Mennyit koxol Mark Wahlberg?

2013-09-16

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A Pain and Gain kapcsán megint fellángoltak az indulatok, hogy a Hollywoodi sztárok hogyan tudják magukat ilyen hamar formába hozni. Miféle csodaszerek állnak rendelkezésre, ha a pénz nem akadály?

Mit nyomnak a Hollywoodi sztárok, hogy pillanatok alatt jól néznek ki?

A csajok meg persze arra izgulnak: hogy lehet Britney Spears a képeken dagadt, miközben a klipekben meg jól nézett ki?

Ilyesmi a kérdések merülnek fel rögtön sok-sok ezer agyhalottban, amikor kompenzálni kell a kisebbségi érzésüket egy formában levő sztár láttán, vagy önigazolást kell adnia arra, hogy ők miért nem fejlődnek.

 

Tény, hogy Arnold Schwarzenegger és Sly Stallone megteremtette a Hollywoodi izomkultuszt, ahol ugyan a testépítés még a kilencvenes évek elején - a fénykorában - sem ért el igazi megbecsülést, de maradandó sztenderd maradt, hogy bizony azóta egy Hollywoodi akcióhősnek valamiféle izomzattal kell rendelkeznie.

Aktuális téma, de ma már az idióták által "Farkas"-nak fordított Wolverine franchise darabjai sem képzelhetők el úgy, hogy a címszereplő nem készül fizikailag is a szerepre.  

Nyilvánvaló, hogy a Pain and Gain főszereplői szintén megizmosodtak, hiszen testépítőt kellett játszaniuk, ráadásul nem csak Dwayne Johnson-nak van szerepe pankrátor múltjából az izomkultuszban, hanem ha egy kicsit visszaemlékezünk, a valaha Marky Mark névvel futó Mark Wahlberg-nek is.  

Természetesen ők is alaposan bekokszoltak a szerepre.  Vagy lehet, hogy mégsem? Mert akad még itt egy pár dolog, amit sokan elfelejtenek figyelembe venni.

1. Az időtényező

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy amikor látunk egy képet egy sztárról, majd a friss fotókon máshogy néz ki, akkor valójában sokkal több idő telt el, mint amire mi gondolunk. Lehet, hogy mi az eltelt időt két hónapnak érezzük, de közben eltelt öt év. Nem látunk bele senkinek az aktuális fizikai állapotába, csak a sajtó által terjesztett információkat látjuk, amelyek nem feltétlenül naprakészek.

2. Munka

Bármilyen hihetetlen is, egy hollywoodi sztárnak nem csak az tartozik a munkakörébe, hogy a filben színészkedjen, hanem hogy azt a producerek és a rendező igényeinek megfelelő külsővel tegye. Ezeket a szerződéseket úgy kötik meg, hogy a színésznek legyen ideje felkészülni a szerepre. Ha van hat hónap a forgatásig, akkor hat hónapig tud készülni: ez lesz abban a hat hónapban a munkája. És nem kell bejárni mellette a gyárba dolgozni: minden hátráltató tényező ki van iktatva. Te is tudnál fejlődni, ha csak edzeni kéne, enni, meg alukálni.

3. Hozzáértés

Egy sokmillió dolláros produkcióban nem gond profi edzőket szerződtetni, hogy célirányosan abból az időszakból a lehető legtöbbet hozzák ki. Lehet, hogy utána már nem lesz fejlődés, lehet, a forma nem lesz tartható, de itt nem testépítőkről beszélünk, hanem arról, hogy valaki x időpontra hat hétig formában akar lenni.

Az már más kérdés - és nem edzői, hanem marketing szakmai hozzáértés -, hogy utána milyen bullshitet kreálnak arra, hogy eladják a kamu módszert, amit vagy csináltak, vagy nem, de a film nevével sokan megeszik.  Hollywood a pénzcsinlásról szól, és semmit nem hagynak kiaknázatlanul. Ha a 300 edzésprogramot el lehet adni hülyéknek, el is adják.

4. Anyagi lehetőségek

Az, hogy a pénz nem akadály, csak a hülyék szerint jelenti azt, hogy  orrba-szájba nyomják a koxot. Sokkal inkább arról van szó, hogy nem gond havi 25 ezer dollárt fizetni egy edzőnek, és a terembérletre sem kell kuporgatni, főleg ha saját termük van vagy a stúdió biztosít egyet. A szakács által készített, számunkra elképzelhetetlen minőségű kaja és a táptálékkiegészítő pedig olyan téma, amit meg se éreznek anyagilag. Elsőrangú bélszínnel, profi edzővel, megfelelő mennyiségű pihenővel, stressz- és problémamentesen készülni.

Az alábbiakban egy rövid interjú kivonata következik Mark Wahlberggel, ami a BBC rádió reggeli műsorában hangzott el Scott Millsnél.

SM: Nagyon sok srác kérdezi, hogyan élsz, hogyan tartod magad formában, mert hirtelen nagyon megnőttek a bicepszeid.

MW:  Ez attól függ, éppen mit csinálok. A "Pain and Gain"-hez értelemszerűen a lehető legnagyobb akartam lenni. Napi 10-12-szer ettem. Aztán a következő filmemhez le kellett fogynom.

SM: De csak három hét volt a két film között. Hogyan oldottad meg?

MW: Teljesen megváltoztattam az étkezésemet. Reggel két órát kosaraztam én non-sop futottam.

SM: A házadnál állítólag van egy hangár, ami edzőterem. Ez igaz?

MW: Igen.

SM: Állítólag 2,5 millió dollár értékű az otthoni termed.

MW: Igen. Teljes edzőterem, minden felszerelés és gép ami kell. Még box ring is van.(Az összeg kissé extrém: ebből Magyarországon 5-10 top színvonalú, nagy belterületű kommersz termet lehet nyitni.- a szerk.)

SM: Ez hihetetlen! Nem tervezed, hogy megnyitod, és bárki használhatja? Mondjuk Denzel Washington 30 dollárért?

MW: Denzel bármikor használhatja, de nyilvános nem lesz. Tudod, a filmeknek nagyon meggyőzőnek kell lenniük. A "Harcos" forgatásakor beköltöztettem a vendégházba Mickey Wardot és Dicky Eklundot. Ott volt a terem és az összes bunyós, aki a filmben jászott, el tudott jönni és együtt tudtunk edzeni. Voltak edzők, rehab szoba, masszázs, minden.

 

Ennyit arról, hogy milyen csodaszerrel készülnek Hollywoodban. Aki ezután azt hiszi, hogy a sztárok legfőbb dolga, hogy gagyi doppingszerekkel erőlködjenek, annak annyi esze is van.

Belső források szerint Mark Wahlberg határozottan nem használt semmiféle doppingszert. Személyes kihívásnak vette, hogy mivel a Pain and Gain kifejezetten szteroidoktól elhülyült testéptőkről szól, minél nagyobb méretet érjen el tisztán. 

Mellékesen annyira rettenetesen nagy nem volt, hogy rögtön szteroidokról kelljen rikoltozni. Tény, hogy a képletben benne vannak olyan dolgok, amik számunkra elképzelhetetlenek, de ettől még naturál dolgok: idő és pénz.

 Egy Mark Wahlberg idézet máshonnan: "szeretek turmixot inni 5 perccel edzés után. "

 

Köszönet Lupusnak.

 

 DB

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!