Hülyék az orvosok?

2015-05-28

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Őszintén szólva a könyökünkön jönnek ki olvasóink orvosokkal kapcsolatos levelei. Rengetegen vannak felháborodva azon, hogy egy sima vizsgálat vagy egy kezelés során hogyan bánnak velük az orvosok, amikor észreveszik, hogy (hobbi) testépítővel van dolguk.

Ha nem emlékszel Dr. Bubóra, nézz meg pár részt: ez a szint a valóságban is. 

 

Vannak olyan tények, amelyekbe bele kell törődni. Az ég kék, télen hideg van, a guggolás nehéz, aki papucsban edz, buzi, az orvosok nagy része pedig maga is kezelésre szorulna. 

Legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják. Elképesztő az a közlésáradat, amelyet az orvosi rendelőkben szerzett tapasztalatokkal kapcsolatban kapunk. Konkrétan rohadtul unjuk, és valahogy nem is értjük, hogy miért csodálkozik ezen még valaki.

Ja, hogy az orvos azért van, hogy gyógyítson? Még mindig azt hiszed? Tévedés: az orvos azért van, hogy felírjon egy gyógyszert. Jó esetben azért, hogy összerakjon, ha eltört valamit. Ezen felül sajnos ne várj túl sokat.

Miért hülyék az orvosok a táplálkozáshoz?

Két dolog miatt. Először is nem tanították meg őket erre. Másodszor: nem is érdekli őket.   

Miért hülyék az orvosok a sporthoz? 

Három dolog miatt. Először is nem tanították meg őket erre. Másodszor: nem is érdekli őket. Harmadszor: általában a sportsérülésekkel találkoznak. Aki a sporttól egészséges, nem megy orvoshoz. Maximum felülvizsgálatra. Ezért szilárd meggyőződésük, hogy a sport ártalmas. Persze gondolkodással nem fárasztják magukat.

Miért köt bele az orvos az egészséges sportolóba?

Valószínűleg a kisebbségi érzése miatt. Az orvos ugyanolyan ember, mint te. Csak rosszabb.

Megszokta a nyanyák meghitt imádatát, és nem érti, ha valaki nem kezeli megváltóként. Be kell bizonyítania magának, hogy te szar vagy, különösen, ha jobb a fizikumod. Ami általában akkor is jobb, ha tegnap voltál először a teremben. Egó. Ugyanolyan ez, mint amikor te inkább annyi súllyal edzel (normális edzés helyett), amivel lesérülsz, és orvoshoz kell menni.
A legtöbb orvos a szakmája ellenére egyáltalán nem egészséges, sőt, gyakran káros szenvedéllyel él. Nem volt olyan régen, amikor még simán dohányoztak rendelés közben. Elképesztően paradox dolog az, hogy egy egészségügyi szakember alkoholista és dohányzik. Csak hogy értsd: nem feltétel, hogy ne tegye. Nem feltétel, hogy egészséges legyen. Nem feltétel, hogy értsen az egészséghez, és érdekelje.  

De azért kompenzálnia kell magának az egészséges emberekkel kapcsolatos kisebbségi érzését.

Oly módon, hogy téged baszogat. 

Az orvosnak te csak beteg lehetsz. Ha pedig nem vagy beteg, akkor kitalálja, hogy te attól beteg leszel, ahogy élsz. 

A sport és az egészséges, precíz táplálkozás pedig egyértelműen beteggé tesz. Ez ugye nyilvánvaló? Cigizni kell, piálni, szart enni - ez felel meg az orvosi sztenderdnek. Mert ő is ezt csinálja.

Kell-e foglakoznod azzal, hogy az orvos megpróbálja elvenni a kedved, megpróbál hülyére venni, sőt megalázni? 
 
Be lehet szarni egy orvosi diplomától. És teljes mértékben a te döntésed, hogy azt a tudást, amit te megszereztél, a saját tapasztalataidat és azt, amiben hiszel, alárendeled-e olyannak, aki szerint káros amit csinálsz, viszont két értelmes mondatban nem tudja megindokolni, hogy miért.
 
Mármint az életmód, amitől fizikailag jobb vagy, amitől jobban érzed magad, amelynek minden tekintetben pozitív hatásait észlelted és persze amit milliók csinálnak a világon. Vajon a téged oktató rozzant orvos okosabb-e mindazoknál, akik a te oldaladon állnak? Egy olyan hülye, aki szerint a fehérje neked árt, okosabb-e egy gyártó cégnél, amelynek termékeit milliók használják elégedettséggel, és okosabb-e azoknál a millióknál? Ismersz bárkit, akinek baja lett az edzéstől vagy a táplálékkiegészítőktől? Mert érdekes módon mindig az orvosok ismernek ilyeneket, te soha nem találkoztál ilyen személlyel - holott pont te jársz edzőterembe, nem az orvos. 
 
Te döntöd el, kire hallgaszt. Nem kell nekünk írogatni állandóan, és megerősítést kérni. Ha olyan szinten hülye vagy, hogy megerősítést kérsz tőlünk arról, amit ezerszer leírtunk, akkor hallgass bátran az orvosra. Egyél kolbászt és főzeléket kenyérrel, meg szedj gyógyszert, hátha jobb lesz neked.  
 
Természetesen van kivétel az orvostársadalomban: vannak hozzáértő, sport iránt érdeklődő szakemberek. Mindenkinek meg kell próbálnia ilyet találni, ha pedig nem megy, beletörődni, hogy az átlagos orvost nem lehet komolyan venni. 
 
 
Folytatása következik: hogyan kezeljük a hülye orvosokat? 
 

DB.
 
 
 
 
NEM GONDOLNÁD, DE NEM CSAK BEMELEGÍTENI,
HANEM ILLÓOLAJ ÉS GYÓGYNÖVÉNY
TARTALMA MIATT FÁJDALMAKRA,
SÉRÜLÉSEKRE IS AJÁNLOTT!
 
 

Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!