Testépítőnek állt ex-Playmate

2009-12-03

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Rebekka Armstrong Playmateként kezdte pályafutását, majd miután diagnosztizálták nála a HIV vírust, belekezdett a testépítésbe, hogy életben maradjon, a sport pedig hamar a lételemévé vált.

Rebekka Armstrong 18 éves korában még a Playboy magazinban tündökölt, 22 éves korában azonban öngyilkosságot kísérelt meg, miután megtudta, hogy HIV fertőzött.

Ma a testét használja fegyverként a HIV és az AIDS terjedése elleni harcban. A versenyző testépítővé vált modell kedden meglátogatta a Kent State University Stark kampuszát az iskola hagyományos, egy hetes AIDS Világnapjának keretei közt.

Az ottani programok közt voltak beszélgetések, Armstrong előadásai és persze ingyenes HIV tesztek is végeztek.

Még a középiskolában kapta el a HIV-et. Elmondása szerint a testépítés magabiztosságot és fizikai erőt kölcsönzött neki, hogy felvehesse a harcot a betegséggel.

VIsszagondolva azt mesélte, modellként az élete éhezésből és "tisztító kúrákból" állt.

"Amikor 1989-ben diagnosztizáltak, nagyon gyorsan nagyon lebetegedtem." - mondta.

 

Önbizalom-építő

Egyszer lefogyott egészen 36 kilóra. Annak érdekében, hogy elkerülje amit "pusztító szindrómának" nevez, képezni kezdte magát a fitness és táplálkozás terén, valamint 2000-ben elkezdte a súlyzós edzéseket is.

"Az AIDS katabolikus, ami azt jelenti, hogy az izomtömeget pusztítja." - mondta.

2002-ben már elég jó volt ahhoz, hogy megnyerje az első testépítő versenyét, méghozzá a világhírű kaliforniai Muscle Beach-en.

"Azért kezdtem csinálni, hogy életben maradjak, de aztán arra gondoltam: Hé, meg akarom mutatni magam!" - emlékezett vissza.

Állítása szerint tartózkodik a szteroidok használatától.

"Nem akarok férfinak tűnni. - mondta - Kecses és nőies akarok lenni a színpadon.

Armstrong - aki nemzeti szinten elismert sportoló - elmondása szerint a testépítés segítségére volt abban, hogy jobban tűrje a kezelést.

"Mentálisan is sokat segít. - állítja - A depresszió nagyon átható tud lenni, de az edzés megoldja ezt."

Abban a szerencsés helyzetben van, hogy a családja és a barátai támogatását is élvezi, beleértve Hugh Hefner-t.

"Édesanyám is belevágott. - mondta nevetve - Látta az átváltozásomat, és folyton viccelődik ezzel, de büszke rám. Arra is nagyon büszke, hogy nyíltan felvállalom, hogy HIV és AIDS fertőzött vagyok."

A kampusz szóvivője, Cynthia Williams azt nyilatkozta, hogy Armstrong a mintapéldája annak, amikor valaki nem engedi, a külső tényezőknek, hogy meggátolják abban, hogy a világot jobb hellyé tegye.

"Megfordult körülötte a világ. - mondta Williams - A HIV megelőzésének egy nagyszerű szószólója lett. Megmutatja nekünk, hogy bármire képes vagy, akármilyen helyzetbe is kerültél."

 

A fiatalság van a legnagyobb veszélyben

Armstrong, aki a 1994-ben vállalta fel betegségét, tudja, hogy a fitness egy vegyes üzenetet közvetít.

"Igen, a HIV-fertőzött emberek nem feltétlenül tűnnek betegnek... Nem találkozunk az AIDS-el a mindennapi életünkben, úgy ahogyan régebben. - mondta - Az olyan emberek, mint Magic Johnson és én azt mondjuk: Ezek a gyógyszerek megmentik az életünket. Azonban egy képzetlen ember, aki nem szedett még tablettákat, vagy nem volt még kórházban komoly fájdalmakkal, azt hiheteti, hogy ez nem valami fontos."

"Az emberek tovább élnek, és a kezelés miatt mások még nagyobb veszélynek teszik ki magukat. Az USA-ban minden órában két 13 és 24 év közötti fertőződik meg."


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!