Kapitalista szavalóverseny

2016-06-17

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Megkapargattuk a kapitalizmus felszínét, kiváló vogon és Besenyő Pista bácsi verseket szavaltunk a komoly irodalmiság jegyében, megbeszéltük az Equilibriumot a kultfilm rovatban, a Rendes Fickókat a nem annyira kultfilm rovatban, és jött minden más, ami csak a Kulturális.Rádióban lehetséges!

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Elérhetőség:

bodybuilderradio kukac gmail dot com

 

Trekkista: (az előző adáshoz)

Richie Kotzen - Go Faster
Richie Kotzen - Tobacco Road
Richie Kotzen - Fooled Again
Richie Kotzen - Stand

 

Olvasói levél:

"A múltkori adásban hallottam (ebből adódik, hogy rendszeres hallgatótok vagyok, baromi jól jön a rádió, amikor nem akar haladni a munka, lehetne legalább 8 órás, ha már itt tartunk), hogy az egyik levélben valaki kérte, hogy legyen egy olyan rovat, ahol recepteket ajánlotok. Először is, ez nem egy rossz ötlet szerintem, másodszor, ehhez jön még hozzá, hogy éppen az előbb olvastam Bunny cikkét a shop.builderen a protein palacsintáról, abban szerepel ez a mondat: „Szénhidrát és zsír mentes palacsintát nem lehet csinálni”. Ami, egyrészt igaz is lehet, ha az ember a fehérlisztes verzióra gondol, ami kurva finom, de hamar dagadt leszel tőle. De, az interneten én találtam pár hasznos receptet, és ezeknek az ötvözetével egész fasza palacsintákat tudok mára csinálni (még az a feldobós, levegőben megfordítós dolog is megy, lehet, hogy az első pár néha a falon kötött ki).

Mondok (írok) egy olyat, amibe egyáltalán nem kell cukor, ezért diétába is könnyedén beilleszthető, és nem is nagy ördöngösség elkészíteni:


Kell hozzá: Zabpehelyliszt, tojás, bármilyen tejsavófehérje, víz (még buborékos víz sem szükséges, egyszer kipróbáltam nélküle és nem éreztem különbséget, szóval azóta arra sem költök külön pénzt).

Nekem így illik bele a diétámba, de tetszés szerint változtathatóak az adagok az igények szerint:

· 50 g zabpehelyliszt

· 3 tojás (egynek a sárgája, a többinek a fehérjéje csak, nagyon szigorú diétában lehet csak a fehérje, de egy sárgájával finomabb lesz a tésztája)

· 1 adag tejsavófehérje

· víz: a tojásokat kissé fölvered, elég annyira, amennyire a rántott húshoz szoktad, majd beleöntöd a zabpehelylisztet és a fehérjét, majd addig kevered, amíg egy sűrű masszát nem kapsz belőle. Ezt addig öntöd föl vízzel, amíg el nem éred a kívánt állagot, ez tényleg csak ízlés kérdése, na meg annak a függvénye, hogy mennyi adagot szeretnél kisütni. Én jó sűrűre hagyom, hogy minél kevesebbet kelljen szórakozni vele

Ha kész vagy, mondjuk kevés kókuszolajon ki lehet sütni. A tésztának nyilván olyan íze lesz, amilyen a fehérjéd, én vaníliással szoktam általában, nekem annyira ízlik, hogy nem is érzem szükségét annak, hogy rátegyek valamit (teszem azt lekvárt vagy kakaóport). Tessék, van egy finom palacsintád teljesen tiszta alapanyagokból!


A második egy szénhidrát nélküli:

A szisztéma ugyanaz , mint a másiknál: kell hozzá három darab tojásnak a fehérjére meg egy adag fehérjepor.

Fogod a három tojásfehérjét és fölvered egészen keményre (géppel a legegyszerűbb, ha van ilyen otthon, kézzel azért megkíván egy kis munkát). Ha kész, belerakod az egy adag fehérjeport, összekevered, és Voilà! kész is van. Ez a fajta nyilván nem lesz olyan finom és állagú, mint az előző, de végszükségben, ha valami édeset szeretnél, akkor tökéletesen megteszi, és talán még a diétádat sem cseszi szét.

Nyilván én mind a két fajtát próbáltam, szóval nem csak úgy a levegőbe írok! Ha gondoljátok, és valakinek segít, képeket is készítek a folyamatokról, bár ez csak nem szükséges."


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz n...
Rock ballada napot tartunk, mert olyan vidámak vagyunk, hogy szörnyű, ismét van speciális vendégünk Fekete Miki személyében, és megtárgyalun...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!