Mr. olympia 2010: Jay kioktatta tanítványát, és negyedszerre is győzött!

2010-09-26

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Jay Cutler sikeresen megvédte címét, és négyszeres Mr. Olympia bajnok lett!

 

Jay idén is összehozta a formát, bár egy leheletnyivel halványabb volt, mint egy évvel ezelőtt, az óriási tömegével senki nem vehette fel a versenyt. Phil Heath lett a második, aki elképesztő izomformákat és borotvaéles kondíciót vitt a színpadra, de ez most még mindig kevés volt a címhez - több tömegre lesz szüksége. Branch Warren egy helyezést visszacsúszott tavalyhoz képest, de így is dobogóra állhatott a brutális szárazáságának, elképesztő vastagságának és a "frík" felépítésének köszönhetően.

Dexter Jackson sikeresen felhozta a combjait, és természetesen - mint mindig - Penge-éles volt, talán egy kicsit lehetett volna teltebb, de az ő legjobbja a mai mezőnyben "csak" erre volt elég. Dennis Wolf visszatért a régi önmagához, ami magával hozta azt is, hogy visszatérhetett a legjobb 5-be - egyelőre az ötödik helyre, de a Farkasnak még mindig van fejlődési potenciálja bőven, amit mostantól guruk nélkül igyekszik majd kiaknázni. Ronny Rockel sikeresen beverekedte magát a lepózolásba, amire sokan képesnek tartották, azonban azt senki sem tudta megmondani, kiket győzhet le a tavalyi legjobb 6 közül, de most kiderült mire lehet elég a "kis" német szimmetriája ha kegyetlen szárazsággal párosul.

Kai Greene okozta a hétvége legnagyobb csalódását: két Arnold Classic cím és rengeteg biztató felkészülési kép után vizesen állt színpadra, így nem hogy a győzelemért nem tudott harcba szállni, de még a legjobb hat közé sem juthatott be - bár ezt részben az új pontozási rendszernek köszönheti, ugyanis a döntőre javult valamennyit, bár a tőle elvárt formától még mindig nagyon messze volt. Victor Martinez is csalódást okozott sokaknak, ugyanis miután az egész évet a felkészülésre szánra, hogy visszatérhessen a dobogóra, és újra reális esélye legyen a cím megszerzésére, csupán a nyolcadik helyre futotta tőle. Nem is volt ráadásul messze élete legjobbjától, de a mai mezőnyben a Dominikai Dominátor esztétikuma ösmagában már nem elég, a kondíciót is 100%-osra kell csiszolnia.

Toney Freeman futott be a kilencedik helyre, ami nagyjából várható volt tőle. Sajnos ezúttal is vizes volt, nem igazán találja a receptet mostanában a tökéletes formához. Hidetada Yamagishi az idei évben brillírozik. Év eleje óta kiválóan szerepelt, majd sajnos megsérült, de onnan is visszatért, és most egy újabb kőkeményre kiélezett formával ismét bejutott az Olympián a legjobb tíz közé. A hátán még rengeteget kell javítania, de egyébként minden más terület rendben volt nála, sőt, a színpadon még a combsérülése nyoma sem látszott.

A 202 font alatti kategóriában is a címvédő diadalmaskodott. Kevin English a versenytársaihoz mért óriási tömegével és kőkemény kondíciójával megnyerte a versenyt, annak ellenére, hog nem éppen neki van a legesztétikusabb alakja. David Henry ismét a második helyre szorult, hiába az övé az egyik legszebb fizikum a 202 font alattiak között, túl kicsinek bizonyult a bajnok mellett. A harmadik helyezett személye is ugyanaz maradt, mint tavaly, Jose Raymond-nak ugyanis nem sikerült beelőznie Eduardo Correa-t, aki alig fért be a kategóriába, így láthatóan nagyobb és még valamivel élesebb is volt nála, vagyis ők ketten végeztek a két eddigi kis kategóriás Mr. Olympia bajnok mögött. Az ezúttal kissé alulméretezett futóművek miatt Jaroslav Horvath még az egyébként remek kondíciót hozó Jason Arntz-tól is kikapott, de jövőre jó esélye lehet feljebb lépni a ranglétrán .Ők hatan vehettek tehát részt a lepózolásban, így ők azok akik újrakvalifikáltak a jövő évi 202 font alatti Olympia Showdown-ra.

Szólj hozzá a fórumban!

Végeredmény:

Open

1. Jay Cutler
2. Phil Heath
3. Branch Warren
4. Dexter Jackson
5. Dennis Wolf
6. Ronny Rockel
7. Kai Greene
8. Victor Martinez
9. Toney Freeman
10. Hidetada Yamagishi
11. Dennis James (döntetlen)
11. Johnnie Jackson (döntetlen)
13. Marcus Haley
14. Roelly Winklaar
15. Troy Alves
16. Edward Nunn
17. Evgeny Mishin
18. Robert Piotrkowicz
18. Erik Fankhouser
18. Craig Richardson
18. Bill Wilmore
18 Francisco Bautista

202 font alatt

1. Kevin English
2. David Henry
3. Eduardo Correa
4. Jose Raymond
5. Jason Arntz
6. Jaroslav Horvath
7. Stan McQuay
8. Tricky Jackson
9. Mike Valentino
10. Daryl Gee
11. Roc Shabazz
12. Bola Ojex (döntetlen)
12. Luc Molines (döntetlen)
14. Ahmad Ahmad
15. Steve Namat

 

Open kategória:

Jay Cutler:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Phil Heath:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Branch Warren:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dexter Jackson:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dennis Wolf:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronny Rockel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kai Greene:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Victor Martinez:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toney Freeman:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hidetada Yamagishi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

202 font alatti kategória:

Kevin English:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

David Henry:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eduardo Correa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

összefoglaló videóban!

Szólj hozzá a fórumban!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!