Harley-Davidson bérlés!

2016-07-17

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Életre szóló kaland lehet, de sajnos kell hozzá jogosítvány.

Érdekes dolog, ahogy a motoros ízlése változik.

A legtöbbeknél kezdetben sportmotorimádat van. Aztán az ember megnyugszik, és rájön, hogy a folyamatos kézenállás, ha kell-ha nem kapcsolgatás és a stressz, meg az elhulló haverok okozta sokkhatás nem feltétlenül a műfaj csúcsa. Ez rávezeti az embert, hogy a motor tulajdonképpen nem az ész nélküli száguldozásról szól, hanem valami egészen másról. Nekem például a gép-élményről és a természetről.

Mindenki tudja, hogy a motorozásban a Harley-Davidson a csúcs, de idő kell, mire az ember rájön, hogy tényleg.

A probléma az, hogy árban is csúcs, ezért nagyon sokan nem negedhetik meg maguknak. Még én sem, pedig minden kapcsolatom megvan hozzá.

Harley-Davidsonnal motorozni olyan, hogy nem halhat meg az ember úgy, hogy nem történt meg vele.

És most végre van rá lehetőség, mert a Harley-Davidson Budapest elindított egy motorbérlési programot.

Persze meg lehet ijedni a bérleti díjaktól, ha valaki nem látja át a költségeket. (Bár én például pont meglepődtem, milyen barátiak az árak.) De itt azt kell megérteni, hogy egy olyan legendát próbálhatsz ki, amit talán sosem tudnál megvenni. Csak hogy értsük: a legdrágább bérleti díj egy csúcsmodellé, napi 40 ezer Ft. A motor ára meg tíz millió. Ezért a pénzért kipróbálhatsz egy ilyen értékű járművet. Ha elviszed egy nagyobb túrára több napra, már húzós, de életre szóló élmény, és ahhoz képest morzsa költség, mintha megvennél és fenntartanál egy tízmilliós motort.

Az elérhető típusok, ár szerint növekvő sorrendben:

 

Forty-eight: teszteltem és nyugodtan mondhatom, hogy baromi jó. Ez egy Sportster, amit szeretnek lenézni páran, mert "kicsi", de marhára nem az. Az 1200-as szpori baromi jól megy, és kifejezetten az a típus, ami a fürge, élvezetes motorozásról szól. A Sportster blokkban nincs kiegyensúlyozó tengely, rendesen rezeg, alul nyomatékos, meglepően jól leforog, és csodálkozni fogsz, milyen jó vele motorozni. Abszolúte Sportster-hívő vagyok: ez még autópályán is élvezet, pedig autópályán motorozni szörnyű. Mellesleg a legkisebb és legkönnyeb kategória a Harley-nál, de ez nem jelent kicsi és könnyű motort: bár a jó futómű és az alcsony súlypont miatt kiválóan fordul, de azért érzed, hogy egy nagy halom vason ülsz. 

 

Fat Bob: kicsit Fat Boy fíling a Terminator 2-ből, csak ez jobb. Nagy testű motor, és olyan, mintha odaragasztották volna az útra, ez is személyes tapasztalat. Nagyon komoly a kiállása, nagyon nagy király vagy vele, és úgy is érzed magad: fölényes futómű, fölényes menetteljesítmények. Ha nem tiszta, miért drága a Harley, nézd meg, mennyi anyagból van egy ilyen motor. A sportster is sok vasból van, és az is nehezebb, mint hinnéd - bár menet közben ezt csak jótékonyan érzed - de ez egy számmal nagyobb.

 

Street Glide Special: túragőzös azoknak, aki a kényelmet keresik. Itt már úgy vállalhatsz utast, hogy kényelmesen fog utazni veled, ráadásul egy halom csomagot el tudsz vinni. Egy ilyen motoron a világ összes kilométerét ki lehet bírni. Nagy, nehéz, de meglepően kezes, olyan könnyen lehet dobálni, hogy el se hiszed. Persze egy ekkora tömegű motorhoz már kell erő és rutin. 

 

Ultra Limited: a csúcs. Iszonyat nagy motor, nagy tömeggel, nagy embereknek. Nem szeretnéd tologatni, és csak akkor válaszd, ha meg bírod tartani parkolásnál. A világból kimegy, fejedelmi kényelemben, az utasodat komplett fotel várja. Ezzel is mentem, és bár én nem csípem, a két túramotornak komplett audiorendszere van, tehát simán nyomhatod a zenélős fílinget az országúton. Ezzel megkerülni a Balatont több, mint királyság, hosszabban túrázni pedig ujjgyakorlat. Megdöbbentően kezes, pedig nehéz, mint a sár: sok motortípust kenterbe ver - jobban fordul mint egy gagyi ötvenes robogó - és ez egyben azt is jelenti, hogy rendkívül élvezetesen irányítható. Ez az, amit csak a Harley tud. 

Vannak dolgok, amiket az ember életében ki kell próbálni.
Bár a horgászás biztos nagyon jó, most nem arra gondoltunk.

 

Hivatalos információ a típusokról

 

Harley-Davidson Budapest motorbérlés információk


Bérelhető típusok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!