Fogd fel az első szabályt, amíg teheted!

2014-04-05

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Újabb profi testépítő ment a levesbe. Nem halt meg, de testépítő már nem lesz belőle.

Christian Lobarede-t személyesen is ismerjük. Járt Magyarországon, indult magyar profi versenyen, és nem mindig tudta, hogy éppen hol van. A magyar csajok se jöttek össze szegénynek, sőt, fagyit se kapott. (Ezek bennfentes infók, nem sajtóba valók.) 

 

Nem volt túl jó testépítő. Inkább arról híresült el, hogy az első célpontok között volt azon elmebetegek körében, akik debil fotoshopolt képekkel akartak olcsó népszerűséget szerezni az interneten. Mi sosem értettük, mi a truváj egy nyomoréknak abban, hogy valakinek a fényképet fotoshoppal - ún. morfózis eljárással - eltorzítja, a valós méreteinél nagyobbnak és groteszkebbnek mutatva. A roppent értelmes jelenség eredményét azonban sajnos megeszi az átlagagember. Annyira, hogy az alábbi képek a Magyar Antidopping Csoport konferenciáján is szerepeltek, mint dopping-mellékhatást szemléltető ábrák. Ezen a ponton kellett felállnom, és felvilágosítanom a kedves előadókat és a jelen lévő sportvezetőket. Különösen, mert a kép eredetije a sajátunk: személyesen Sztípity Róbert, a BodyBuilder Webmagazin tulajdonosa és akkori főszerkesztője lőtte őket a hajdúszoboszlói strandon, 2003-ban.


Az eredeti

Lobarede karrierje nem szárnyalt túl magasra; általában futottak még kategóriában végzett, did not place vagy tizenötödik utáni helyeken. A legjobb eredménye éppen Magyarországon volt 2001-ben: 11. lett.

Persze Chiléből nem könnyű profinak lenni, nem is sokaknak sikerült, még a komplett dél-amerikai kontinensről sem. Ez azonban nem biztos, hogy mentség arra, hogy Christiant "véletlenül" letartóztatták négy évvel ezelőtt kábítószer-kereskedelemért. Hogy a börtön okozta fikikumának ezt a szemléletes változását, vagy az, hogy állítólag (neki is) leállt a veséje (ami egyértelműen az együttes drog és koxhasználat eredménye), nem tudjuk.

 

MIndenesetre a képek erősítik az első szabályt:

amit koksszal szedsz fel, azt koksz nélkül nem tartod meg!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!