Kulturális Olympia

2015-09-09

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A szakma került a középpontba, de felmerültek komoly kulturális kérdések is, mint például Nicki Minaj szobra és a kutyanevelés. Azon túl pedig Mr. Olympia minden mennyiségben, mert már majdnem itt az idő, és Satriani is visszatér - a BB.Rádióba!

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Elérhetőség:

bodybuilderradio kukac gmail.com

 

Trekklista: (az előző adáshoz)

Dungaree - Jar of Heart
ZZ Top - Waitin for the Bus
Mötley Crue - Same Ol Situation
WASP - I Dont Need No Doctor

 

Olvasói levél:

"Tudom, hogy nem szeretitek elővenni a témát a rádióban, de talán ennyi még belefér. Igyekszek röviden elmagyarázni az alapokat, politika és érzelem mentesen. Határrendészként dolgoztam évekig a román határnál, így van egy kis belelátásom a dolgokba szakmailag is.

Tehát van ugye az EU. Ez olyan országok közössége, akik között van valami gazdasági, politikai stb. együttműködés, többek között az EU állampolgárainak megvan az a joga, hogy (érvényes úti okmányokkal persze) beutazzon a többi EU-s országba, minimum ellenőrzés mellett. Az EU-n belül van a schengeni övezet (nem teljesen az EU-n belül, pl Svájc nem EU-s, de schengeni ország) amin belül megszüntették az országok közötti határellenőrzést, DE a határátlépés feltételei még attól kötelezőek mindenkire: érvényes úti okmánnyal és CSAK határátkelőhelyen szabad a határokat átlépni, éppen csak senki nem fogja ellenőrizni. Nem szabad a schengenen belül sem csak úgy átmászkálni a réten a határon. Magyarország Ukrjanával, Romániával, Szerbiával és Horvátországgal közös határa egyben a schengen-i övezet külső határa is.Jóformán aki itt bejön, elméletileg ellenőrzés nélkül eljuthat Spanyolországig akár. Hatalmas felelősségünk van tehát abban, hogy kiket és milyen ellenőrzés mellett engedünk be, ugyanis nem csak a mi országunkért tartozunk felelősséggel, hanem a többi országért is. Nagyon szigorú feltételekkel léphet be nem EU-s állampolgár az övezetbe. Azon túl hogy minden okmánya renden van, a határátlépésnél vizsgálni kell azt, hogy nem jelent-e közegészségügyi,közbiztonsági veszélyt stb. Tehát a határőrnek joga van még akkor se beengedni, ha minden okmánya rendben van, de nem tudja igazolni azt, hogy hova megy, miért megy, van e pénze az oda-vissza útra és egyebek.

Ezzel szemben most tízezrek jönnek be illegálisan az országba, ezzel együtt a schengen-i térségbe minimális ellenőrzés nélkül. Attól hogy valaki menekült, még be kell tartani bizonyos szabályokat. Alapvetően a határátkelőhelyen kell jelentkeznie menekültként. Innentől kezdve megkezdődik egy idegenrendészeti eljárás, megvizsgálják, hogy ki ő, honnan jött, miért menekül stb. Amíg el nem bírálják a kérelmüket, addig zárt intézményekben (menekült táborokban) helyezik el őket. Aki esetleg nem akar Magyarországon maradni, menne tovább Németországba, vagy bárhova, az se úgy működik, hogy szélnek eresztjük őket, kivisszük a vonathoz és hadd menjen. Ha a német hatóságok azt mondják hogy oké, mehetnek, akkor meg kell szervezni egy szállítást, külön járat, vagy más egyéb ellenőrzött módon. Az más kérdés, hogy ennyi ember kezelésére nincsenek felkészülve a hatóságok, de akkor se az a megoldás, hogy ezrével csöveznek a városokban olyan emberek, akikről nem tudunk semmit, csak azért mert ők menekültek. Főleg, hogy nagy részük olyan országokból érkezett, ahol valós veszélyt jelentenek a különböző terrorszervezetek, vagy akár betegségek. Ezek után jöhetnek az olyan kérdések, hogy mit tud kezdeni az EU ennyi (milliós nagyságrendű) nagyrészt teljesen képzetlen, nyelveket nem beszélő, alapvetően más kultúrával és világnézettel rendelkező emberrel.

Nagyon sokrétű probléma ez, én sem tudom a megoldást nyilván, de ahogy most kezelik ezt a rengeteg embert, az jelentős veszéllyel járhat Európára nézve.

Remélem beolvassátok a levelemet, és sokaknak segítek tisztábban látni a helyzetet."


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!