Fagyi készítés Drugs Bunny módra

2011-07-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Sajnos a fagyi baromi jó, de tele van zsírral és cukorral. Van-e erre megoldás?

Káros tartalom nélküli fagyi készítése nem túl könnyű feladat. Persze van megoldás proteinfagyira, de az igazán jó, valódi gyümölcsfagyi készítése elég bonyolult.

Az alábbi receptet a fagylalt kultúra és az iparág hosszas tanulmányozása után fellesztettem ki.  Az eredeti fagylalt tulajdonképpen jégkésa: már a rómaiak is fogyasztották. Állítólag havat kevertek gyümölcsökkel , borral, mézzel és így kísérleteztek ki maguknak édességet.  Az első igazi recept a 18. századból származik, Olaszországból: sokáig a fagyi mint olasz luxuscikként létezett a köztudatban.

Ma más sokféle fagyi létezik: főzött vagy főzetlen, tejszín, tej vagy tiszta gyümölcs alapú. A sorbet, a parfé, krémfagylalt, jégkrém mind-mind variációk a fagyi témára.

Mindeme technológiák tanumányozásával évek alatt alakítottam ki a tökéletes gyümölcsfagyi receptet, amelyet alant megosztok veletek, természetesen szerzői és szabadalmi jogaim szigorú fenntartásával. Ez most proteinmentes változat, tehát nem diétás és semmiféle haszna nincs - azon kívül, hogy annyira nem szar, mint a bolti/cukrászdai fagyi.

Az elkészítés előtt logisztikai feladattal is meg kell birkóznod: el kell menned a Lidl-be, Teszkóba vagy akárhova, hogy ízlés szerinti fagyasztott gyümölcsöt szerezz. Fontos, hogy minimum 750g-os kiszerelésű legyen és ezer forint alatt legyen az ára. Ez utóbbi azért, mert kapják be.

Ha a fagyasztott gyümölcs megvan, a következőt kell tenned:

1. Vidd haza

2. Bontsd ki 20 és 30 fok közé temperált helyiségben. Ha közben megolvadt, tedd vissza a mélyhűtőbe. Ezt nem szabad amúgy, de szard le.

3. Nézz ki az ablakon. Ha kint süt a nap, örülj: még jobb lesz.

4. Vedd elő a tumixgépet.

5. Öntsd a turmixgépbe.

6. Kapcsold be a gépet a bekapcsoló gombbal, szükség esetén dugd be a hálózatba.

7. Várd meg amíg összekeveri.

8. Mivel önmagában így az egész egy darabos szar lesz, tegyél hozzá egykis zsírszegény tejet vagy vizet. ne bénázzá' kísérletezd ki. Ha nem elég édes, rábasztál. Ha nem tudsz erre megoldást, akkor majd sajnálunk, de kár beléd. Cukrot ne tegyél hozzá - nem vagy te nagymama!

9. Kész. Edd meg. Vagy tedd a mélyhűtőbe, hadd szikkadjon.

Lehet kísérletezni a gyümölcsfajtákkal és azok összekeverésével is. A fagyasztott meggy biztosan jó alapanyag. Ha sikerült kutyulnod valami tutit, küldd be nekünk oszt' örülünk mi is. (Akár le is közöljük, akár a neved alatt, sőt berakhatjuk a fényképedet is, ahogy győztesen mosolyogsz. Ez a sztárság, nem a valóviláglófasz!)

Természetesen protein hozzáadásával hasznossá is tehetjük eme bonyolultságában is zseniális receptet, ajánlott a vanília íz, de perverziótól függően mással is működik. Bár a kakukkfüves-sajtosat nem ajánlom.

(Hírszerkesztőnk megemlítette hogy szerinte ez nem fagyi, amire én csak azt tudom mondani: leszarom hogy fagyi-e, minjdárt megcsinálom és megeszem - a szerző.)

 A képek művésziek. Direkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18786

19210


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!