EKF - 1. rész: ne hagyd ott a szarodat magad után

2018-01-15

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Edzőtermi Kisokos átlagos Fogyatékosoknak - 1. rész: ne hagyd ott a szarodat magad után

További részek:

1. rész: Ne hagyd ott a szarodat magad után!

2. rész: Alapvető eszközök ismertetése

3. rész: Ne úgy használd a súlytartó állványokat, mint egy idióta!

            3./1. fejezet: Nem a földre tesszük a súlyt, hanem a helyére
            3./2. fejezet: 
Oda kell visszarakni a súlyt, ahol volt

               3./3 fejezet: A súlyzartó telítettségének a mérlegelése                    
             3./4. fejezet: 
A súlytartónak két oldala van 

 

Elsőre úgy tűnhet, hogy ez a cikksorozat kellemetlen helyzetbe akarja hozni azokat, akiknek nem sikerült még elsajátítani az edzőtermek nehéz, bonyolult és kicsit sem logikus (irónia) működési rendjét. Pedig erről szó sincs, ugyanis nem csak "úgy tűnik", hanem így van. 

Vannak dolgok, amiket mindig el kell mondani. Nem arra gondolok, amikor a rádióban minden évben elmesélik, hogy húsvétkor hogyan kell tojást festeni, mert nem tudnak más műsort kitalálni, hanem arra, amikor a seggfejek végtelen generációi maguktól nem tudják a legelemibb dolgokat, ezért sulykolni kell

 

 

 

 Bármilyen hihetetlen, a teremben is úgy kell viselkedni, mint otthon. Például otthon sem tesszük a földre, a padra, anyánkra a cuccainkat és hagyjuk itt. 

Kétféle bonyolult esetben kell erre figyelni.  Hadd éljek gyakorlati példákkal.

 

1. Az egyik eset arról szól, hogy nem kéne a szemetedet a teremben hagyni. Már csak azért sem, mert van ún. kuka szinte mindenhol.

Ötletek a jövőre vonatkozólag, de használd bátran a fantáziádat:

- Ne hagyd ott a taknyos zsebkendődet magad után. 

- Ne hagyd ott az üres műanyagpalackodat magad után.

- Ne hagyd ott az üdítő szopókájának műanyag kupakját magad után. Elhiszem, hogy megvetted a büfében pénzért, de a műanyag biszbasz szedegetése nincs az árban.

- Ne hagyd ott a babatenyered védelmére szolgáló retkes szivacsodat magad után se a gépen, se máshol.

 

 

2. A másik eset, amikot a terem felszerelését nem hagyjuk ott magunk után.

Ez talán még jobban meghaladja egyesek képességeit, mint az előző.

- Az innen-onnan elhozott eszközöket nem hagyjuk a terem közepén, hanem visszavisszük a helyére. Igen, a step padot, a kettlebellt, az idióta fitnesszlabdát és minden egyéb szart is.

- Nem hagyjuk a földön a gépek bizonyos alkatrészeit, pl. a lapsúlyos gépek tüskéit, ha már egyszer csökkentértelműek vagyunk és okvetlenül ki kellett szedni a helyéről.

-  Amikor elviszünk egy eszközt, pl. padot a helyéről, mert nekünk rohadtul nem jó ott, ahova az edzőterem tulajdonosa tervezte - mivel a másik helyen nyilván szebben süt  a nap vagy valamiért ott jobban izmosodunk-  akkor miután befejeztük a másik helyen végzett nyomorunkat, visszavisszük a helyére. Ez azért van, hogy a különleges, ún. normális tagoknak ne kelljen expedíciót indítani annak megállapítására, hogy hol a felszerelés.

- Nem hagyjuk a súlyt a gépeken.

- Nem hagyjuk a telefonokkat (ami rohadt fontos a teremben), sminkkészletet, törülközőt azon a gépen, amit nem is használsz. A gépek ugyanis nem a szarjaink tárolását szolgálják, hanem azt, hogy a tagok ún. edzést végezzenek rajta. A törülköződet azt leteheted a földre, ha annyi eszed van, hogy nem a gépre tetted, amit épp használsz. A telefonnak meg van zseb, vagy nem kell behozni.

- Ez extra bonyolult lesz, félő, hogy mensa hungarica tagság és hat diploma kell  a megértéséhez: amikor egy gépet összevissza állítgatsz, mert lóbaszó vagy vagy törpe, bátran vissza lehet tenni alaphelyzetbe utána gondolva arra a 95%-ra, akinek alaphelyzetben pont jó és akiknek kizárólag az ilyen hülyék miatt kell állítgatnuk.

Konkrétan itt például az erőkeretre gondolok és ez mindenkire vonatkozik, nem csak az átlatól eltérő magasságúakra: nyugodtan vissza lehet tenni a súlytartót oda, ahol mindenki másnak jó  a magasság. Ha guggoltál, bátran visszarakhatod a biztonsági határoló rudat legalulra, a súlytartó fület a szokásos magasságba, a rudat meg rá. Ha felhúztál vagy eveztél, nem kötelező a földön hagyni a rudat vagy a legalsó állásban a fület, hogy más hajolgasson a hülyeséged miatt, vagy botladozzon az erőkeret előtt.

- Nem hagyjuk a súlyzókat, rudakat a földön. Már az is elég bonyolult, hogy minek kell oda letenni és miért nem lehet közvetlenül a súlytartóról használni az egykezest, minek kell átvinni a terem másik végébe - aki tudja erre a megoldást, írjon a szerkesztőség címére egy felvilágosító esszét nekünk, korlátolt hülyéknek.

De hogy miért kell utána otthagyni, az már tényleg meghaladja a képességeinket, valamint az is hogy miért kell keresztbe - kasul fekvő huszas rudakat kerülgetnünk a teremben.

 

 következő rész

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...
DARÁZS ÁDÁM: STRONGESTMAN ISKOLA - 1. RÉSZ Végül is lényeg a lényeg, beszélgettem pár sráccal,akik nem igazán tudták merre induljanak el az...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!