Eddie Abbew a lábedzés rejtelmeiről

2011-05-06

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A Scitec vadembere ezúttal a sokak által elhanyagolt lábedzés fontosságáról ír blogjában.

Egy fiatal fickó tegnap az edzőteremben azt kérdezte tőlem, miért tűnik neki úgy, hogy én mindig lábra edzek. A helyzet az, hogy nem mindig lábra edzek. Igazából hetente csak egyszer edzem a combjaimat, néha meg egyáltalán nem. Úgy gondolom, az ok, ami miatt ez a bizonyos fiú ezt kérdezte tőlem az, hogy ő viszont egyáltalán nem edzi a lábait.

Miért? Miért van az, hogy ezek a fiatal férfiak nap mint nap csak a felsőtestüket edzik a teremben? Ha majd egyszer versenyezni szeretnél, a combjaid az egyik prioritást kell hogy jelentsék, tekintve, hogy milyen nagy részét teszik ki az alsó testednek. A combok edzése bizonyítottan elősegíti az általános növekedést is. Oké, lássuk csak a guggolást, a combprogramok egyik példagyakorlatát. A guggolás egy összetett gyakorlat, amely sok izomcsoportra is hatással van. Olyan összetett mozdulat, amely nemcsak a combfeszítőket, de a combhajlítókat, a farizmot, a hasat és a hátat is bevonja a munkába. Hogy akarhattok lemondani erről a gyakorlatról? A guggolásról az is köztudott, hogy stimulálja a központi idegrendszert. Ez nyilvánvalóan általános növekedést eredményez. Az erőszintet is fejleszti, mivel nehezebb edzésekre leszel képes.

Mindezen mindenki számára elérhető információk tekintetében, nehéz megérteni, miért edzik ezek a fiatal férfiak csak a felsőtestüket. Egy korábbi edzőpartnerem, aki versenyzett is, úgy tűnt, mindig talál egy okot a lábedzések elhagyására. Azt hiszem, én már minden létező kifogást hallottam! Aztán eljött a verseny, és csodálkozott, miért néz ki úgy a színpadon, mint Johnny Bravo. A lábai mindig elrontották a szereplését. Végül elegem lett a kifogásaiból és udvariasan tájékoztattam arról, hogy többet nem edzek vele.

Ne értsetek félre, nagyszerű edzőpartner volt. Nagyon erős volt mellben és vállban, de gyűlölt lábazni. Egyszer elmagyarázta nekem, hogy a lábedzés okozta fájdalmat elviselhetetlennek érzi. Nos, mint ahogy mindannyian, de valahogy megbirkózunk vele. Ez olyasmi, amit meg kell tennünk. Ha az általános tömeg- és erőnövelés a célod, nem engedheted meg magadnak, hogy kihagyd a lábedzéseket. Juss túl a fájdalmon és végül megtanulod szeretni azt.

Eddie

(forrás: www.scitec.hu)


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!