Kai kondícióval nyert Brazíliában!

2016-04-03

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Kai Greene egy hónapon belül megszerezte a harmadik Arnold Classic címét, méghozzá újabb meglepően szoros versenyben, aminek eredménye komoly vitákat szült!

 

 

Kai Greene a 2016-os tavaszi szezonban megállíthatatlan volt: jött, látott és győzött minden egyes versenyen, ahova betette a lábát; most éppen a Brazil Arnold Classic-ot. Így villámgyorsan szerzett magának három újabb győzelmet, és kétség sem lehet afelől, hogy az őszi szezonnak Phil Heath elsőszámú kihívójaként vághat neki - feltéve, hogy idén el is indul a Mr. Olympia-n. Ennek ellenére a verseny szorosabb volt, mint arra számítani lehetett, a "Predátor" ugyanis ezúttal nem hozott olyan makulátlan kondíciót, mint a két korábbi Arnoldon, mégis éppen a szárazságával nyert.

Sokak szerint ugyanis Lionel Beyeke volt a legnagyobb ellenfele, ami váratlan volt, mivel a francia kiválóság az utóbbi években arról lett ismert, hogy képtelen profi testépítő méltó kondícióban színpadra lépni. Ez most megváltozott, bár még mindig a kondíció volt a gyenge pontja, de most valóban úgy nézett ki, mint egy profi. Egyesek Beyeke-t látták a legjobbnak, mások ragaszkodnak hozzá, hogy Kai megérdemelten győzött, a bírók viszont máshogy döntöttek: Lionel a harmadik helyen végzett. Brazíliában két éve volt egy hasonlóan nagy vitát kavaró negyedik helye - nagyon úgy néz ki, hogy Sao Paolo nem hoz neki szerencsét.

A második helyen Juan Morel végzett, akinek a romszáraz formája nem korlázotódott a verseny előtti fotókra. Az egy hónappal ezelőtti Arnold Classic USA-van ellentétben most valóban csúcsformában érkezett, és definícióban kétségkívül verte is Beyeke-t, még ha nem is volt annyira arányos. Minden bizonnyal ennek köszönheti, hogy végül - igaz, szoros csatában - sikeresen legyőzte őt a második helyért.

Vitaly Fateev és Ronny Rockel úgy végzett a negyedik és ötödik helyen, hogy valójában a dobogós helyek sorsába nem tudtak beleszólni. Egyikük sem volt csúcsformában, így végül az orosz nagyobb izomtömegének hála felülkerekedett Rockel-en, aki szemlátomást még mindig nem a régi. És a dolgok jelenlegi állása szerint talán már nem is lesz a régi soha. Mindenesetre mindkettőjüknek van helye a profi testépítésben, de a top trió egy magasabb kategóriát képviselt hozzájuk képest ezen a hétvégén.

Eredménylista:

1. Kai Greene
2. Juan Morel
3. Lionel Beyeke
4. Vitaly Fateev
5. Ronny Rockel

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!