Hogyan leszel gyorsan izmos?

2016-04-06

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Kínzó kérdés: mennyi idő alatt lehet nagy tömeget építeni, főleg akkorát, amellyel már mindenki áhítozva irigyeli csodás fizikumodat?

AKARD!

MOST!

NEKED JÁR!

BEVETTED, HÜLYE? 

 

A gyorsanizmosságot firtató kérdésre van gyors válasz is: sehogy. 

Nem lehet gyorsan izmot felszedni. 

A nem-hivatalosan-szellemi-fogyatékos fiatalok tízezrei ábrándoznak villantós izomzatról, és próbálják meg minél hamarabb elérni. Lehetőleg pöcsnövesztő színvonalú és hitelességű átbaszós készítményekkel.

A világ legjobb üzlete eladni kapszulánként 1g aminosavat vagy c-vitamint hülyéknek, akik soha nem hozzák vissza a csodaszert, mert eleve ciki, hogy nem nőttek meg óriásira, mint ahogy hülye druszáik pénisze sem. 

A világ legjobb üzlete azt mondani a hülyéknek, amit hallani akarnak. 

“Gyorsan és könnyen” - gyakorlatilag ezt akarják hallani. És a gátlástalan reklámzajban ezt is fogják, mert mindig tömegével lesznek, akik hazugságra, mások átverésére alapozzák a megélhetésüket. 

Ami teljesen logikus, mert a nulla munkával villantani akaró, a sportolás lényegét, tényét, célját teljes mértékben ignoráló, ellenben az önbizalomhiányukat magamutogatássá fejleszteni kívánó, a józan észt aljas lelki nyomorral pótló debilekből még több van, mint ahányan le akarják húzni őket.

A mai világ teljesítmény nélküli, alanyi jogon én vagyok a menő hírességeit tekintve ez csak egyre rosszabb lesz.

A kellemetlen igazság az, hogy a munkához sok idő kell, lassú víz partot mos, az izomépítéshez pedig sok idő kell.

Ebből a három kijelentésből az egyik nem közmondás, hanem egyszerű tény.

Komoly izomzat és erőszint kifejlesztése jó pár év. 

Ezt fel kell fogni.

Tudjuk, hogy nehéz. Hihetetlen, mert mindenhol van egy csomó izmos ember, és nekik már megvan. Csakhogy nekik is sok évbe került. Még a cicafiú izomzatnál is ez a helyzet. Persze van, aki úgy született, mondjuk kockás hassal. De újra születni cicafiú genetikával még nehezebb, mint edzeni.  

Mondjuk úgy tíz év alatt össze lehet hozni egy egész jó fizikumot, persze komoly odafigyeléssel. (Sokat elárul, hogy a tíz éve terembe járól többsége sehogy sem néz ki, és a 70 kilós fekvenyomásnál van megrekedve.)

Ráadásul a médiában a csúcsot látjuk. A testépítő magazinokba nem a hulladék genetikájúak kerülnek be, hanem a bajnokok. Akik alkalmasak voltak rá, meg tudtak tenni mindent: nem csak lejárnak bohóckodni a terembe, hanem ez az életük.

Az izomzat feljődése egy lassú biológiai folyamat.
Ideális esetben megfelelő edzés, majd azt kompenzáló
- megfelelő táplálkozás és életmód által kiváltott -
kicsiny fejlődések végtelen ciklusa. 


És hol van az ideális edzéstől/táplálkozástól az, aki nem érti, hogy nyárra nem tudja kigyúrni magát?

Ha gyorsan akarsz izmos lenni, akkor gyorsan felejtsd el ezt a sportot, és keress valami mást, amivel a kisebbségi érzésedet kompenzálhatod. Mondjuk egy BMW-t.

Vagy egy pszichológust. 


 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!