Európában a minőség a nyerő

2012-09-08

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A Nordic Pro Championships-en a szárazság és a minőség dominált, amiben ezen a hétvégén Roelly Winklaar bizonyult a legjobbnak.

 

Amerikában az európai testépítőket általában főleg a kondíciójuk miatt ismerik el, és ezt az általános vélemény látszik alátámasztani a hétvégi eredmény is.

Roelly Winklaar ugyanis az elmúlt hetekben mutatott formáját meghazudtolva kőkeményen beszáradva lépett a színpadra, az embertelen definíciójával megnyerve magának a közönség és a bírók szimpátiáján túl a versenyt is. A fölénye egyértelmű volt, ugyanis az egyetlen ember, aki meg tudta közelíteni a felkészültségét, génállomány tekintetében nem említhető vele egy lapon.

Robert Piotrkowicz lett a második, aki szintén agyament szárazsággal lépett a közönség elé, csakhogy a strukturális hibáin nem tudott - hiszen nem is igazán lehet - számottevően javítani. Ráadásul a második hely immár nem jelent számára helyet a Mr. Olympia-n, de egészen biztosan ki lehet jelenteni, hogy ha több versenyen indult volna hasonló formával, a pontversenynek hála most könnyedén bejutna az "O"-ra.

Ronny Rockel, a verseny másik nagy előzetes favoritja így a harmadik helyre futott be, és sokak szerint még így is jobb helyet kapott, mint amit érdemelt volna. A német ugyanis kissé elhibázta a formaidőzítést, és a régebben rá oly jellemző vizeskés fizikummal lépett a színpadra, aminél azért többre van szükség ahhoz ,hogy versenyt nyerhessen. Mindenesetre neki nem is feltétlenül ide kellett időzítenie a csúcsformát, hiszen már tavaly bebiztosított magának egy helyet az idei Olympián, azaz a legjobbját hó végén kellene hoznia.

Baitollah Abbaspour végzett negyedikként, aki mellesleg kifejezetten jó formában volt - nem véletlen, hogy többek is simán Roeckel elé tették volna a pontozólapokon. Mindenesetre a kondíció még nem volt tökéletes, azonban meglehetősen érdekesen hangzik, hogy állítólag még a valós színpadi súlya is 212 font alatt volt, ami azt jelentheti, hogy a kisebb divízió minden bizonnyal hamarosan új sztárt üdvözölhet.

Véget ért tehát a felvezető versenyek sorozata, az évad következő állomása a Mr. Olympia lesz, ahol eldől, ki 2012 legkiválóbb testépítője, amely csúcstalálkozóra az utolsó "frankó" meghívót Roelly vihette haza ezúttal.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Roelly Winklaar

 

Robert Piotrkowicz

 

Ronny Rockel

 

Baitollah Abbaspour

 

Todd Jewell

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!