Hofi az Isten!

2015-04-22

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Kai Greene itt járt, mi meg nagyon beszélünk róla. Tényleg! A rádió szokás szerint nem lett rövid, de sikerült megállapítani, hogy Hofi az Isten, Jeremy Clarkson nagy király, Kai roppantul bölcs, Larissa meghajtotta a bubit és definiáltuk az idiótát - a BB.Rádióban.

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Elérhetőség:

bodybuilderradio kukac gmail.com

 

Trekklista (az előző adáshoz):

David Lee Roth - Little Aint Enough
Eric Sardinas and the Big Motor - Road to Ruin
Silent Rage - I Wanna Feel It Again
Poison - Ride the Wind

 

Olvasói levél:

"Az Interstellar kapcsán elhangzottakat szeretném árnyalni. A filmhez nem szólnék hozzá, csak a tudományos háttérhez.

A Stephen Hawking és elődei által képviselt elméletek nem mind bizonyíthatatlanok.

A GPS műholdak atomórái például nem ugyanazt az időt mérik, mint amit mi itt a Földön: kb. néhány százezred másodpercnyivel gyorsabban járnak, mivel a Föld tömegétől távolabb az idő gyorsul. Ha ezt a különbséget nem programoznák beléjük, akkor tűrhetetlen pontatlanságok keletkeznének a helyzetmeghatározásban.

Bunny az időt nem tekinti dimenziónak, pedig egész jól definiálta a dimenziót, valahogy úgy hogy "ami alapján mi érzékeljük a világot". Valóban a dimenziók adják meg a lét kereteit, csakhogy semmi és senki sem tud létezni csak három dimenzióban, azaz az időn kívül. Ebben a világban minden csak térben ÉS időben létezhet, de egymagában a térben vagy az időben nem. Ez erősen valószínűsíti, hogy az idő ugyanúgy nélkülözhetetlen egy dolog/ jelenség leírásához, mint a tér (koordinátarendszere a téridő). Egyébként sokkal egyszerűbb dolgok vannak, amelyek létezését nem lehet 100%-osan bizonyítani, pedig mégis léteznek, itt gondoljatok akár a PET készülékre, azaz az orvoslásban használt pozitronemissziós tomográfra. A pozitron létezése, mondjuk úgy, elég áttételesen bizonyítható, ugyanis az antianyag egyik formájáról van szó, az elektron antianyag-megfelelőjéről. Ettől függetlenül a PET készülék működése a pozitron létének feltételezésén alapul, és mivel remekül remekül működik a gyakorlatban, erősen úgy tűnik, hogy az elv helyes, illetve hogy épp a nemlétét nem lehet ugyanilyen ilyen szintű bizonyossággal alátámasztani.

Ez csak néhány példa arra, hogy ami fantazmagóriának tűnik, azt sokszor a gyakorlatban már rég hasznosítjuk, csak legfeljebb nem vagyunk tudatában. Ilyen összetett kérdésekben állást foglalni tehát hasznos és érdekes, de ismereteink határaira ilyenkor különösen érdemes tekintettel lenni.

A pina pedig egy valóban értelmes dolog, amin megéri gondolkodni (is)."


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!