Dudás Ádám a szuperbajnok

2014-10-21

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ideje egy interjúnak, hiszen Ádám tavaly a csúcsra ért a Superbody-n, idén pedig a nemzetközi vizeket ostromolja mint egy nagy, izmos hal, vagy hajó. Éppen most Tenerifén nyert.


 
 Az interjú műfajának sajátossága, hogy minimum két fél van jelen. Ez most nálunk apró probléma, Ádám ugyanis nincs itt, így nem tudok tőle kérdezni semmit.
 
Az akaraterő azonban csodákra képes, ezért megcsináljuk így is, azt meg az olvasóra bízom, hogy telepatikusan bonyolítottuk-e le a kérdés-válasz komplexum adatcseréjét, vagy szimplán annyire zseniális vagyok, hogy zsigerből tudtam válaszolni helyette, azaz kitaláltam, hogy mit válaszolt volna.
 
 
 - Ádám, rólad nagyon fontos tudni, hogy hihetetlen a sportolói pályafutásod, ráadásul eddig végig a Scitec szárnyai alatt töltötted. Olyan értelemben, hogy a 2008-as Scitec teszttel kezdted, majd végigcsináltad a Supebody minden lépcsőfokát az Újonctól az Openig, és évről évre addig haladtál előre, míg végül a GP-t is megnyerted. Mit éreztél, amikor ez is meglett?

- Azt éreztem, hogy éhes vagyok.

 
 
- Köztudomású - vagy ha nem az, most lesz - hogy bizonyos szempontból kinyílt a szemed, és mostantól a nemzetközi pénzdíjas versenyekre koncentrálsz, mert szeretnél végre pénzt keresni. Mi történt a mostani versenyen? Már persze azon kívül, hogy megnyerted.
 
- Megettem minden kaját.
 

- Életed első versenyére közvetlenül a Scitec teszt után még mi beszéltünk rá, és mi vittünk ki Erdélybe. Milyen érzés volt először elindulni, és mi történt ott?
 
- Mindenkitől kértem kaját, és megettem. Főleg a másik Scitec teszt győztes, Szimicsek Jani kajáját ettem meg. De verseny után volt bankett szerencsére. Ott is megettem mindent. A micseket meg főleg. (Nem "macsek" elgépelve, hanem micshús, jellegzetes román étel, jellegében hasonló a csevaphoz, amit most már guglizzál ki akkor, ha nem tudod, te buta. - A szerk.)


- Versenyzői szempontból nagyon sok mindent elértél. Téged tartanak az egyik legjobb genetikájú versenyzőnek. Mivel vagy a leginkább elégedett?

- A rántott hússal.

 

 
- Tavaly NAC VB-t nyertél, most Tenerifén ismét egy rangos nemzetközi verseny bajnoka lettél. Milyen volt Tenerifén versenyezni, főleg, hogy eddig nem nagyon jártál külföldön?

- Nagyon jó volt. Főleg, amikor verseny után be tudtam kajálni. Meg amikor előtte. 
 
 
- Azt beszélik: nyertél úgy is Superbodyt, hogy az utolsó héten francia krémest ettél.

- Ez abszolúte képtelenség. Hogyan lehetne úgy versenyt nyerni? Sima krémes volt.  


 
- Sokan nem tudják, hogy a magánéletben mivel foglalkozol. Miskolcon nyilván nem könnyű érvényesülni, amióta nincs ott Pataky Attila, mert elvitték az ufók, és nem könnyű fenntartani egy jó hobbit sem.

- Elsősorban a testépítés érdekel és a család. Mivel anyám mindig főz, szoros a kapcsolatom a családdal. Általában mindent megeszek.
 
 
- Gondolkoztál-e már a profivá váláson?

- Abszolúte, de ennek feltételei nem egyszerűek. Ha lennének olyan éttermek, amelyek profi evőembert keresnek, akkor mindenképpen érdekelne a dolog.

 
- Ha már ennyit beszélünk a  gasztrokultúráról, mi a kedvenc ételed?

- Tulajdonképpen mindegy, de perverz módon a legjobban mások kajáját szeretem megenni. Mindenkiét. Kicsit úgy vagyok ezzel, mint a sporttal: van, aki a világ legjobb sportolója akar lenni, én meg meg akarom enni a világon mindenki kajáját. 
 
 
- Azt halottuk, nemrég az autós szubkultúrába is belecsöppentél.

- Igen, vettem egy autót, de végül megettem.
 

 

- Milyen céljaid lehetnek még a jövőben?

- Igyekszem tovább versenyezni, mert akkor van ürügyem sokat enni.

 
- Baranzó Peti zseniális képeit nem aprózta el, jó hogy nem vitt fel az űrbe vagy adott a kezedbe mammutcsontvázakat a képek kedvéért. Pedig csak annyit mondtam neki, hogy lőjön rólad pár képet. De milyen célból volt nálad az a balta típusú indián fegyver?
 
- Fotózás közben megéheztem. Gondoltam, csak jön arra valami állat, mondjuk egy kafferbivaly vagy egy kirabolható Mcdonalds-szos autó.  
 
Dudás Ádám most úton van hazafelé, vagy már haza is jött egy olyan versenyről, ahol a gonosz pletykák szerint az egyik mentálisan sérült női versenyző összekeverte a díjkiosztót az Oscar-díj átadással, és a mikrofont magához kaparintva beszédet mondott a cseppet sem érdeklődő közönségnek.
 
Viszont ezt leszámítva minden bizonnyal kitűnő verseny volt, és Ádám tovább öregbítette a magyar testépítés hírnevét, vagy pontosabban megalapozta, mert állítólag először rendezték meg ezt a versenyt. 

Tudomásunk szerint a Superbody-n már nem indul, amit meg is értünk, mert már mindet elért ott, sokszoros Superbody bajnok: rövidítve szuperbajnok.  
 
Reméljük, azért kipiheni lassan magát, mert zsinórban hét versenyszezon, az valami iszonyat. Van még valaki, aki ezt megcsinálta?
 
 
 
 
A cikket  szellemi fogyatékosoknak és humorérzékkel nem rendelkezőknek nem ajánljuk. 
 
 
 
 
 
 
 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!