Fouad Abiad: Arnold felkészülés

2012-02-29

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Fouad nem haragszik a Flex Pro harmadik helye miatt: szorgalmasan írja tovább a blogját a Flex Magazinnál, amelyben megemlíti a Scitec Nutritionnel kötött szerződést, és nagy reményeket fejez ki 2012-re.

 

"Egy kemény és érzelmekkel telített hét van a hátam mögött. Egyik nap fent, a másikon lent. Egyszerűen nem tudok nem dühös lenni a Flex Prón született döntés miatt, de nem azért, mert a bírók rosszul végezték a munkájukat, hanem mert ezúttal tényleg úgy éreztem, mindent megtettem, hogy meglegyen az első hely.

Ezt el kell mondom, mielőtt tovább mennék: az a támogatás, amit rajongók százai mutattak felém, hihetetlen volt. Eddig nem is tudtam, milyen sok rajongóm van, és ez még nagyobb kihívássá teszi a felkészülést az Arnoldra, mert találnom kell még olyan területeket, amit képes vagyok tovább tökéletesíteni. Nem mondom, hogy az Arnoldon csak kisétálok a színpadra, és megnyerem a versenyt. Egy top 6-os helyezés a célom, a karrierem jelen szakaszában az már felérne számomra egy győzelemmel. Helyezéstől függetlenül csak azt akarom mondani, hogy a rajongók támogatása még keményebb munkára sarkall.

Az elmúlt egy hét kihívása az volt, hogy találjak még olyan apróságokat, amiket tudok tökéletesíteni a Flex után. Növeltem a hasedzést, töbet foglalkoztam a barnítással, megemeltem a pihenésre és alvásra fordított időt, és a pózolást is sokat gyakoroltam.

Nem jut eszembe semmi más, amiben még javulhatnék ilyen rövid idő alatt. Persze van elképzelésem a szezonon kívüli időszakra, van, amit még fel kell hoznom, de most csak egy kis csiszolgatás fér bele itt-ott.

A legjobb dolog az a Columbus-i versenyben, hogy nem kell repülőre ülnöm. Windsorból csupán egy 3 órás autóút az egész, ráadásul így minden kajámat magammal tudom vinni, ahelyett, hogy ott kellene főznöm és bevásárolnom. Mindig jó, ha megvan, amit rendesen is eszel, nem beszélve arról, hogy nagy segítség, ha már elő is van készítve.

Azt hiszem én és Chad (Nicholls - a ford.) is észrevettük, hogy egy kicsit laposabb voltam a Flexen, mint szerettük volna, így ezúttal egy kicsit nagyobb hangsúlyt kap a töltés, de persze az elsődleges szempont a kondíció marad. Nincs értelme a legnagyobbnak lenni a színpadon, ha nem látszik az izomzaton a kemény munka és a definíció.

Egy másik óriási adalék a csapatomhoz, vagy inkább én kerültem az ő csapatukba, a Scitec. Múlt héten a Scitec Nutritionnel aláírtam egy új szerződést, és eddig tökéletesen ment a közös munka. Rengeteget fotóztunk, úgyhogy hamarosan minden bizonnyal kikerül néhány remek, új fotó. Jason Mathas lőtte őket, aki az egyik legjobb és leggyorsabb fotós, akivel valaha dolgoztam. Mindig jó, ha a fotós tudja, hogy ki vagy merülve, és úgy csinálja a dolgát, hogy gyorsan menjen a munka, miközben ez nem megy a minőség rovására.

Keményen meg kellett dolgoznom, hogy odáig jussak, ahol ma vagyok. Persze nem vagyok Phil Heath, nem úgy mennek a dolgok, hogy csak jövök és learatom a babérokat, de nekem ez így tökéletesen megfelel. A Weiderrel és a Scitec-kel a hátam mögött úgy érzem, 2012 lesz a tökéletes év számomra, hogy tovább építsem a tömegemet.

Mindig jó, hogy ha amikor visszagondolsz a karrieredre, legyen az akár a testépítésben vagy bármi másban, büszke tudsz lenni. Azt gondolod magadban, hogy a kemény pillanatok ellenére is emelt fővel léphetsz tovább, tudva, hogy a jó irányba tartasz. Néha mindent akarunk, és mindent azonnal. Csakhogy a dolgok sajnos nem mindig így működnek, de ezt már sikerült elfogadnom. Ugyanakkor ez nem jelenti, hogy azonnal fel kell adnod, ha valamiben nem te vagy a legjobb az első pillanattól. Ha tényleg szereted, amit csinálsz, akkor előfordul, hogy legalulról kell elindulnod, és onnan felküzdeni magad a csúcsra. Centiről centire előrébb fogsz jutni, ha keményen dolgozol, és beleadsz mindent, amid van. Ha pedig mégsem érnél fel egészen a csúcsig, hát kit érdekel? Azt csinálod, amit szeretsz, és csak ez számít..."

 

Áldozz megbánás nélkül

Fouad Abiad


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!