Kai Greene: kívül is, belül is bajnok

2015-04-16

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Kai Greene a Cutler Goldban járt. Kathi Béla beszámolója.

 

 

Az ötlet egy reggeli közben pattant ki a fejemből, hogy valami nagy nevet le kéne hívnunk pár napra a Goldba, új motivációkat szerezni, egy kis vért vinni az életünkbe. Azonnal felvázoltam az ötletet üzlettársaimnak: Jancsinak, Balogh Wittman Romeónak és Ferinek. Mindannyian pozitívan álltak a dologhoz. Jancsi és Zsuzsi közben elkezdte Larissa Reis idelátogatását is szervezni.

Első körben Jay Cutler, Phil Heat és Kai Greene jutott az eszembe. Rábíztam a dolgot Krucsó Péterre aki amolyan lelkes háttérmunkása a sportunknak, pl. Tóth Dani külföldi megjelenéseit menedzseli. Bíztam benne, hogy a kapcsolatai révén ő jobban célba talál. Így is lett. Elérte Phil menedzserét és Kai-ét is.

 

 

Ültem Molnár Petivel, Nagy Hunival, Fekete Balázzsal az asztalnál, és megkérdeztem őket, hogy kit választanának. Azt mondták, hogy ez nem kérdés: a gyümölcsös sztori ellenére is Kai Greene. Nagy rajongói a munkásságának és figyelemmel is kísérik. Huni azt mondta: higgyem el, nem fogom megbánni, mert Kai több annál, amit hiszek róla. Gondoltam, hogy lehet valami abban, amit Huni mond, de nem hittem, hogy ennyire: akkor még nem tudtam milyen elképesztő élményben lesz részem

Kai lett a befutó: kiderült, hogy 2-3 napot is tud maradni. Eleve a cél az volt, hogy ne csak egy villámlátogatásos sztori legyen; egy tartalmas, tudást átadó, bemutató edzést tartó dologra gondoltam.

Majdnem 50 e-mail váltás és a repülőjegy elküldése után egyenesbe is jött a projekt. Persze pár dolgot azért elfelejtettem a tervezett dolgok közül. Sok olyan embernek nem volt időm jelezni, hogy itt lesz Kai - még a szüleimnek is elfelejtettem szólni. Szerencsére a Body.Builder.Hu sok mindenkihez elért 24 óra alatt, és az eredmény az lett, hogy az ideérkezett rajongók teljesen megtöltötték a teret.

Most, ahogy írok, libabőrös vagyok, és cikáznak bennem az érzések. Úristen! Nem is tudom, hogy folytassam, mert ezt leírni sajnos nem könnyű.

 

 

Vasárnap este Petivel és Bunnyval kimentünk Kai-ért és a menedzseréért a reptérre. Izgultam, hogy minden rendben legyen. Nagyon akartam, hogy jól érezzék magukat nálunk. Figyeltünk arra, hogy mindent betartsunk, amit a menedzser kért, és minden gördülékenyen menjen.

Vasárnap este le is jött lépcsőzni egy nagyot. A menedzser kérésére vigyázni kellett a staff csapatnak, hogy ne zavarják túlzottan. Elég szögletesnek és nehézkesnek indult a dolog, kicsit féltem is, hogy amolyan tervszerű, érzésmentes program vár ránk, letudva gyorsan, aztán indulás tovább. De nem így lett.

A vasárnap esti kaja, kocsikázás és hétfő reggeli kardió közben már oldódtak a dolgok, és Huniékkal és Molnár Petivel már sokat beszélgetett Kai. Rájuk már akkor hatással volt: mondták is nekem, hogy milyen alázatos és mély érzésű embernek tűnik, feltölti őket energiáival. Hétfő kora délután elkezdett kérdezgetni minket Kai a teremről, a versenyzői múltunkról, milyen sportolók dolgoznak a teremben, és mit jelent a testépítés az életünkben. Egyre többet kérdezett és egyre jobban érezte, hogy nekünk is a testépítés az életünk. Kíváncsi volt videóinkra, képekre rólam, Tóth Daniról, Zsuzsiről, Viviről. Érdekelte az indíttatásunk és a mentális hozzáállásunk a sporthoz és az élethez, próbált belénk látni. Nem értettem, miért érdekli ennyire, de nem bántam, örültem neki. Kezdett kialakulni valami.

Délután közös edzés Jancsival, és velem. Óriási tömeg várt minket, és nagyon, de nagyon fárasztó edzés várt ránk. Edzés közben Kai próbált minket tanítani, szinte a vesénkbe látott, kinek hol a hiba. Motivált volt, hogy tanítson minket. Már akkor az elején elejtett egy-két olyan mondatot az edzéshez való hozzáállásáról, amire nagyon felkaptam a fejem, mert egészen más gondolatmenet volt, mint amit eddig megszoktam.

Kai nem csak testrészekben gondolkozott edzésen, hanem inkább pózokban, ami teljesen felrúgta az eddigi elképzeléseinket. Edzésünkön nem a súly volt a lényeg hanem a kivitelezés. Egyre inkább kezdtünk ráérezni szavaira.

Már nem csak az edzésről szólt a dolog, nem csak kivitelezésről hanem arról, amitől ő a világ 2. legjobb testépítője, ami szinte megfoghatatlan, de nagyon is érzékelhető. Minden szava és mondata, mimikája egy új világot nyitott meg előttem, amiről eddig nem is tudtam, hogy létezik. Minden összhangban volt és tökéletes.

Szerintem ezt is akarta elérni, hogy megfogja a lelkünket, az elménket, és így tanítson minket.

Elöntött valami érzés, amit nem tudtam hirtelen, hogy jó-e vagy rossz. Furcsa, hogy ő sokkal mélyebben, univerzálisabban és komplexebben éli meg a testépítést, mint én valaha hittem, hogy lehet, és mindezt hatalmas alázattal.

Ekkor már tudtam, hogy ő elképesztő jelenség, egy mozgató, egy formáló tanító. Nem csak sportoló, hanem egy művészlelkű tanár is, aki adni akar valamit a világnak. Valamit, ami jó és ami értékes. Nem csak sportolónak született, hanem világot, elméket formáló példaképnek is. Soha életemben senki nem volt rám ilyen intenzív hatással. Én, Kathi Béla, a gép megtörtem és újjászülettem. Bárcsak hamarabb találkozhattam volna Kai-jal.

A délutáni edzés és rengeteg bajnoki, hozzáállásbeli dologról szóló szeminárium, fotózkodás eszméletlen jól sikerült. Kai itt is hozta magát, és olyan dolgokra hiívta fel a figyelmet hatásos beszédével, testbeszédével, hatásszünetekkel, amik mind-mind komoly értéket és pozitív energiát hordoztak. Mindenkivel kedves volt és türelmes.

Lezajlott az edzés és a szeminárium. Visszavittük a hotelbe. Mondta, hogy éjszaka szeretne nyugodt körülmények közt leedzeni, és kérte, ne szóljunk senkinek, hogy a teremben lesz.

Érte mentünk a hotelhez, hogy elvigyük a terembe. Megkérdezte, hogy van-e kedvem vele edzeni, ettem-e eleget, nem vagyok-e fáradt. Mondtam neki, hogy ha 3 napja nem ettem és aludtam volna, akkor is leedzenék vele.

Többször rákérdeztem mit edzünk de nem válaszolt, bement a terembe és meglátta Ronnie Coleman hát képét a teremben egy könyökhátrahúzós pózban. Erre fogunk edzeni-mondta. Fentről lefelé haladunk. Az edzésre nem térnék ki, mert ebben a cikkben nem azon van a hangsúly, de a szokásostól merőben eltérő és igen speciális volt. Képzelhetitek, milyen érzés lehetett Kai Greene-nel együtt edzeni. Ezt nem lehet leírni. Amint befejeztük az edzést, azt mondta, hogy most leül a padra. És az a maréknyi ember, aki itt van a teremben, bármit kérdezhet tőle. Két órás privát kérdez-felelek lett belőle, igazi bakancslistás történet.

Hunit és Molnár Petit kértem meg, hogy fordítson, nekik egész jó az angoljuk, és közel áll hozzájuk Kai filozófiája. A fordítás tökéletes volt, és az angolul nem tudók számára is átjött a sok-sok mondanivaló. Hátborzongató érzés volt hallgatni a szavait.

 

Folytatás

 

Kathi Béla

Képek: Rico


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!