Erős Emberek Kunszentmártoni Magyar Kupa 2004

 / 5.0

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Hölgyek és Urak!

Az úgy volt, hogy volt ez a szombati Kunszentmártoni
erősember verseny, jó volt, szép volt, ennyi!!

Na, a viccet félretéve, kicsit sajátosan írom le a versenyt. Szóval kedden este felhívtam az Ulviczky Miska Bácsit, hogy akkor most milyen papírokat is kell vissza küldeni a szövetség címére. Erre Miska Bá azt mondta, hogy ne küldjek semmit, hanem Szombaton lesz ez a verseny, és jöjjek el, ott mindent elintézünk, mindezt kedden mondta, hát mit volt mit tenni, szombaton már menni kellett. Ilyen invitálásnak nehéz volt ellenállniJ , azt se tudtam milyen számok lesznek.

Reggel 6-kor keltem, indulás pestről a nyugatiból 8-kor. Szolnokon felszedett a Torda Tibi, és együtt mentünk le Kunszt.mártonba.

Dél körül már gyűlött a versenyzőtömeg, csak kérdezgettük egymást, hogy te is indulsz?

Erősember Kunszentmárton 2004 - képek

Senki nem mert nemet mondani erre a kérdésre, mindenkinek indulni kellett, így jött össze a 17 versenyző!! Miska Bának Dagadt is a melle, hogy ennyi versenyzőt össze tudott szedni, hipp-hopp!!

Ott volt az élvonalból szinte mindenki, talán csak Győrből nem jött senki, meg a Szabó Tomi hiányzott csak. Darázs külhonban van, gondolom ezért nem jött senki Győrből.

Na, térjünk vissza a versenyhez, 13 óra körül technikai megbeszélés, mindent tisztáztunk.

14:00 versenykezdet, Kövér Gyula bá bejelentette, hogy már abba hagyja a versenyzést, ezt már hallottuk néhányszor!! J

A majorett csoport felvezette a versenyzőket, 17 titán, összsúlyunk több volt mint kettő tonna, senki nem volt száz kiló alatt, átlagéletkor harmincvalahány év!

Első szám a Ferde padon 120 kilós farönknyomás volt, a legjobbak 15-öt nyomtak bele, holtversenybe, Laky Gábor meg Kövér Gyula Bá. Nekem 4 szabályos sikerült.

Második szám az autótartás volt, kettő Pözsó 206 rámpán tartása időre, a legjobbak egy perc körül bírták, Bíró István leiskolázta a mezőnyt, én harmincvalahány másodpercig tartottam, ezt még soha nem is próbáltam eddig, de jól ment.

Harmadik szám a vizeshordó cipelés volt, 100, 120, 130 kilós vizeshordót kellett tíz méterre elcipelni lerakás nélkül. A legjobbak mind elvitték, Malatinszki Tamás nyerte a számot, de ez nehéz számnak bizonyult, sokan nem vitték be mind a hármat. Én a 100, 120-ast elvittem, meg a 130-ast 2-3 méterre, ezzel az eredménnyel a számba a nyolcadik lettem.

Negyedik szám a söröshordó oldaltartás volt időre, Laky Gábornak ment a legjobban.

Ötödik szám a súlypiramis volt, 125, 175, 225 kilós súlyokat kellett 5 lépcsőfokra felvinni. Ebben a számban is Malatinszki Tamás volt a leggyorsabb, én a 125, 175-öst felvittem, meg a 225-öst kettő lépcsőre felraktam.

Az utolsó szám érdekes volt, választani lehetett a sorrendet, egy 110 kilós kőgolyót kellett felrakni, 90 kilós zsák fejfölé nyomása, rábakerék átborítása egyszer, 5 telefonkönyv eltépése, 120 kilós zsák vállra vétele, 120 kilós vizeshordó 120centi magasra felrakása. Minderre kettő perc volt. Na ez a szám itt a végén jó nehéznek bizonyult, emlékeim szerint csak a Kövér Gyula Bá, meg a Keszler János, Dávid János trió tudta csak időn belül teljesíteni. Én ezt a számot nagyon elszúrtam, több nehéz gyakorlatnak is nekikezdtem és nem sikerült, de az időm elment vele.

A versenynek fél hét körül volt vége, utána jött az eredményhirdetés, és a gratulációk, 15-dik lettem.

A verseny után volt egy közös kajázás, ezen sajnos már nem voltam ott, mert jöttem vissza vonattal pestre, és 20-óra után már nem volt vonatom szolnokról.

Az eredményt már leírták, gratula mindenkinek, senki nem adta fel a versenyt, mindenki az erejéhez mértem maximálisat teljesített, le a kalappal mindenki előtt.

Örülök, hogy ebbe a csapatba versenyezhettem, és nem nézték le a jobb versenyzők a kezdőbbeket!!

Élménybeszámolt: Ural
2004-05-18

Kapcsolódó cikkek
CSESZNEKI VÁR, 2003. SZEPTEMBER 6. _"A skótok a zabot megeszik, mi angolok, a lovainknak adjuk..."_ Többek között ezzel a "kedves" mondással nyitotta meg ...
Fekete Miklós vezérletével bemutatkozik a Magyar Erőemelő Szövetség, Benedek Nikoletta, Gergely Zsolt naturál testépítő. ...
MESZ II.Osztályú OB 2005 Summit-Agro Hungária Kupa 2005. április 09, Tatabánya 1.Traktorkerékforgatás - 300kg - 6x, 1.Kiss Tibor - 39.57mp, (Tarján - 22év...
Az emberiség történelmében mindig jelentős szerepet töltött be az erő misztériuma. Mondhatni, hogy ez formálta ilyenné világunkat, és így meghatározza mindenko...
IFSA KÖZÉP-EURÓPA LEGERŐSEBB EMBERE 2003 A verseny időpontja: 2003. október 04-05. 17.00 A verseny helyszíne: Horvátország, Osijek, (Eszék) Sokolski-Dom ...
Magyarország Legerősebb Embere 2003 II.Osztályú magyar bajnokság _GÁRDONY, SPORTBEACH, 2003. JÚNIUS 28._ 1. TRAKTORKERÉK-FORGATÁS, 5X, 510KG Helyezé...
ERŐSEMBER VERSENY 2004.05.29. BÁCSBOKOD HÖLGYEK/URAK Egyszer volt, hol nem volt, … Ahogy lenni szokott, volt egy verseny Bácsbokodban. Meghívtak erre a szo...
Bajai Strongestman Magyar Kupa 2003. március 29. > _Papp Gyula nem vágja annyira a könyvtépést, megakad, de nem adja fel. Már kicsúszott a legrosszabb időbő...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!