FIBO 2011 - ahogy mi láttuk!

2011-04-16

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A FIBO 2011 copy-paste másolata volt a tavalyinak, de azért beszámolunk, mert így is volt érdekesség.

 

A kiállítók nem sokat rágták a körmüket azon, hogy mit variáljanak: a legtöbbjüket pontosan ugyanott találtuk meg, mint tavaly. Ez annyiból jó volt, hogy aki tavaly itt járt, ismerősnek érezte a terepet. Annyiból meg rossz, hogy gyakran nem csak logisztikailag, hanem dizájban is konstans volt a prezentáció, vagyis a rizsát félretéve: sokaknál tök ugyanaz a stand volt, mint tavaly. Vagy fejlesztettek, de egy ugyanolyan szarra, mint a tavalyi volt.

A lelkesebb cégeknél persze láttunk innovációt, így került ide egy tank, gyorsulási teherautó és pár apró érdekesség, de mindez nem lelkesített be kis csapatunkban senkit sem arra, hogy máris foglalja a hotelt a jövő évire.

Az érdekességek és a szórakoztatás átlagosan abban merült ki, hogy:

a.) testépítők feszengenek a standokon, néha kis pulpitusra téve, mint a lóvásáron.

b.) hatszázadik féle erő-állóképességi verseny a bicepszhúzástól a húzódzkodóversenyig.

c.) pólódobálás

d.) picsarázás rúdonpögrős csajok által prezentálva. Vagy közösfotózás kurvának öltözött fiatalkorú, ámde szottyadtseggű retkekkel. (Nem mondom meg, melyik cég volt ezzel a kiállítás legalja.)

 

 

A fentieket tekintve azt mondom, szórakozási célból ne autózzatok 1200km-t ezért, mi sem hobbiból voltunk ott szerencsére.

Persze a FIBO idén újított: komolyabb, verseny jellegű programokat szerveztek, amelyek éppen annyira nem értek semmit, mint bármikor máskor, amikor egy expo betétszámaként rendeznek versenyt. Konkrétan a színpadhoz oda sem lehetett férni, tehát még ha érdekelt volna, akkor sem tudtunk volna normális felvételeket készíteni, hacsak nem vittünk volna magunkkal külön erre embereket, de ez ezután sem lesz szokásunk.

Ellenben alaposan körülnéztünk. Annyira, hogy egyedül én nem nyavalyogtam a gyaloglás-adag miatt. Erről mesél az alábbi képregény.

 

 

A FIBO plakátja igen beszédes. Tény, hogy ez csak a mi szemünkben testépítő szakkiállítás, mert valójában a wellnesstől a gyógytornászatig minden benne van. De ez akkor is gáz: nyomorékabb képet ennél akarva sem lehetett volna találni - erre nem mentség a rehab vonal, aki arra szorul, az is egészséges külsejű akar lenni.

 FIBO csendélet.

Nem csak a tökéletes alak nem volt meg néha, hanem a tökéletes öltözködés árnyéka sem.

Jól látod bazeg: ez egy tank, nem szaroztak!

Tüdőfitnessz

Lantos Johnnyról elfelejtettem normális képet csinálni, de jelen volt az egyik cég standjánál, mint reklámember, rendesen bekészülve. Igaz, az eredményeit sem jól írták a molinóra.

Egy versenyző, arca árnyékban, de ezt nem hiszem hogy bánjátok. Sajnos egyre jobban elharapódzik a "fiú vagy lány" társasjáték, nem csak a csőbuziknál, hanem a női versenyzőknél is.

Fiatal, kedves lányok.

Palatinus Tünde ezer eurot próbál nyerni a Peak International baromi eredeti erőállóképességi versenyén.

Vörös Zoli mindig mosolyt fakaszt.

Méry Zoli, felvidéki magyar erőmelő és testépítő versenyző a második Johnny után, akiről elfelejtettem rendes képet csinálni. Meglehet az zavart meg, hogy ugyanazon a standon volt, mint Johnny és még baromira el is volt fáradva, így talán ő a felelős mindkettejük elmaradt képeiért - ezt feltétlenül rójátok fel neki. Viszont ez a vidám arckép bizonyító erejű abban, hogy ő is részt vett a FIBO-n.

Nem minden csaj arca küzdött kihívásokkal, de a legtöbbé igen. Íme egy ritka kivétel: Drakula.

A mű Kai Greene, Clarence DeVis mindehol ott van, itt is - nem árt, ha otthon is benézel a spájzba, hátha ott bujkál. Hat héttel a New York Pro előtt természetesen jó formában volt, feledtetve a múltkori luxemburgi fellépését.

Tóth Dani majdnem nem jött, mert lázasan dolgozott rajta a takonymanó. De végül levezette az 1200km-t, és bár szomorú volt, hogy formán kívül kell megjelennie - nem sokkal egy kisebb sérvműtét után - azért nélküle nem lett volna igazi a Scitec-stand.

Mint ahogy Eddie Abbew nélkül sem, aki még mindig a legjobb arc a profi testéptők között, még akkor is, ha nem teljesen ép. Sajnos legjobb arc díjat nem osztanak, ráadásul alant van egy komoly kihívó!

Vörös Zoli csak a mi kedvünkért mutatta meg ezt az arcot - mert bár szombatra kész volt, állta az érdeklődők rohamát. Hozzá tartozik, hogy ennél a méretkategóránál már ritka az emberformájú fej - a versenyszintű testépítés hatásaiban nem nagyon hasonlít egy fiatalító vagy jóképűsítő kezelésre -  Zoli ebben is unikum, amikor nem vág ilyen fejet, de ismétlem, ezt csak a fotó kedvéért tette meg.

Ez is egy szint, komolyan. A stand tetején segget rázni és pólót dobálni nem felétlenül gáz, ennek ugyanis örülnek a zsenge lények.

Vannak arcok a tömegben is, ő például szellemi közösséget vállalt Lee Priesttel: mindketten agyukig vannak tetoválva, mert már nem elég feltűnő izmosnak lenni.

Bizony versenyzői szinten sem feltétlenül a tökéletes alakról szól a FIBO, itt van például a helyi H. Bettike, éremmel a nyakában - bár lehet zsírsegg-bajnokság volt.

A kisszínpadot kb. ennyire lehetett látni magasba tartott fényképezővel, így az erősen fluktuálódó tömeg előtti bemutatók nem biztos, hogy örök emlékek lesznek azoknak, akik egyáltalán a közelbe mentek. Mi nem mentünk.

Ez itt Ronnie Coleman. Itt sem jobb a helyzet, de itt nem a szerencsétlen kialakítás miatt, hanem mert egyszerűen a legnépszerűbb még mindig Ronnie. Akkor is, ha elalszik dedikálás közben.

 

A túloldalról, elég küzdelmesen lefotózva, mert mindig a képbe ugrott valaki.  De még mindig jobb, mint sorbaállni - álljon sorba a rák!

A nap kérdése, hogy Lee Priest élőben tényleg seggdugasz-e. Egyáltalán nem tűnik vészesen alacsonynak, bár itt sem mentünk közel. Az arctetóválás viszont megvan frankón, a biztos elmebaj jeleként, még ha ezen a képen nem is látszik.

Véletlen pillanatkép: "eközben a Scitec standon."

Jenei Pisti és Suba Krisztina halált megvető bátorsággal érkeztek a FIBO-ra, hogy megdöntsék a nemalvás világrekordját. Itt kb. 36 óránál járnak. Kriszta másnap versenyez.

Minden idől egyik legjobb fej testépítője, a szórakoztató szabadpóz feltalálója: Vince Taylor. Sajnos nem tér vissza a World Masters Pro-n, mert megint megsérült. Tovább is fejlesztette gyorsan speciális kissúlyos edzésmódszerét, erről majd beszámolunk valahogy.

Seggek sorban: az első nem frankó, Toldi Zsuzsi pedig észlelte a turpisságot.

Brutális lány

Dettó

A FIBO egyik látványossága ez a roppant erős hirdetőoszlop.

Kétségkívül a legnagyobb sztár: a FIBO Maci!

Szombat délutánra megjött a tömeg.

Francis Benfatto nem fat, ó!

A csivavák is érdeklődnek eme szép sport iránt, de nem túl sokan.

A helyszín nem nagyon bírja el a tömeget.

Nem biztos, hogy a világ legjobb melója. Bár kinek mi tetszik?

Félmeztelen nehézsúlyú srácokkal lehetett fotózkodni, de ezt bizonyos nem, kor és beállítottság kivételével az ember kihagyja.

Zárjuk ezzel a szép képpel, bár ezt a vasárnapi napra megoldják: sok volt az ember, pedig nem volt kevés a kuka.

Azt hallottam, jövőre megszakad a hagyomány, és Düsseldorfban lesz a FIBO, nem Essenben, ahogy eddig mindig. Nekünk pont tökmindegy. Sajnos Jay Cutler mindig rohant, nem értem utol, hogy elnézést kérjek Magyarország nevében, de legalább vettem egy shakert, ami vagy jó vagy nem, valamint elmagyaráztam a Shaker Pro német forgalmazójának, hogy az övék szar, mert nem óvodásokra kellene méretezni.

Elkövettem egyébként pár hibát, nem mindent fotóztam le, amit kellett volna. A Scitec pl. visszament időgéppel Amerikába és elhozta a FIBO-ra a fiatal Halle Berry-t. De őt  nyilván lefotózták ők, hamarosan látni fogjátok. Ezt a cikket meg a szállodából írtam éjjel, olyan WIFI kapcsolattal, ami annyira könnyítette meg a dolgomat, mintha mondjuk Te egy sámlival akarnál edzeni. (Ez azt jelenti, hogy hős vagyok.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17066

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!