Hivatalos álláspont: Miért nem indul Kai Greene?

2015-09-16

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Robin Chang, a Mr. Olympia főszervezője betekintést engedett a színfalak mögé a Mr. Olympia aktuálisan legégetőbb témájával kapcsolatban: elmondta a tényeket arról, hogy miért nem indul Kai Greene!

 

 

Kérdés: Térjünk rögtön a lényegre: Kai Greene ki van tiltva a Mr. Olympia-ról?

Robin Chang: Szó sincs róla! Kai megkapta a szerződést már áprilisban, de nem írta alá, aminek az okát egyedül Kai tudja. A szerződés minden elemében ugyanaz, mint amit aláírt az elmúlt hat évben. Semmi nem változott, csak a dátum. Ha kitiltottuk volna a versenyről, miért küldtük volna el neki a szerződést? Úgy hallottam, azt is mondta, hogy ki van tiltva az expóról. Még viccnek is rossz!

 

 

K: Kai videójából úgy tűnik, a döntés nem az ő kezében volt, hanem más hozta meg helyette. És most készült, csak néhány nappal a verseny előtt. Semmi nem utalt erre korábban. Lehetséges, hogy elhangzott bármi olyasmi, amiért azt gondolhatná, ki van tiltva a versenyről?

RC: A döntés végig Kai kezében volt. Ha IGAZÁN indulni akart volna, nem kellett volna mást tennie, mint aláírni a szerződést és visszaküldeni nekünk, ahogyan az elmúlt hat évben is tette. Amikor legutóbb Kai-jal beszéltem úgy egy hónapja, a menedzserével volt, és az expó standjairól érdeklődtek. Szóba sem került, hogy esetleg nem indulna. Azóta nem beszéltem vele.

 

 

K: Amikor egy versenyző kvalifikál az Olympiára, van egy bizonyos időlimit, amin belül alá kell írnia a szerződést, és eljuttatni hozzád, a promóterhez. Ugyanez igaz minden versenyre. Beavatnád az olvasókat röviden ennek menetébe?

RC: Az IFBB profi ligájának szabályai szerint a versenyzőknek egy héttel a verseny mérlegelése előtt alá kell írniuk a szerződést. Az Olympia egy kicsit más, mert egy egész évbe telik megszerveznünk egy ekkora rendezvényt, ezért mindig megkérjük a versenyzőket, hogy írják alá a szerződést, amint lehetséges, hogy felhasználhassuk őket a marketing anyagokban. Szerződés nélkül nem tehetünk fel egy versenyzők poszterekre, nem használhatjuk hirdetésekben, stb., mert megtévesztő volna a rajongók és a jegyvásárlók felé. És tegyük tisztába a dolgot: a szerződés kizárólag az Olympiára vonatkozik, és semmi másra. Nem tartalmaz semmilyen kötelezettséget az IFBB vagy Jim Manion (az IFBB elnöke - a fordító) felé.

 

 

K: Amikor a szerződés leadásának határideje lejárt, mi történt?

RC: A határidő májusban volt, de Kai halasztást kért, ahogy azt versenyzők számos ok miatt tehetik. Július elejéig adtam neki haladékot. Személyesen megkerestem Kai-t több alkalommal, ahogy azt teszem minden versenyzővel, hogy emlékeztessem őket a határidőre. Megkerestem a menedzserét, a barátnőjét és a táplálékkiegészítő támogatóját (az akkorit), hogy biztos legyek benne, tisztában van a határidővel. Többször beszéltem Kai-jal is, és emlékeztettem, hogy az aláírt szerződés nélkül nem használhatjuk fel a marketing anyagokban - és nem engedhetjük indulni. Egyszer még írt is egy sms-t: "Vedd úgy, hogy a szerződést már alá is írtam, átfaxoltam és ott van az íróasztalodon." De az interjú pillanatáig nem kaptuk meg az aláírt szerződést Kai-tól.

 

 

K: Tehát egy nappal a mérlegelés előtt még mindig semmi?

RC: Egyelőre semmi. Nyilvánvalóan azt akarjuk, hogy Kai vegyen részt az Olympián. Kiváló testépítő és elszánt versenyző, ráadásul üzleti szempontból is butaság lenne, ha kitiltanánk. Óriási rajongótábora van, mert a sport iránt érzett szenvedélyét képes átadni másoknak, de valamilyen okból úgy döntött, hogy nem írja alá a szerződést és nem indul el a versenyen. A döntés egyedül az övé, ahogy ez mindig is volt minden egyes versenyzővel. Hiányozni fog a színpadról, de az Olympia megy tovább a többi 183 versenyzővel, akik kiérdemelték az indulást erre a hétvégére.

 

forrás: flexonline.com


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!