Kai újabb Arnoldot nyert!

2016-03-19

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Kai Greene alig két hete nyerte meg harmadik Arnold Classic bajnoki címét, máris hozzácsapott egy újabbat ezúttal Ausztráliában, méghozzá lehengerlő dominanciával!

 

 

Fennállt anna a veszélye, hogy az Ausztrál Arnold Classic hajszálpontosan ugyanazt az eredményt hozza, többé-kevésbé ugyanazokkal a fizikumokkal, mint ahogy két hete, Columbus-ban alakultak az eredmnéyek. Ez többé-kevésbé be is jött, de az ínyenceknek bőven akad beszédtéma.

Kai Greene-től két hete a szakma egy domináns győzelmet várt, ám végül csak egy hajszálon múlt, hogy sikerült elvinnie a címet. Ez mégsem ártott a hírnevének, az ellenfele ugyanis egy tökéletes Cedric McMillan lett, akinek klasszikus vonalait, látványos tömegét és tökéletes kondícióját csak a hihetetlen fejlettségű izomzatával tudta ellensúlyozni. Így pedig kifejezetten jól jött ki a szoros verseny, ugyanis egy potenciálisan talán még Mr. Olympia címre is esélyes fizikumot utasított maga mögé. Most pedig a "Predátor" még jobb volt, még szárazabb kondícióval a verseny elejétől a végéig, és ezzel gyakorlatilag minden kételyt eloszlatott afelől, hogy 2016-ban újra az Olympia címre tör.

Cedric is legalább ugyanolyan jó volt, mint két hete, ha nem még jobb, de ezúttal ez sem volt elég. Kai végig csúcsformában volt, így nem volt esélye legyőzni, raádásul a zsűrizéskor úgy tűnt, a második helyért is akad egy komoly kihívója a masszívan feljavult Justin Compton személyében. A döntőben azonban egyértelműen a maga javára tudta fordítani a versengésüket, és csak remélni lehet, hogy a sorozatban hozott jó eredmények után Cedric és táplálkozási tanácsadója, Chris Aceto most már biztos kézzel tudják irányítani a formaidőzítés bonyolult folyamatát. Azért nem ártana, ha a Team Scitec kedvenc bajnokát is tájékoztatná valaki, hogy 2016-ban a Fűrész zenéjére pózolni már roppant kínos. Sőt, öt éve is az volt.

Justin tehát végül a harmadik helyre szorult, ugyanis hiába indított jól a zsűrizés alatt, a döntőre némileg bevizesedett. A kétnapos versenyek gyakran okoznak nehézséget még a veteránoknak is. Compton pedig egyelőre az újabb generációhoz tartozik, így nem nagy meglepetés, hogy ez kifogott rajta. Mindenesetre azt megmutatta, hogy két héttel ezelőtt csak egy egyszeri botlás következtében hozott gyenge formát. Ennek megfelelően egyáltalán nem szabad leírni, hiszen a formaidőzítés olyan probléma, amin akár napok alatt óriásit lehet javítani - tehát érdemes lesz rá odafigyelni, mert ha kvalifikálni akar az "O"-ra, nagyon könnyen lehet, hogy a következő versenyeken is ott lesz, és akár favoritként is indulhat.

Joshua Lenartowicz a hazai kedvenc, akinek sajnos éppen a saját közönsége előtt nem jött össze a csúcsforma. Némileg vizesebb és laposabb volt a mostani hétvégén, mint az Arnold Classic-on. Ennek és Compton formajavulásának köszönheti, hogy ezúttal a negyedik helyen végzett. Persze a mostani mezőnyben ez aligha nevezhető szégyennek, hiszen még mindig a világ legjobb testépítői mellett állt a színpadon. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt fél évben többször megmutatta, hogy ha összeáll a forma, akkor szinte bárkire bármikor veszélyes lehet.

Evan Centopani továbbra sem volt túl meggyőző, de az ötödik helyével legalább visszakapaszkodott a nagyágyúk mögé. Szemlátomást deréktól lefelé tömegben el van maradva a felső testéhez képest, de ennél nagyobb probléma, hogy a kondíció is foghíjas volt. Lenartowicz-nak ellenfele lehetett volna a negyedik helyért, de csak egy szárazabb formával, ami ezúttal nem sikerült. Evan évada eddig nem úgy alakult, ahog eltervezte - legalábbis ahogy a múltbeli eredményei alapján azt joggal eltervezhette -, így biztosan nem elégedett, és remélhetőleg hamarosan megtalálja a probléma okát.


Eredménylista:

1. Kai Greene
2. Cedric McMillan
3. Justin Compton
4. Joshua Lenartowicz
5. Evan Centopani
6. Steve Orton
7. Cody Montgomery
8. Atif Anwar Ahmed

 

Kai Greene

 

Cedric McMillan

 

Justin Compton

 

Josh Lenartowicz

 

Evan Centopani

 

Cody Montgomery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!