Herkules Kupa 2006 - Románia

 / 4.0

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Herkules Kupa 2006 - Románia

Lakatos Misi gondolatai és az eredménylista

EGY MÍTOSZ IMÁZSA

Márk 12:41-44

"HERKULES kupa"és ami mögötte van…

"És leülvén Jézus a templomperselynek áttelenében, nézi vala, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe. Sok gazdag pedig sokat vet vala abba. És egy szegény özvegy asszony is odajövén, két fillért, vete bele. Akkor előszólítván tanítványait, monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy ez a szegény özvegy asszony többet vetett mind a többi, a kik a perselybe vetettek vala. Mert azok mindnyájan az ő fölöslegükből vetének, ez pedig az ő szegénységéből, a mije csak volt, mind beveté, az ő egész vagyonát." (Márk 12:41-44)

 

Paradox módon, minél kevesebb égi manna hull valaki ölébe annál bőkezűbb. Egyébként tény és való, hogy a szegény mindig adakozóbb volt -és lesz- jobb modú embertársánál. A szegénység netán erény? Akárhogy is van ez, tagadhatatlan tény, hogy nagylelkűségben, vendégszeretetben, hozzáállásban a "Herkules kupa" szervezői jelesre vizsgáztak. Talpig emberek, kik őszinte sportszeretetből végezték a dolgukat nem pedig őnző érdekektől hajszolva. Szivűk-lelkük kitették, hogy a versenyző és a vendég embernek érezze magát. Megtanulhatnánk végre mi magyarok is azt az egyszerű alapvető igazságot, miszerint a vezetők, szervezők, irányitók vannak a sportolókért és nem fordítva. Mi sem illusztrálja jobban a sportolói megbecsülést, mint az az egyszerű tényállás, hogy rekord létszámú elszánt atléta indult az idei megmérettetésen. Nem kevesebb mint 62 izomkolosszus feszengett pazar formában a némi restaurálásra szorult barokk létesitmény "kínpadán". Olaszországtól Izraelig, Ausztriától Olaszországig természetesen Magyarországon keresztül. És mi a sportmorál eszméje mögé lapulva hurcoljuk meg az amúgy is szenvedő versenyzőket a sport tisztaságára, erkölcsére hivatkozva. Mindez persze magasztos eszme, de az emberi méltóság emberséges bánásmód tán nem az? Vagy ez nincs benne a morál-kódexben? Az intrikák helyett néha erre is gondolhatnánk, mielőtt a felkészülés minden kálváriáját átélt, a kínszenvedéstől elgyötört "áldozat" hátsó nyílásában bányászunk önnön érdekektől hajszolva.

Ja a sportmorál imázsa! A sport tisztasága mindenekfelett. Csak saját érdekeink alatt. Tévhit tán, hogy a sport barátságok köttetésére és megerősitésére szolgál? Vagy sokkal inkább ellenség szerzésre hivatott? De maradjunk a Herkules kupa moráljánál. Ott legalább volt emberi morál. És ez mindennél magasztosabb eszme. Csak süvegelni tudunk olyan nemeslelkű -a szó legmélyebb értelmében- emberek előtt mint: Nagy János, Lucus Josif, Papik József, Huszti Mihály(Puiu), Bungau Ionel, Tit Andreescu Petru stb. szervezők előtt. Ha megérjük és nem tapos el a sporterkölcs és annak "szent prókátorjai", jővőre is ott leszünk a béke és nyugalom szentélyében, Nagyváradon a jubileumi "X-ik Herkules kupán"!

"MÚMIA" (Lakatos Mihály)

Omagiu,unui mit

"Trofeul Hercule" 2006

Paradoxal, omul cu cit e mai putin bine situat,este cu atit mai marinimos. Acest fapt elocvent am constatat cu satisfactie si noi, delegatia maghiara participanta la editia a IX-a al Trofeului Hercule din Oradea, dar suntem ferm convinsi ca toti ceilalti oaspeti si concurenti sint de aceiasi parere. V-ati pus inima si sufletul ca oaspetele sa se simta om in cel mai profund sens al cuvintului. Dar dincolo de ospitalitatea deosebita de care ati dat dovada, derularea concursului cu o perfectie de Rolex, este de asemenea demna de remarcat. In general- si mentionez din experienta-concursurile se decaleaza pina la melancolia spectatorului pierzind astfel farmecul si entuziasmul cuvenit.Este inbucurator faptul, ca numarul concurentilor a doborit toate recordurile de pina acum. Peste 60 de concurenti din diferite tari-Italia, Republica Moldova, Israel, Rusia, Ungaria si bineinteles din Romania-aducindu-si forma de virf s-au "ciocnit"in sensul pozitiv al cuvintului pe scena teatrului din Oradea.Cu incredere se poate prognostiza, ca la anul, cind veti organiza editia a X- ea jubiliara al "Trofeului Hercule" puteti aspira la un nou record de participanti. In final, noi multumim tuturor organizatorilor pentru tot ce ati oferit, in mod special d.lor: Nagy Janos, Lucus Iosif, Papik Jozsef, Bungau Ionel, Huszti Mihaly(Puiu), Tit Andreescu Petru, precum si diferitelor organe al municipiului Oradea care au dat o mina de ajutor.

Si va promitem-daca Sfintul Dumnezeu ne va ajuta,si ne veti invita-la anul delegatia maghiara va fi din nou la Oradea,la editia a X ea jubiliara al Trofeului Hercule.

Cu deosebit respect,in numele tuturor,Lakatos Mihaly

kat.65kg kat. 70kg
 1. Trif Virgil CSM Resita
 2. Csokmai Tiberiu Rapid Nagyvárad
 3. Sala Dan Rapid Nagyvárad
 4. Pop Dan Grand Gym Jibou
 5. Nagy Radu Grand Gym Jibou
 6. Vomet Nicu Rapid Nagyvárad
 1. Cosma Ovidiu CSM Baia Mare
 2. Mihaiceanu Adrian Astra Arad
 3. Deac Viorel Rapid Nagyvárad
 4. Berciu Cristian Dumi Fitness Cluj
 5. Fumagali Aldo Olaszország
 6. Racz Iosif Sanatatea Ergolemn SM
kat. 75kg kat. 80kg
 1. Semerenko Anatol Rep Moldova
 2. Maxim Paul Unirea Alba Iulia
 3. Saroni Dionisie Astra Arad
 4. Jurca Ioan Rapid Nagyvárad
 1. Liszka Péter Szerbia
 2. Zah Leontin Dumi Fitness
 3. Vasat Sebastian Hardbody Buc
 4. Mrazovac Daniel Szerbia
 5. Mesnyi Viktor Gym Mar Strong
 6. Lacatus Claudiu CSM Bistrita
kat. 87,5kg kat. 95kg
 1. Sere Sandor CSM Resita
 2. Bankó István Inferno Magyarország
 3. Belov Oleg Rep Moldova
 4. Uceanu Florin Metrorex Buc
 5. Heredeu Remus Activ Sibiu
 1. Pantea Lucian Astra Arad
 2. Szabó Attila Magyarország
 3. Oláh József Inferno Magyarország
 4. Comoci Fluvio Olaszország
 5. Tomer Paz Izrael
kat. 95+kg Női nyílt
 1. Grameyschi Vladimir Rep Moldova
 2. Varjú József Magyarország
 3. Alexa Angelo Farul Constanta
 4. Manea Marcel Activ Sibiu
 5. Popa Petrisor Body Gym Deva
 6. Malan Paul Rapid Nagyvárad
 1. Hreapca Oana Unirea Alba I
 2. Pasare Mihaela Rm Vilcea
 3. Borsi Emőke Rapid Nagyvárad
 4. Olaru Nadia Rm Vilcea
 5. Kovács Noémi Szerbia
Masters Open Open
 1. Liszka Péter Szerbia
 2. Zah Leontin Power Cluj
 3. Uceanu Florin Metrorex Buc
 4. Besana Giuseppe Olaszország
 5. Oláh József Inferno Magyarország
 6. Fumagali Aldo Olaszország
 1. PANTEA LUCIAN Astra Arad

Kapcsolódó cikkek
HERKULES KUPA 2006 - ROMÁNIA Hallottam már erről a versenyről, elsősorban a házigazdák vendégszeretetét kihangsúlyozva, és idén végre magam is megtapasztalhatt...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!