III. Nyíradony Kupa

2010-08-19

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Tájékoztató

Harmadszor  jelentkezik ez a verseny Hajdú-Bihar megyéből, nem titkoltan azzal a céllal, hogy erősítse a régió testépítő életét - de természetesen az egész országét is, hiszen a fő szempont hagyományosan a tehetségkutatás és lehetőség adása azon versenyzőknek, akik anyagi vagy más okok miatt nem tudnak, vagy akár nem mernek komolyabb megmérettetéseken indulni.

A nevekkel van egy kis anomália, hiszen először Balmaz Kupa néven balmazújvárosi helyszínnel, majd Balmaz-Nyír Kupa névvel a rendkívül színvonalas nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnokban folytatódott le - Nyíradony önkormányzata pedig olyan szívesen látta a rendezvényt, hogy remélhetőleg hagyományosan ez marad a helyszín, mint ahogy ez lesz idén is.

Fejlődés viszont az eddigi két versenyhez képest, hogy ezúttal rendes Open kategória is lesz - gyakorlatilag egy napon két verseny egymás után, a lehető leggyorsabban lebonyolítva.

Természetesen a versenyzés vagylagos: a kezdőknek a Kedző bajnokságot ajánljuk, onnan átmenni csak az első három helyezettnek lehet. Nem kezdő versenyzőknek természetesen az Open a pálya, így rutinosabb rókák is mérkőzhetnek esetleg a legjobb újoncokkal és egymással.

A helyszín tehát, ugyanaz mint tavaly: Harangi Imre Rendezvénycsarnok, Nyíradony, Millenium sétány l. 4254.

Időpont: 2010 október 16. szombat 14.00

A nevezési feltételeket a  versenyszabályzat tartalmazza, előnevezés ajánlott!

Belépő: 500,- Ft

Program:

1. Nyíradony Kupa Kezdő Testépítő Bajnokság

2. Nyíradony Kupa Open Testépítő Bajnokság

Súlycsoportok mindkét mezőnyben: könnyűsúly, középsúly, nehézsúly a mezőny átlag testsúlyából számolva, minden kategóriában egyforma számú induló.

A verseny nem IFBB verseny, de az IFBB szabályzat szerint zajlik. Póznadrág és barnító kötelező. (Az IFBB által betiltott baríntók itt használhatók)

Fordulók:

1. szimmetria: 4 alapfordulat

2. 7 kötelező póz

3. szabadpóz saját zenére

Vezetőbíró: Kathi Béla WABBA Világbajnok, Superbody Bajnok - tovább nem is soroljuk.

 

A Nyíradony Kupa sportszerető emberek magánkezdeményezéséből jött létre (akik a saját pénzükek költik verseny szervezésére) a Bodybuilder Webmagazin támogatásával és közreműködésével, hogy a kezdő versenyzőknek lehetőséget adjanak. A program első részében, a Nyíradony Kupa Kezdő Testépítő Bajjnokságon  kizárólag kezdő versenyzők indulhatnak. Ennek fényében az elvárások nem olyan magasak, mint másik versenyeken, a normál versenyszintet még el nem érő versenyzőket is szeretettel várjuk - a verseny célja a versenyzés kipróbálása, a rutinszerzés, előfutam a későbbi versenyfelkészüléshez!

Az Open Bajnokság bárki számára nyílt!

A Nyíradony Kupa támogatója "hagyományosan" a PEAK!

A tavalyi eredménylista (csak kezdő bajnokság volt!)

Kezdő versenyzőknek: jótanácsok tavalyról

Összes tavalyi cikk

A szervezők fenntartják a jogot a feltételek megváltoztatásához!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!