LENCSESALÁTA

2010-07-19

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A lencse az egyik legjobb szénhidrátforrás: fehérjetartalma 25%, szénhidráttartalma 50% feletti, glikémiás indexe alacsony - a zabpehely mellett az egyik top ch forrás testépítőknek.

Az alábbiakban egy lencsesaláta rövid leírása következik!

 


•    50 dkg lencse,
•    2 gerezd fokhagyma,
•    1 nagy fej hagyma,
•    4-5 szegfűszeg,
•    1 babérlevél,
•    só,
•    2 közepes fej lilahagyma,
•    2 evőkanál fehér borecet,
•    1 kis csokor petrezselyem,
•    4 evőkanál salátaolaj

A lencsét előző este megválogatjuk, hideg vízbe beáztatjuk.
Másnap leöblítjük, és annyi hideg vízzel, hogy jócskán ellepje, feltesszük főni.
A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, a hagymába beletűzdeljük a szegfűszegeket (így a végén egyszerű eltávolítani), a babérlevéllel együtt a lencséhez adjuk. Kissé megsózzuk, fedő alatt puhára főzzük (kb. 20 perc), ügyeljünk arra, hogy a lencseszemek ne főjenek szét!

 Videoplayer: magazin/docs/video/expo_monster.flv


Közben a lilahagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, besózzuk, meglocsoljuk a borecettel. A petrezselymet megmossuk, néhány szál kivételével finomra vágjuk. Néhány szelet hagymát a díszítéshez félreteszünk. A főzőléből két merőkanálnyit a hagymához adunk.
A szegfűszeggel tűzdelt hagymát, a foghagymát és a babérlevelet kidobjuk.
A lencsét leszűrjük, még melegen a hagymához adjuk, ráöntjük az olajat, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és kevés frissen őrölt borssal, lazán összekeverjük, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor még egyszer összekeverjük, ha szükséges, utánasózzuk, a félretett hagymakarikákkal és petrezselyemlevelekkel díszítjük

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!