Herkules Kupa 2006 - by Drugs Bunny

 / 5.0

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Herkules Kupa 2006 - Románia

Hallottam már erről a versenyről, elsősorban a házigazdák vendégszeretetét kihangsúlyozva, és idén végre magam is megtapasztalhattam azt, hogyan képzelik a szervezők Nagyváradon a versenyszervezést - hát nem úgy, mint *******!

Kezdjük a száraz tényekkel: nyilván ez nem egy Mr.Olympia, nincs pénzdíj és a körülmények se luxusba hajlóak - már ha nem nevezzük luxusnak azt, amit a szervezők nyújtanak, különösen a mi viszonyainkhoz képest, mondjuk az utolsó ****** kupához, ahol ki se értesítették a versenyzőket, hogy ki hányadik, a legtöbben még egy kupát se kaptak.

Ha kicsit is képben vagytok a hazai viszonyokról, akkor most hihetetlen dolgokat fogok leírni.

Először is: a szervezők biztosítják a szállodát és a kaját. Ahogy megérkezel, semmi dolgod nincs, bevonulsz aludni a kis hotelszobádba, reggel ébresztenek és visznek reggelizni. A reggeli nem egy hűdeluxus kaviáros svédasztal, hanem sima sima kenyér-vaj-virsli, de pont ez az, ami jólesik a diétától kiéhezett versenyzőnek, különösen ha érzi a gesztust, hogy itt barátként fogadják. Utána 11-kor mérlegelés, délben bírói megbeszélés - miden óramű pontossággal! - ahol én is részt vehettem, sőt igen megtiszteltek azzal, hogy Lakatos Misi bemutatott a társaságnak és barátként üdvözöltek! A megbeszélésen megtudtam pár dolgot: a szervezőknek ez - ha jól emlékszem - 28. versenye, amelyet több néven is neveztek már, kilenc éve hívják Herkules Kupának. Jövőre lesz a 10. jubileumi Herkules kupa, amelyet három napos rendezvénynek terveznek, az első és harmadik napon versennyel, két különböző városban. A szervezők elmondták azt is, hogy számukra a legfontosabb, hogy az ide érkező versenyzők maximálisan jól érezzék magukat és meg kell mondjam, ez sikerült is nekik! A versenyen most 62 versenyző indult, masters, open és női testépítés kategóriákban. Sikerült megoldani a feladatot, amit nálunk nem, a regisztráció alatt tisztában lenni mindennel, nem volt pl. egyetlen egy alkalom sem, hogy rosszul mondtak be egy nevet! Mivel a legnehezebb súlycsoportban mindössze három induló volt, szavazásra bocsátották a kérdést, hogy összevonják-e az alatta levővel, és mivel itt mindenki úgy gondolja, hogy 3 versenyzős kategóriának nincs értelme, ezt meg is szavazták. Nem úgy, mint nálunk, ahol akár nevetséges emberek magyar kupa győztesek lehetnek, mivel egyedül indulna, mivel sajnos senkinek nincs annyi esze, hogy rájöjjön hogy ez így nem frankó!

A megbeszélés egy óra előtt öt perccel véget ért így pontosan 13 órakor miden versenyző ebédelt, majd 16 órakor elindult az első busz a verseny helyszínére, amely a nagyváradi színház volt. Itt nem a helyi BKV járatra kell gondolni, mert a szervezők külön buszokat biztosítottak a versenyzőknek, a masters és női versenyzőket vitt el első körben, majd egy óra múlva az open versenyzőket, akiknek addig se kellett feleslegesen a helyszínen dekkolniuk fél napig találgatva, hogy vajon mikor kerülnek sorra, mint a magyar versenyeken.

A verseny menetrendje nem a nálunk szokásos csúszásos senkinemtudja mi következik módon zajlott, hanem a masters kategória feljött, kötelezők lementek pikkpakk, a döntősöket visszahívták és az első hat rögtön be is mutatta a szabadpózt, nem voltak összekeverve a kategóriák. Ugyanígy zajlott az open is, nem volt pöcsölés, nem voltak totál felesleges kihívások, kihívásokat gyakorlatilag nem csináltak, a kis súlycsoportokban, csak az erősebb kategóriákban, de ott se úgy mint nálunk, hogy hét bíró kihívja majdnem ugyanazokat, hogy hátha halálra unja magát a közönség végre!

Érdekes módon nem keveredtek el zenék, nem volt semmi balfaszkodás. Egyszer volt kisebb atrocitás, amikor a közönség nagyon hőbörgött egy második-harmadik hely kihirdetésekor és a harmadik át akarta adni az érmét a másodiknak. Akkor az a döbbenetes dolog történt, hogy a bírók összehasonlították a két versenyzőt még egyszer!

A versenyzők színvonalát tekintve kb. a Mátra kupához hasonlíthatnám. Voltak egészen rossz versenyzők és egészen jók, itt is indult pl. a sportág egyik klasszikusa, Liszka Péter az abszolút bajnok pedig nagyon komoly felkészültségű volt, nehézsúlyban pedig volt két hatalmas méretű versenyző.

Meg is jegyezném itt, nem jöttünk üres kézzel haza, az utolsó Szamuráj, Oláh Józsi bronz, Bankó Grizzly István ezüst, Varjú Józsi ezüst és Szabó Attila is ezüstérmet szerzett!

De nem is ez a lényeg: egyszerűen buli itt versenyezni, jól érzi végre magát az ember, nincs szarakodás, mindenki segítőkész, egy nagy baráti társaság az egész.

A női testépítés - ami nálunk ugye erősen háttérben van - itt még működik, bár itt is alig, azonban a győztes egy igen szimpatikus és tehetséges versenyző lett, jó volt látni hosszú idő után egy fiatal tehetséget, aki igazi testépítő!

Volt betétszám is, méghozzá a mi részünkről: Miss boxing Palecián Judit tartott küzdősport bemutatót Oláh Józsi segítségével, akinek be is vert párat, mert meggondolatlanul kard nélkül állt ki ellene! Juditról bővebben is fogok írni nemsokára, ő ugyanis a bizonyíték arra, hogy a testépítés egyáltalán nem szükségszerű, hogy merevvé és esetlenné tegye a sportolókat!

A verseny végén azonnal a bankett helyszínére mentünk, illetve vittek minket busszal. Ez egy fürdő volt, ahol egy fedett részben voltak asztalok és padok, ahol többfogásos kaja várt minket, meg persze pia is, amely a társaság jelentős részének amúgy sem rossz kedvét tovább fokozta, nálunk még VUK is megjelent! Az idő ugyan elromlott, de páran simán fürdőztek a termálvízben, de nem fagytak meg, még Grizzly sem, aki nem használt híres erdélyi pálinkát a felmelegedéshez, mivel totál antialkoholista.

A kaja brutál volt, előétel májas hurkával stb., erdélyi gulyás, hal és személyesen a verseny szponzora szolgálta fel nekünk - ezen a ponton könnybe lábad a szemem, szinte deja vu érzés fog el, ahogy elképzelem a *****, ahogy a magyar kupán a banketten tálalja a kaját a versenyzőknek!

Másnap reggeli, majd távoztunk mert sietni kellett haza BB.Tv ügyben. A szervezőkkel sikerült megállapodni abban, hogy tartjuk a kapcsolatot és együttműködünk a jövőben, olyannyira, hogy én egész komoly versenyzési lehetőséget látok magyar versenyzőknek is, így hogy ha minden jól megy, a jövőben nálam lehet majd jelentkezni a Herkules Kupára, a BodyBuilder Webmagazin pedig folyamatosan hírt ad a versennyel kapcsoltban!

Tanulságos volt ez a verseny nekünk. Tanulhatna a **************** is, de szerintem már késő. Egyet mondok: a környező országokban mindig lehet versenyezni, a Herkules Kupa pedig kihagyhatatlan! Mi itt leszünk jövőre is!

Végezetül szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek: Nagy János főszervezőnek, Lucus Josifnak, Papik Józsefnek, a Megyei Szövetség elnökének, Huszti Mihály "Puiu"-nak- aki bonyolította a versenyzők ügyeit többek között, a vendéglátónknak Tit Andreescu Petru-nak, a Megyei Sporthivatal elnöke Bungau Ionel-nek, a Megyei Tanácsnak és nem utolsósorban Lakatos Misnek, aki feldobta az ötetet, hogy menjek velük erre a versenyre, ezáltal éltere szóló élményhez jutatott!

Drugs Bunny

Képbeszámoló a teljesség igénye nélkül. A nevekkel eléggé hadilábon állok!


Útban Nagyvárad felé, meggyet eszik a szamuráj - és mi is! Vendégmarasztaló hely Magyarország, az utak röhejesek, azt hittük sosem érünk oda!

 


egy kis nyújtás!

 


A verseny reggelén együtt reggelizik az egész mezőny!

 


Mercedes jel alakban alszanak a kutyák

 


Mérlegelés, regisztráció. Lakatos Misi és az egyik versenyző

 


Szabó Attila regisztrál

 


A helyszín még üresen

 


A nézőtér már tele

 


Egy kis backstage: bemelegít a Masters mezőny

 


Ez vár a versenyzőkre

 


Ez is: hardcore bemelegítő eszközök, nem wellness Vostok súlyzók!

 


pottyantós budi is van, bár valszeg színházi kellék inkább!

 


A logó

 


A verseny neve

 


A kupák a színpad háttérében

 


Oláh Józsit segít lekenni egy Román versenyző, ő valóban segítőkész volt!

 


Szabó Attila a páholyban

 


Natesz mezőny. Jobb szélen a naturál Uceanu Florin, aki vagy 45 éves, én 24-nek néztem. A testépítő médiában dolgozik.

 


Olasz Masters versenyző, 63 évesen.

 


Vajon kié lehet ez a hát?

 


Hát az enyém! - a klasszis, Liszka Péter, idén már az ötödik versenyén!

 


Női testépítő: én másodiknak láttam!

 


Varjú Józsi keni Grizzlyt

 


Ez az a bizonyos kihívás, amit a közönség vívott ki!

 


Az egyik könnyűsúlyú kategóriagyőztes

 


Nem kung-fu daruállás, hanem azt a pillanatot kaptam el, amikor elindítja a versenyző a legizmosabb pózt!

 


Miss Boxing, Palecian Judit éppen bever egyet Oláh Józsinak, aki meggondolatlanul otthon hagyta a kardját!

 


Régen láttunk ilíet: végre egy igazi női testépítő!

 


Aki mellesleg helyes is!

 


Mátra-kupa szindróma itt is volt!

 


87.5kg: Grizzly, a vérprofi Seres Sándor és Uceanu

 


Grizzly most muscular

 


Lehet hogy nem lehet Romániába hozzájutni barnítóhoz, nyilván nem is olcsó ezért van aki nem használ, van aki kísérletezik. Nos ez egy rosszul sikerült kísérlet!

 


Szabó Attila szabadpóz

 


Nicu a 95 kilós mezőnnyel

 


Varjú Józsi a pluszban

 


A harmadik helyezet a pluszos súlycsoportban, hatalmas volt.

 


Nem Kormány Misi, egy osztrák versenyző ha jól tudom, a +95 győztese

 


Varjú Józsi második

 


Abszolút kategória

 


Az egyértelmű győztes

 


csoportkép az esti buliról a szervezőkkel: Papik József, Lakatos Misi, Huszti "Puiu" Mihály, drugs "tejbetök" bunny, Palecian "Miss Boxing" Judit és Nagy János

 


hazafalé megálltunk egy kicsit szórakozatni a népet: ugyan Daciát akartunk de ez a Taunus megtetszett

 


nem lehet mindenki normális!

 


A dobogósok

 


Kapcsolódó cikkek
Inferno | Vörös Zoltán | Bunny | Lauter Victor ...
Rigó Richárd fekvenyomó bajnok sikerrel debültált a Superbody-n, amikor éppen nem kataszrófavédelmi helyzetet oldott meg. Nem egyszerű sztori! Bunny visszatér...
Bajai Strongestman Magyar Kupa 2003. március 29. > _Papp Gyula nem vágja annyira a könyvtépést, megakad, de nem adja fel. Már kicsúszott a legrosszabb időbő...
Az ország egyik legjobb fekvenyomója, Oláh Ákos body technikákat is tanul/tanít a jobb eredményért és vele közösen tisztelgünk a kisipari edzőtermek emléke előt...
A tartalom: Debreczeni Gábor, Dr. Gődény György, Mészáros László, Bunny okosítás. ...
BME Bemutató | Bunny Lábedzés | Tóth Dani versenykészülés-tippek | Ahmed Ahmad, Svédország, Malmö ...
Németh Pisti | Voksán Virág | Autós életmód rovat :) ...
A tartalom: Nagy Hunor, Kathi Béla és Ónozó Szabolcs, Besze Edina, Bunny főzés. ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!