Elmebaj Dániában!

2017-12-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
"Valami bűzlik Dániában" - mondta Hamlet és nem tévedett. Két tűt között van a normális ember: az elmebeteg koxmatyik és az elmebeteg hatóságok közül nehéz eldönteni, hogy melyik hamisítja meg jobban a valóságot.

 


Mivel nem foglalkozunk politikával, nem innen kell megtudnotok, hogy a fejlett nyugaton jó ideje dúl az elmebaj.  Miközben egyesek a droglegalizáció érdekében lobbiznak mások olyan elmebeteg teóriákat fogadtatnak el törvényileg, mint a "társadalmi nemek" ideológiája, melynek eredményeképpen úgy gondolják, mindenkinek joga van olyan nemet választani magának, amit akar. Már egészen fiatal korban kondicionálják erre a gyerekeket és államilag támogatják, ha egy kisgyerek mondjuk fiúnak született, de lány akar lenni. A támogatás olyan szintű, hogy hormonkezelést adnak egészen fiatal gyerekeknek, hogy nemet váltsanak. 

Ehhez képest a doppingszerek használata például Dániában nemhogy tilos, hanem "a Nagy Testvér figyel" jelleggel egészen elképesztő módszerekkel küzdenek az izmosodás és a sportteljesítmények ellen.

Tisztázzuk itt le: mi nem vagyunk a doppingszer használat mellett, sőt határozottan egyetértünk azzal, hogy fellépnek ellene a hatóságok.
 
Ezekben az országokban a jólát okozta elhülyülés következtében az egyének jogai olyan mértékben kiterjeszettek, hogy az elmebetegeknek joguk van macskának képzelni magukat, bárkinek joga van drogozni (közismert érv, hogy mindenki azt csinál a testével, amit akar) sőt, joga van nemet váltani.  Ez utóbbi sérülteket egyenesen maga az állam juttatja hormonokhoz.

Nem látjuk a nagy szabadelvűséget és igazságosságot abban, hogy ha mindenki azt csinál amit akar, beleérve a legelmebetegebb abberációját és ezt nemhogy negedélyezik, még támogatják is, akkor miért ne lenne joga valakinek hormonokat használni teljesítménynövelési célzatta.

És itt használatól beszélünk, nem kereskedelemről. 

Márpedig Dániában olyan edzőtermek vannak, amelyek részt vesznek egy bizonyos állami dopping kontroll programban. Azaz ahol a terem ajtaján egy mosolygó szmájlit látsz, oda csak úgy vehetsz bérletet, hogy vállalod: bármikor doppingtesztnek vethetnek alá a teremben.

Ha pedig visszautasítod a tesztet vagy pozitív vagy, kitiltanak a teremből, sőt ha az egy hálózat, mint pl. a dán Fitness World, akkor az egész hálózatból. 

A gyakorlatban a dán anti-dopping hatóság bármikor kijöhet a terembe és tesztelheti a mezei állampolgárt, aki pozitívnak minősül, ha nem hajlandó mintát adni. És még örülhet, hogy nincs büntetőjogi következménye, mint Svédországban, ahol az edzőtermek előtt szedegetik össze a koxosokat és büntetőeljárást indítanak ellenük.

Van más szépség is:  az edzőtermek nem kínálhatnak helyben olyan protein turmixot, amiben például protein és kreatin van együtt. A két terméket külön, dobozban meg lehet venni, de nem lehet összeturmixolni őket.  Nyilván a kreatin valami nagyon nagy társadalmi probléma lehet,  miközben 16 év felett bárki vehet alkoholt, gyógyszert és cigit a boltokban.

Ha valaki pozitív lesz a teszten, bekerül a dopping-szabálysértők listájába és kitiltják minden hivatalos sportlétesítményből. 
 

Mint említettük: akár egyet is érthetnénk ezekkel a brutális módszerekkel, ha nem állna fenn ez a gusztustalan kettős mérce. A drogozást, alkoholizmust  támogatják, a mentális problémákkal küzdők elmebaját nem leküzdeni segítenek, hanem még támogatják is, mérhetetlen társadalmi problémákat okoznak.

Gyerekeket biztatnak arra, hogy hormonkezeljék magukat egyfajta szexuális nyomor miatt, miközben a gyerekek személyisége még ki sem alakult és jó irányba lenne formálható, ha az elmebetegek nem rossz irányba akarnák őket formálni.
 
Kábítószereseknek, szexuális abbberáltaknak van joga vegyi anyagokkal tönkretenni magukat, szülőknek van joga vegyi anyagokkal tönkretenni a gyerekeiket, de sportolónak nincs joga vegyi anyagokat használni, őket büntetik.

A dán orvosok egyébként nem segítenek abban, hogy a doppingolók mondjuk vérképet tudjanak csináltatni, nincs lehetőség egészégügyi vizsgálatokra. 

A szmájlis termeket viszont legalább jól leveszik, mert a doppigmentesség nincs ingyen!

Állítólag hasonló rendszer van Belgiumban is, de ott a pozitív teszt büntetett előéletet is hoz magával.  Ellenben - szintén állítólag - a dán rendszer egyáltalán nem működik és dögivel vannak koxosok a szmájlis termekben is.

Egy valami biztos: az elmebaj létezik!
 
 

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!