Kathi Béla: Testépítés és Üzlet szeminárium

2017-06-19

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
"Testépítés és Üzlet" KATHI BÉLA szemináriuma a UTIME szervezésében

 

2017.06.22. 18.15 Szeged, Belvárosi Mozi

Műsorvezető: Tálas Péter Csongor (Rádió 88) 

Támogatók: Shop.Buider.Hu, BodyBuilder Webmagazin, Scitec Nutrition és lásd. a plakáton

 

A UTIME szervezésében jött létre ez a szeminárium a szegedi Belvárosi Moziban, ami igen exkluzív helyszín és nagyon sokan férnek be, de természetesen nem lehet egy ilyen rendezvényre behozni 500 embert, legalábbis ahhoz kellene laza fél-egy év raklámozás. A szervezők egyébként ezt jól nyomták, még a rádióban is hirdették az eseményt, ennek megfelelően elég sokan voltak (látványra valahol 150-200 között), pont annyian, hogy közel egy órát tartott a végén a közös fotózás, ami ugye jelentős növekmény a szeminárium időtartamához.

A program nem volt bonyolult és aggódni sosem kell, mert Kathi Béla enyhén szólva színpadképes. Nem arról az “üzletember“ szintről van szó, amikor valaki elmeséli, hogy ő mennyire szép, okos és fasza gyerek valamint mennyi mindene van, hanem éppen ellenkezőleg: egy folyamatosan küzdő, fanatikus, de önkritikus sportolót ismerhetünk meg. Aki elsősorban sportoló, de éppen a sport adja meg azt az akaraterőt, amellyel a célokat el lehet érni. 

Na de minek szaporítsan én a szót, amikor jelen volt Szabi a Shop.Buildertől? A következőt írta:

A szegedi Belvárosi Mozi adott helyet Kathi Béla és Bunny “Testépítés és Üzlet”  szemináriumának. (Talán félreérthető, de ez az UTIME Kathi Béla szemináriuma. Én csak Béla kifejezett kérésére, elsősorban angolról fordítani mentem a színpadra - a szerk.) A plakát már jelezte, hogy itt nem csak a testépítésről  lesz szó, hanem  komplexebb képet kaphatunk Béláról és életéről. Rég túl vagyunk már a “nem vagyok buzi”-n!

A  beszélgetés  Bélát mint sportolót és üzletembert mutatta be, és azt, hogy ezt hogy lehet sikeresen együtt csinálni. Őszintén beszélt arról, hogy tudott megküzdeni azokkal a problémákkal, ami a sportban és az üzletben is előfordultak az életében.  A görcsösség hogy ment át céltudatosságba, és hogyan kell elengedni azokat a dolgokat, amikkel már nem tudunk mit kezdeni.

Hallottunk sztorikat versenyekről, felkészülésről. Nem lövöm le a poénokat, el kell menni egy ilyen szemináriumra, és személyesen meghallgatni ezeket. Mivel a műsor egy moziban volt, csak az volt a kár, hogy nem volt popcorn!

Béla legutóbb az ausztrál Arnold Classicon lépett színpadra, ahol harcban volt a győzelemért és a profi kártyáért.

Ez akkor nem jött össze, bár egy második hely elég szép eredmény egy Arnoldon úgy, hogy hogy ausztrál versenyzőtől kapott ki. A hong-kong-i verseny  elmaradt,  most párját, Salamon Diát kíséri ki az USA-ba, aki hajszálnyira van a Mr. Olympia Bikini Showdown kvalifikációtól.

Azonban Béla nem mondott le a profi kártyáról, és nem is az egyszerű végét fogja meg, hanem azt szeretné, ha Arnold emelné fel a kezét a magasba.

Ha ez összejön, akkor ezt  az üzleti életben is tudja kamatoztatni. Szóba került, a Cutler franchise külföldi terjeszkedése  Németországba, Svájcba, ahol jóval gyengébb felszereltségű termekben “sínylődnek” a mozogni vágyók.  

 

A közönség egy meglepetés vendéget is kapott, a horvát, futóból lett testépítőt Petar Klancir-t, aki egyszerűen HATALMAS. Már csak azért is, mert szintén hajszálnyira van a Mr. Olympia kvalifikációtól és ő Európa egyik leghetetségesebb versenyzője. 

Hogy lesz egy futóból testépítő? Ráadásul ekkora? Elárulom: talán azért mert hozzászokott a gyorsasághoz, gyorsan jön fel rá az izom is. Ő ezt kicsit szofisztikáltabban adta elő, de tény, sok meló, lemondás és hát igen: genetika. 

Petar hasonlóan Arnoldhoz, illetve Kevin Levronehoz offszezonban sem zsírosodik, csak “valamivel kisebb”, mint versenyszezonban, mert érdekes módon ő izomtömegben is akkor nagyobb, amikor a versenyre készül, azaz diétázik. Elmondta egyébként az alapelvet, amit tömegnöveléshez használ: szuperkompenzáció.

Elég eltökélt ember és nem kisebb célja van, mint a Mr Olympia cím. Akinek jó szeme van hozzá, láthatja, hogy ez nem egy álom, hanem esélyes, hogy a profik között is a legjobbak között láthatjuk ezt a srácot hamarabb, mint gondolnánk. Második helye már van profi versenyen.

Petar nagyon kedves  és közvetlen  volt, válaszolt  a kérdéseinkre, illetve még a póló is lekerült, és egy kis pózolást is láthattunk

A kérdések  után mindenki Scitec Nutrition tasakot kapott a kezébe mert a Scitec küldött kis ajándékot a rendezvényre 100% Whey Protein formájában, ami mindenki kedvence. Majd volt lehetőség közös képet csinálni ezzel a két nagy emberrel, illetve egy szerencsés egy közös edzést is nyert Kathi Bélával.  Az ilyen fotózkodásnál az a gond, hogy könnyen lehet, hogy egy órát kell várni a közös fotóra, de megéri, főleg, ha olyan rajongók vannak a közönségben, akik a végén egyedi pólót is villantanak.

Ha érdekel a testépítés,  ha tudni szeretnéd, hogy egy ember hogy lett sikeres a sportban, az üzletben, a magánéletben, mindezt vicces történetekkel megspékelve , érdemes elmenni egy szemináriumra, megéri a 1,5-2 órát az életedből.

Köszönet a támogatóknak, a szervezőnek, a műsorvezetőnek és a jegyek értékesítésében részt vevő edzőtermeknek!


 
 

 

 

 


 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!