Edzés és okostelefon

2015-10-01

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Mai kommunikációs forradalmunkban az okostelefon szériatartozék szinte minden embernél. Gyakran látjuk edzőteremben is. Vajon hogyan lehet használni az edzéshez?

 


A telefonok fejlődése töretlen. Nem éppen emberemlékezettel ezelőtt még táskányi telefonokkal mászkáltak a menedzserek, később a téglákat villogtatta mindenki, majd megjelentek a ma már hatalmasnak számító maroktelefonok, amelyekkel például Kiss Jenő első, Gym Of The Best nevű termében harsányan ordítozva telefonált mindenki edzés helyett. Kivéve Kiss Jenőt, aki világbajnoki csúcsformájában is tudott szerényen viselkedni, és telefon nélkül edzeni.

Ma már rendelkezésünkre állnak különféle applikációk, amik minden bizonnyal nagyban segítik az edzésmunka végrehajtását. Például azzal, hogy nem unatkozunk két sorozat között a fél órás pihenőnket töltve. Nekünk nem kell bambanézéssel csücsülni a padon, mint prosztó polgártársainknak.  
Hiszen meg tudjuk nézni, hogy mit fosott ki Józsi aznap a faszbúkra. Meg tudjuk nézni kedvenc hülyepicsáink aznapi tizenhatodik csücsörítős-pucsítós fényképét.

Meg tudjuk nézni a mai aktuális motivációsvideó-fost, amiben ugyan nem nagyon mutatják az edzés közbeni okostelefon-basztatást, de ez ne szegje kedvünket. Minden edzés hárdkór - hogy ezzel a divatos szóval éljünk - főleg, ha telefonsimogatással töltjük ki a felét, hiszen a telefonsimogatás fokozza az anabolikus folyamatokat! Vagy az agyhalált - a kettő közül valamelyiket biztosan.

Volt idő, amikor az emberek kint hagyták a telefonjukat az öltözőben. Meglehet, ez nem mindig biztonságos, de ez a “magammal viszem a terembe, és leteszem a legközelebbi gépre/padra, hogy aztán aki azt majd használni akarja, pakolgathassa a kibaszott telefonomat” attítűd eléggé félelmetes. Van, aki egyenesen két telefonnal nyomja, mindkettő okos, hogy duplán lehessen szefizni meg faszbúkozni.

Hadd tegyünk közzé egy aprócska felvilágosító tényt:
 
aki a telefont nyomkodja a teremben, az nem edz, hanem buziskodik.
 
A mai motivációs agyhalál világában, amikor mindenki hárdkór,  ideje lenne ezt felfogni! 

Persze nem mintha mentesítené ez a dolog az étteremben/utcán/mindenhol a telefonjukat simogató homályökör zombikat.
 
 
 
 
 

A LEGÚJABB HIPERMODERN GÉPEKEN AKARSZ EDZENI GIGA TEREMBEN?

MECCA GYM = 2600 NM, BRUTÁL GÉPPARK!

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!