Eddie a 2011-es Brit Grand Prix-ról

2011-04-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Eddie Abbew kifejti véleményét hazája tetszhalotti állapotból visszatért profi testépítő versenyéről!

"Március 19-én és 20-án került megrendezésre az IFBB Brit Nagydíj a londoni Excel-ben. Volt több más verseny is (amatőr, női, stb.), de engem leginkább a férfi Open és a 202 fontos kategória érdekelt. Az első napon ott voltam, de 20-án volt imádott lányom, Eva huszonharmadik születésnapja, és az szóba se jöhetett, hogy egy testépítő verseny miatt ne menjek el vele valahová és tegyem különlegessé számára ezt a napot. Az előzsűrizés 19-én, szombaton volt, a döntő pedig vasárnap este.

Itt az Egyesült Királyságban sokan próbáltak nyomást gyakorolni rám vagy ösztönözni arra, hogy induljak el a versenyen, de a válaszom mindenkinek ugyanaz volt. A Grand Prix nem verseny. Inkább egy kiállítás. Had magyarázzam meg ezt egy kérdéssel. Miért utazna az Arnold Classic győztese tíz órát Európába egy olyan versenyre, ahol a díjazás kevesebb mint egy tizede annak, amit az Arnold-on keresett? Hacsak nem tudja azt, hogy bármilyen kondícióban is áll fel a színpadra, nyerni fog. Én nem szándékoztam magamat és az egészségemet a versenyfelkészülés heteinek kitenni egy kiállítás kedvéért. Szó sem lehet róla!

Bár a verseny jól szervezett volt, úgy éreztem, az Excel központ túl drága és túl nagy hely volt erre az eseményre. Olyan emberként, akinek a legtöbb profi versenye az Egyesült Királyságban volt, úgy éreztem, ezt a versenyt egy kisebb és talán nem londoni helyen is meg lehetett volna rendezni. London a világ ledrágább városai közé tartozik. Vannak még más városok az Egyesült Királyságban, amelyek vendégül láthatták volna ezt a versenyt.

Oké, elég a tűnődésből. Nézzük csak, mi is történt a versenyen.

Kezdjük a 202 fontos kategóriával. Ebben a kategóriában volt Flex Lewis és a többiek. Hatalmas volt. Régebben kritizálták a gyenge melle miatt. De ez már többet nem áll. Nem lehetett hibát találni a fickón. Láthatólag sokat javult tavalyhoz képest. Biztos vagyok benne, hogy jó úton halad afelé, hogy Mr. Olimpia legyen a 202-es kategóriában. Az első három brit lett, és bár én Carrasco-t hoztam volna ki harmadiknak, jó volt látni egy britek uralta profi versenyt.

1. Flex Lewis
2. John Hodgson
3. James Llwellin
4. Taul Carrasco
5. Shaun Tavenier
6. Jerry Ossi

 

Aggodalmaim az Open kategóriával kapcsolatban voltak, és ezek az aggodalmak beigazolódtak. Már az első kihívásból tisztán látszott, hogy Branch Warren, bár pokolian nagy a tömege, fatörzs-szerű lábakkal, nincs a legjobb kondícióban. Az is nyilvánvaló volt, hogy ő fog nyerni, bármilyen kondícióban is van. Ő volt a fő attrakció. Johnnie Jackson is nagyszerű formában volt, de véleményem szerint Ronny Rockel-től megint elvettek egy profi győzelmet. Ronny soha nem okoz csalódást. Kemény és metszett volt, de valahogy csak a negyedik hely jutott neki.

1. Branch Warren
2. Roelly Winklaar
3. Johnnie Jackson
4. Ronny Rockel
5. Michael Kefalinos
6. Toney Freeman

Véleményem szerint, ha a versenyen megfelelő lett volna a bíráskodás, az első helynek Rockel és Jackson között kellett volna eldőlnie, Winklaar lett volna a harmadik és Warren a negyedik. Bár nekem tetszik Toney fizikuma, most messze nem volt jó formában. Kefalianos mindig meglepi a közönséget extrém kondíciójával.

Elég a haszontalan szövegelésemből. Találkozunk a FIBO-n.

Eddie"

(forrás: www.scitec.hu)


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!