Edzőtermek: Kozma GYM

2009-10-09

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Aki már járt Siófokon vagy környékén és nem akart a nyaralása miatt egyetlen edzést sem kihagyni, az nagy valószínűséggel már járt a Sió mellett lévő Kozma GYM-ben.


A városközponttól pár perc séta, az M7-esről ide tévedő nyaralók is nem olyan nehezen megtalálhatják.
A kondi több, mint 200 négyzetméternyi területen fogadja az izzadni vágyókat sok géppel, szabadsúlyokkal , és egy kisebb fitnessparknak nevezett részleggel.
A teremhez 2 emeletnyi lépcső vezet, ami valami iszonyat idegesítő tud lenni a keményebb lábnapok után. Az üvegajtón belépve szembetaláljuk magunkat a pulttal, ahol Zoli érmei, kupái figyelik a bárszéken turmixozgató embereket.


A Kozma GYM Fitness Pont , vagyis itt rendelhetsz is táplálék-kiegészítőket, védőfelszereléseket, vagy majdnem akármit, ami shopban megtalálható (mivel a shopból rendelnek ők is).
Ha valaki még kezdő, akkor nyugodt lélekkel kérhet segítséget Zolitól, aki sokéves tapasztalatával szívesen segít az újoncoknak. Rajta kívül még a teremfelügyelők is tudnak segítséget adni ha megkéred őket.

A teremben mindenhol szőnyeg van, azon kívül giccses műnövények, de egész hangulatossá tudják tenni néha, amikor káprázik a szemed a guggolástól.
Kb 1-2 éve lettek újrafestve a falak, ilyen vöröses / narancssárgás tónust kaptak, amik elég jól néznek ki (mondjuk nem azt kell nézni...)

A terem felszereltsége...

Nos. A gépek, a súlyok és minden a régi teremből vannak még (mivel anno nem itt volt, kb 5 éve költözött át), vagyis néhány masinéria kicsit már a végét járja, de ennek ellenére használható. Minden gép, és pad kék műbőrrel van huzatozva, meglepő módon csak 1-2 van kiszakadva.

Szinte mindenből van 2 gép vagy pad, hogy mégse kelljen annyit várni egymásra, persze ennek ellenére hétfőnként azért áll a sor.
A gépek általában 100kgig vannak felszerelve súlyokkal (hátlehúzó, evezőgépek, combhajlító, stb), az állóvádlin 200kgig. A kábelen oldalanként csak 60kg van, amit nem éppen tartok előnyösnek, mivel például egy alsókábelre felszerelt kötéllel való evezéskor nem mindenkinek elég a 60kg.

A teremben van egy némileg kényelmetlenre sikerült scottgép és egy néha széteső scottpad is, amik végül is nem használhatatlanok, csak bele kell férni és jól kell rögzíteni.
A Smith gép jó hangos, kis olaj ráférne, de amúgy elég jól használható, lehet az egyik átívelő támasztórúdján széles fogású húzódzkodni.

A guggolóállványokba a szarabb vállúaknak és a nagyobb embereknek csöppet nehézkes beleférni; anno amikor itt járt Vörös Zoli szemináriumon nem tudta belepréselni magát.

A hátsóbb részlegen vannak a lábgépek és a fitnessmasinériák. A ülővádlin is furán kevés a súly, mindösszesen 80kg, ellenben a combhajlítón is 80 kg van, ami szerintem már megint ostoba megoldás, de némi találékonysággal, pöckölgetéssel, vagy a súlyra állással  meg lehet ezt oldani. A combhajlító néha szétesik, de össze lehet rakni némi ütéssel.
A lábtolóra kb 300-450 kg fér fel, ami az itt edző társaságnak bőven elég is. Az evező gépre 100kgig van súly, ami bőven elég (rossz szegycsontúaknak nem ajánlott, a melltámasza eléggé tud nyomni).

A kézi súlyzók 1kgtól 45kig vannak. Helyük az nincs, vagyis számozva nincs, hogy melyik hova tartozik, ebből néha kavarodás is van, és össze-vissza van minden ... vagy a padlón otthagyva.
A hátul elhelyezkedő "fitnessezőben" van 4 futópad ( amik közül random módon néhány elromlik), 4 lépcsőzőgép, amik kicsit leéltek és nem mindig mutatják a valós értékeket, hogy mi is történt rajtuk, 5 bicikli + 2 hátradőlős bicaj , soksok fitball és végül 2 ellipszistrainer.

Ez a "sok" gép és pár pad (haspad, római pad, etc) körbe vesz egy kisebb üres területet, ahol fitnessedzések voltak régen csajoknak kisebb csoportokban, de kitöréshez is marhajó.

Az öltözőben van 30 kulccsal zárható szekrény, csak a kulturált idejárók közül páran lenyúltak kulcsokat, gondolván, hogy nekik úgysem marad, így már alig van kulcs, és nem minden szekrény zár jól, vagyis a bankból kivett pénzt új kandallóra ne tároljátok ott rövid ideig se!


Hiába a kiírások a szekrényen, hogy "az elvitt kulcsokat kérem visszahozni", az atrocitások Zoli és a teremvezetőség részéről, mit sem ért. 2 kis tusoló és 1 wc van még az öltöző mellett.
Edzés után az előtér mellett lévő kényelmes bőrkanapékon lehet pihenni, tévézgetni turmixivás közben, vagy csak beszélgetni.

Összességében a terem elég kellemes, a kisebb hibákon kívül elég jól lehet edzeni.

A társaság pedig... Nem mondom, hogy olyan mint mindenhol, mert vannak rossz és jó társaságú termek is. Elég ha annyit mondok, hogy szinte mindenki ide jár Siófokon.
Az árak egész normálisak, a diák havibérlet 5000 a felnőtt 7-8000.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ősrégi interjúnk Kozma Zoltánnal itt!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!