Kormos Zoli küzd, mint malac a jégen!

2017-05-25

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Viccesen hangzik a cím, de a helyzet ennél szigorúbb: minden összejön Kormos Zolinak, hogy ne sikerüljön. De nem adja fel és néha olyat villant, hogy csak nézünk! Nemrégiben is brutál sikert ért el, de a szerencse megint elpártolt tőle.

Kormos Zoli nem tartozik a jól szituált sztáredzők közé: ő nem tart faszbúkozás közben edzést hat embernek egyszerre, hanem a hagyományos értékek mentén dolgozik, így az anyagi helyzete nem teszi könnyűvé a felkészülést. Mondhatni, minden pénzét erre költi és még egy szpomzori ígéretből is visszalépés lett, miközben még tápkieg cég sem áll mögötte, azt is meg kell venni.

Két éve emlékezetes volt a visszatérése egy Superbody GP bajnokí címmel, majd idén először nem jött össze a forma annyira a Frey Classicon, "csak" hatodik lett, bár gyaníthatóan van annyira profi, hogy tudta, hova kell időzíteni.


 

Ennek megfelelően a Tropical ASO Classicon odavert a mezőnynek, pedig nem gondoltuk volna. (Sajnos nem tudtunk ott lenni, csak fotóink vannak.) Ezután pedig Angliában próbálkozott a Molnár Peti által már jól ismert PCA szövetségnél. (A PCA versenyzőivel egyébként nem rossz a kapcsolat: partnerünk, Közép-Európa legnagyobb edzőgép importőre, a Mens Mentis által szervezett Tiger Classic 2016-on is jelen volt a PCA néhány sztárja.)

Nos, a PCA-ban Zoli megnyerte a Masterst, így másnap profiban indulhatott, ami jól jött volna a pénzdíj miatt. Csakhogy közbe jött egy kis szervezői malőr: annyira elhúzták a programot, hogy mire a testépítés sorra került, már jöttek a takarítók és be akarták zárni a csarnokot. Így ez a kategória úgy lett ledarálva, hogy még egy kihívás sem volt, nemhogy normális értékelés. Hogy a többiek voltak-e ilyan jók, vagy csak egyszerűen nem volt idő értékelni, sosem tudjuk meg, de itt sajnos Zoli nem jutott az ötös döntőbe.


 

A bodybuilding gyakran szerencsejáték, hiszen szubjekítv sport, nem lehet egzakt módon értékelni, mint az erőemelést, ezen pedig elcsúszhat pár helyezés. de közbe jöhetnek még ilyen vis maior dolgok is.

A képek a Tropical ASO Classicon készültek, fotó: Székely Tomi 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
A magyar testépítősport lassan 40 éves... Érdemes egy kicsit visszatekinteni a kezdetekre. A mai fiatalok lehet nem is tudják, hogy a kezdet...
DARÁZS ÁDÁM: STRONGESTMAN ISKOLA - 1. RÉSZ Végül is lényeg a lényeg, beszélgettem pár sráccal,akik nem igazán tudták merre induljanak el az...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!