Jay Cutler jövője

2014-04-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
"Ha húsz éve azt mondták volna, az lesz belőlem, aki most vagyok, el se hittem volna."

 
 
Jay kissé csúfosan tért vissza, de nézzük pozitívan az ajándék hatodik helyet: mégicsak ott volt. Van okunk nem kedvelni és nem drukkolni Jay-nek? Nincs. Nálunk még edzőterem-hálózatot is neveztek el róla. Mindenki joggal kiváncsi: mi lesz Jay-jel? Visszavonul? Visszatér?

Mitől ennyire népszerű? Valószínűleg azért, mert Jay-t genetikai adottsága nem predesztinálta a Mr. Olympia címre. Adottságilag maximum közepes profi testépítő lett volna, mégis több pénzdíjat nyert össze, mint bárki a sportág történetében. 

Idén azonban szó sincs róla, hogy induljon. Bár hivatalosan nem jelentette be, hogy visszavonul, sokan azt gondolják, hogy ennyi volt, és mi magunk is ezt tartjuk reálisnak: a csúcson kell abbahagyni. Főleg, mivel a tavalyi hatodik hely senkit sem érdekel, csak a négy Mr. Olympia címre emlékszünk.
 

A 41 éves bajnok életében először gondolkodott el a "hogyan tovább"-on.
 
Jay Cutler nem indul 2014-ben

"A rajongóim fantasztikusak: ők az egyetlen oka annak, hogy felkészültem a 2013-as Olympiára. Idén úgy gondolom, jobb, ha tudatom mindenkivel, hogy különböző eseményekre fogok koncentrálni, amelyeket promotálok, meg persze a vállalkozásaimra. Van pár frankó projekt, amin dolgozom, és itt az ideje, hogy az időm 100%-át az életem üzleti oldalának szenteljem. "(Meg van Kathi Bélásodva! - a szerk)
 
Jay Cutler méretei
 
"Lehet, hogy a rajongóim kiakadnak ezen, de sok évig 122 kg körül volt a testsúlyom, és szeretnék ennél normálisabb testben élni: a célom 100-105 kiló. (Jay 175cm magas, így ez se nagyon csirke.) Még mindig rendesen edzek, de sokkal kevesebb súllyal. Lefeleztem a kajamennyiséget is, és minden nap futok a kardiovaszkuláris edzettség miatt. Furán hangzik, de izmot akarok veszíteni. A célom valójában az, hogy JOBBAN nézzek ki, mint amikor Mr. Olympia címeket nyertem."
 
Las Vegas, a Mr. Olympia versenyek otthona
 
"Las Vegasból nem fogok elköltözni, szerintem ez a legjobb hely a világon. (Lehet benne valami - a szerk.) Rengeteg dolgot lehet itt csinálni: vannak éttermek, show-k, szabadtéri sportok, stb., és az edzőtermek Vegasban a legjobbak. Persze nagyon sok helyen megfordulok, nem ülök otthon. Sokat vagyok Dél-Floridában például, és gyakran megyek Massachusettsbe a családomhoz. Az időjárás verhetetlen Vegasban: mindig süt  a nap, sosem esik."
 
Válás
 
"Közismert tény, hogy Kerryvel, a volt feleségemmel pár éve elváltunk, de még minding remek a kapcsolatunk. Az az igazság, hogy meglehetősen fiatalon házasodtunk össze, és ez sokat segített mindkettőnk karrierjének. Sok jó dolgot csináltunk együtt, és egymás támogatói maradtunk. Nagyon sokat lehet a másiktól tanulni. Az élet egy tanulási folyamat, és én semmit sem bántam meg. Őszintén szólva egyszerűen ennyi volt a közös életünk, véget ért, és kész. Nehéz döntést hoztunk, de ezt kellett tenni. "
 
Újranősülés
 
"Momentán nem gondolkozom azon, hogy újra megházasodjak. Tudom, hogy amikor először elválik az ember, azt gondolja: soha többé. Én azonban nem mondom azt, hogy nem fogok újra nősülni, de azt sem, hogy igen. Azt gondolom, az életben mindennek megvan a helye és az ideje, és most az üzleti és egyéb dolgaimra koncentrálok. "
 
Bakancslista
 
"A bakancslistám minden nap változik. Annyi mindent tettem már eddig, de még szeretnék színészkedni. Ez olyan, amit mindig akartam csinálni. Mindig élveztem a kamera előtt lenni, tíz éves korom óta, lehet, hogy a (testépítő) színpad azért annyira otthonos nekem. A világot már bejártam, úgyhogy az utazás az utolsó dolog, amire vágyom."
 
Testépítés-fan
 
"Amikor visszavonulok (még mindig nem mondja ki, de egyértelmű, hogy visszavonul -a szerk.), azután is testépítés-rajongó leszek. Sőt: sokkal aktívabb leszek, és jobban támogatom a sportot, mint valaha. Évekkel ezelőtt elkezdtem egy utazást, és sosem gondoltam, hogy ilyen messzire jutok. Megcsináltam a lehetetlent. Kötődést érzek, nem csak Phil Heath, hanem az egész sport iránt. Nagyon élveztem, hogy segítek másokat és inspirálom a fiatalabb generációt. (Csak a buzique mellé ne álljon! - a szerk.) A világon nagyon sokan végeznek fizikai aktivitást, és másokban keresnek inspirációt. A tervem, hogy az legyek, aki inspirálja őket. A sport annyi mindent adott nekem, és azt akarom látni, hogy másoknak is megadja."
 
20 éves terv
 
A legnehezebb kérdés azt megválaszolni, hogy mik a terveim a következő 20 évben. Hiszen ha 20 éve azt mondtad volna, hogy ma az leszek, aki vagyok, nem hittem volna el. A tervem csak annyi, hogy minden nap időben megcsináljam a dolgom, felesleges ábrándok és kifogások nélkül. Néha jobb csak sodródni azzal, amit az élet hoz. Csak egy dolgot garantálhatok! Egy nap, amikor viszanézek, képes leszek azt mondani: megcsináltam, a saját szabályaim szerint éltem az életem!
 

 
A világ egyik legbénább Jay Cutler háttérképe, fogadd sok szeretettel!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!