Lemondott Shawn Ray, az IFBB Profi versenyzői érdekképviselőségről!

2005-01-10

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

 

Lemondott Shawn Ray, az IFBB Profi versenyzői érdekképviselőségről!

"Most már hivatalos! Mától, úgy állok előttetek, mint hivatalos IFBB (profi) sportolók érdekképviselője. Ez a tisztség, ahhoz hogy hatásosan működjön, törvényes képviselet kell legyen: "Ügyvéd!". Remélhetőleg, valaki, egy személy, vagy egy szervezet, hajlandó lesz segíteni ezt a sportot és a versenyzőket, hogy megkapják végre ne csak szavakban, tettekben is az anyagi, erkölcsi és sportolói megbecsülést!"

Tavaly még ez volt a hír, hogy végre (a nagypofájú és odamondósnak ismert) Shawn Ray lett az IFBB által is elismert sportolói érdekképviselő. Sok oka van annak, hogy úgy döntött ez egy neki való feladat, de a legfontosabb talán az, hogy Shawn előtt a sportolóknak semmilyen lehetőségük nem volt arra, hogy elmondhassák véleményüket az IFBB megbeszéléseken. Shawn ezt úgy próbálta elérni, hogy megszerezte a sportolók többségének támogatását, szavazatát, ez azért is emberfeletti feladat, mert a profik fele az USA határain kívül él. De sikerült neki! 
Shawn Ray idén, az Olympia után lemondott. A "hatalmaskodás"-t a sportszövetségek vezetői vagy valami felsőbb utasításra teszik, vagy veleszületett minden vezetőben a napóleoni véna, mert az egésszel kapcsolatban kísértetiesen dezsávű érzésünk van - láttuk ezt kicsiben és amatőrben idehaza is...

Közétesszük Shawn hivatalos levelét (hogy a történet érthetőbb legyen):

"Kedves profi IFBB-sek,

Először had kívánjak mindnyájatoknak "Boldog Új Esztendőt" és kívánom, hogy az összes célotok és álmotok valósuljon meg, ebben az évben.
Ahogyan mindnyájan tudjátok, 98 aláírást kellett gyűjtenem (többségi szavazat) a 2003. évben regisztrált sportolóktól, hogy a képviselőtök lehessek, 2004-től 2006-ig. Évente három hivatalos találkozó van, ahol kérdésekről és kapcsolatokról, problémákról és változásokról lehet majd döntést hozni. Személyesen beszéltem azokkal, akiknek komoly kérdéseik és problémáik vannak, ezek általában közvetlenül vagy közvetett módon, pár alap téma körül forogtak:
Pénzdíj, bírók, pay per view (amiből a versenyzők, akiket pénzért néznek de nem kapnak belőle semmit), szponzorok fizetésképtelensége, versenynevezési határidő, pontozólapok és más hasonló kérdések, amelyek a szövetség figyelmét, vagy reakcióját követelték.
Voltak sportolók, akik hozzám fordultak kérdéseikkel, problémáikkal, követelve, hogy egy asztalnál a szövetséggel beszéljük meg azokat... és voltak olyanok is akik válaszra sem méltattak a velük kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, panaszokkal kapcsolatban.
Ebben az évben sokan közületek válaszokat vártak tőlem, a Mr. Olympia után, kérdésekre amelyeket az IFBB elnökével és más tisztségviselőkkel, vitattunk volna meg. A részletes napirendi pontokat nyolc héttel az Olympia Weekend előtt továbbítottam Jim Manionnak, az IFBB elnökének. A kérdésekről a Mr. Olympia megbeszélésen esett volna szó, amelyet a verseny előtt tartottak volna más képviselők és tisztségviselők részvételével. Az IFBB egyik tisztségviselőjétől hivatalos emilt kaptam, amelyben az állt hogy a "Formal Representative Meeting" szerdán este kilenckor lesz megtartva, a versenyzők eligazítása után.
Hogy- hogy nem, amikor fél nyolckor megjelentem, a férfiak eligazításán, azt mondták nekem, a tisztségviselők és képviselők találkozója 4:30-kor kezdődött és már vége is van.
Azt is mondták, hogy egy "Időpont megváltoztatása" című emil kellett megérkezzen a számítógépemre. Szomorú, de sem emilt sem telefonhívást nem kaptam ilyen címen... Azt is mondták, hogy a találkozóra vonatkozó feljegyzést meg kell kapnom, de idáig semmit sem hallottam bármelyik kérdésről, amit ti fiúk rajtam keresztül kérdeztetek (volna).
Ez az oka annak, hogy nem érzem a sportolói érdekképviselet tisztjét egyensúlyban lévőnek a szövetséggel és szponzorokkal.
Ezért most azonnal lemondok erről az érdekképviseleti posztról. Úgy érzem, ilyen körülmények között, nem vagyok képes ellátni ezt a feladatkört -rögtön és késedelem nélkül felhívni a szövetség figyelmét azokra a kérdésekre, amelyek érintik profi versenyző pályafutásotokat.
Mindnyákotoknak további sikeres pályafutást, és minden jót kívánok!

Tisztelettel,
Shawn Ray
Forrrás: getbig.com és Shawn Ray Fóruma

Csak hallkan jegyeznénk meg, hogy az ősszel bejelentett magyar sportolói érdekképviselőről is keveset hallani, nem sikerült megakadályoznia a szövetségek közti rivalizálás miatti versenyzői eltiltásokat, nem emlékszünk rá, hogy lépéseket tett volna azon versenyző(k) kártalanítása érdekében, akiket anyagi és erkölcsi kár ért a szövetség mulasztása(i) miatt, stb. (Pedig mi itt vagyunk, adhatnánk a nyilvánosságot munkája mellé...) Kíváncsi vagyok, ugyan kinek lesz "bátorsága" szóvá tenni majd a tavaszi közgyűlésen az elmúlt év során a "napóleonoktól" elszenvedett megaláztatásokat... Azt hiszem, a "harc" az igazságosságért, megbecsülésért, ember- és sportolószámba vételért; külföldön és idehaza is;reménytelen. Talán ez az egyik oka annak, hogy "kihalt" a női testépítés, haldoklik a fintess, és a férfi testépítő OB hármas döntőkkel megy le (egymásnak vicceket mesélgető bírókkal ez nem is meglepő). Pedig most minden a helyén van a felemelkedéshez, sikeres EB után állunk, soha ennyi és ilyen erős szponzor nem állt a szövetség és egyénileg a versenyzők mögött... Oda kellene figyelni, és nem elfelejteni, hogy versenyzők nélkül csak elnökségi ülések maradnak!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!