Lassan újra '93 lesz

2012-10-22

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Shawn Rhoden újabb győzelmet könyvelhet el: ezúttal a Brit Grand Prix-n győzedelmeskedett az esztétika erejével.

 

Shawn idei szezonja kísértetiesen kezd hasonlítani Flex Wheeler első szezonjára, amikor is a legenda 5 győzelmet aratott, az év során, majd második lett a Mr. Olympia-n. Ugyan "Flexatron" még csak négy elsőségnél jár, és a dobogó alsó foka jutott neki az "O"-n, azért azt nem lehet vitatni, hogy nemcsak fizikumban de eredményességben is hasonló szinten van a nagy előddel - és remélhetőleg lesz még ennél feljebb is. Ráadásul a mostani hétvégén ismét nekifut, hogy ha a második helyet nem is, de legalább az öt győzelmet beállítsa, és az utóbbi hetek alapján erre minden esélye meg is van.

Meglepő módon Johnnie Jackson futott be a második helyre, aki ezúttal hozta a kondíciót, és egészen brutálisan festett a színpadon. Persze a combjai továbbra sem a legkiemelkedőbbek a sportban, de a masszív tömeg és a kidolgozottság szinte mindenre képes - kivéve persze megverni a hasonlóan száraz, viszont tökéletesen szimmetrikus Rhodent. Toney Freeman megint egy olyan versenyző mögé került, akit papíron meg tud verni, de a mostani eredményt főként annak köszönheti, hogy kissé bevizesedett az angol versenyre. Persze továbbra is fantasztikus formában van, de a mostani eredmény után nem lenne teljesen jogos egy olyan kirohanás, mint Indiában - és erre minden bizonnyal nem is fog sor kerülni.

Robert Piotrkowicz továbbra is villog: a lengyel arányai ugyan még mindig viszonylag katasztrofálisak a fentebb említett versenyzők mellett, de az iszonytató szárazságának hála sikerült egészen a negyedik helyig felküzdenie magát. Egyesek szerint még a második hely sem volt elérhetetlen távolságban számára, de azért a sport szempontjából nem rossz dolog, ha megjutalmazzák az esztétikus fizikumokat - Robert szempontjából viszont sajnos az. Ronny Rockel talán ezúttal egy hajszállal élesebb volt, mint a legutóbbi versenyein, de még mindig nem eléggé ahhoz, hogy az ötödik helynél előrébb verekedje magát. Ráadásul az egyéni legjobbjától még mindig mérföldekre volt, így nem is igazán panaszkodhat - mindenesetre úgy néz ki, talán lassan visszatalál régi önmagához, és újra elkezdhet versenyeket nyerni. Vagy legalábbis garantáltan kvalifikálni az Olympiára.

Roelly Winklaar körülbelül az elmúlt hetek versenyeihez hasonlóan nem hozott jó formát ide sem, azzal az apró különbséggel, hogy ezúttal még egy kicsit vizesebb volt. Éppen ezért most csak a hatodik hely jutott neki, de remélhetőleg hamarosan megtalálja a helyes irányt, és igazolja azokat, akik debütálásakor az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki. Erik Fankhouser lassan javulgat, de még mindig távol áll attól, hogy azt lehessen mondani: a felső- és az alsóteste egyensúlyban van. Ráadásul olyan nagyon száraz sem volt, így főleg annak köszönheti Hidetada Yamagishi legyőzését, hogy a japán még nála is jobban bevizesedett.

Tommi Thorvildsen-ről érdemes még pár szót ejteni, legalábbis annyit, hogy a közelébe nem tudott kerülni egykori formájának. Soha nem a kivételes arányaival vitézkedett a profi mezőnyben, inkább a kondíciójáról volt ismert, de most azt is elbaltázta, miközben néhány csúnya sérülés nyoma is rontott a fizikuma összképén. Összességében véve olyannyira nem az év visszatérőjét tisztelhetjük benne, hogy a legjobb lenne, ha rögtön újra vissza is vonulna - jobb neki, ha a régi Thorvildsenre emlékszik a szakma.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Végeredmény

1. Shawn Rhoden
2. Johnnie Jackson
3. Toney Freeman
4. Robert Piotrkowicz
5. Ronny Rockel
6. Roelly Winklaar
7. Erik Fankhouser
8. Hidetada Yamagishi
9. Juri Leonov
10. Cecil Croasdale
11. Thomas Benagli
12. Alvin Small
13. Grigori Atoyan
15. Ari Kokkonen
16. Tommi Thorvildsen
16. Elvis Brown
16. Jaime Atienza

 

Shawn Rhoden

 

Johnnie Jackson

 

Toney Freeman

 

Robert Piotrkowicz

 

Ronny Rockel

 

Roelly Winklaar

 

Erik Fankhouser

 

Hidetada Yamagishi

 

Tommi Thorvildsen

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!