Mi a baj a szteroidokkal?

2015-03-13

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A fertőzés nem áll meg. Mintha egy zombijárványt látnánk. Törvényi tiltás ide vagy oda, ész nélkül doppingol mindenki. Aki be tudja szerezni, használja is.

Már nem csak ott tartunk, hogy nem értik, mit csinálnak, hanem már fel sem fogják, miért baj ez,

fel sem merül, hogy gáz.

Minimális ellenérzés sincs. Koxolni olyan, mint közösségi oldalon lenni. Kötelező?

Vannak olyan termek, ahol az öltözőben adogatják be a motyót. Elkezdesz oda járni és koxolni fogsz.

Nehogy azt hidd, hogy ehhez versenyzőnek kell lenni!

Az egy dolog, hogy a bikini és egyéb sportolónak-nem-szabad-lenni-csak-szépnek, és a fél-év-alatt-versenyző-leszel kategóriákban tele vannak, mint a déli busz, de teljesen hétköznapi emberek is.

Öltönyös az irodából, tizenéves, munkahelyet még nem látott fiúk, tizenéves lányok, családapák, családanyák - mindenki hülye. A mai világban birkának kell lenni, menni a többi után, ész nélkül. 


Pizzahát. Szerinted hány % koxos kezd el pattanásodni? Ne izgulj: 100!

Az egészségügyi károsodást hagyjuk. Felesleges emlegetni, senkit sem érdekel. Pont velük nem fog megtörténni.

A bikinimodell lányok is azért alapították meg a pajzsmirigykárosultak szövetségét a faszbúkon, mert hirtelen kiderült: mindenkinek genetikai eredetű pajzsmirigy alulműködése van.

Semmi köze ennek a diétához bezabált pajzsmirigyhormonnhoz.

A sztárság, nyolcmillió fotó magadról, a magamutogatás kell, de a sok év munka az büdös. 

Egyik sem érti, mi a baj azzal, amit csinál: miért ratyiság a meló helyett a kamu fizikumot választani. Nem értik hogy amiért nem dolgoztál, az nincs. Nem valóság. A gyógyszerrel szerzett fizikum önmagad átkúrása. 

Fel sem fogják, hogy a magamutogatás önmagában is szánalmas, nemhogy annak mutogatása, hogy ki mennyi gyógyszert szedett be.

Persze mitől is értenék, amikor már az egész világ hazugság?

Az elektromos autókba hanggenerátort tesznek a fogyatékosoknak, hogy fasza V8-as hang jöjjön a hangszóróból. És ezeket a fejlesztéseket senki sem röhögi körbe, sőt megveszi a gyökér, és örül a kamu V8 hangnak. Nincs benne V8-as motor, csak hang van, érted?  

Pár éve amikor először láttam biciklire szerelhető kipufogót, azt hittem, ezt a szintet csak tíz év alatti hülyegyerekekkel lehet megetetni. Tévedtem. 

A kox nem épít igazi izmot.

Ezt kéne felfogni az agyhalottaknak. 

Persze még a fogalmakkal sem vagyunk tisztában.

Mindenki szteoridokról beszél, holott az csak egy vegyület típus. Valójában doppingszerekről van szó, és azoknak csak egyik fajtái az anabolikus szteroid vegyületek. Nem minden szteroid doppingszer, csak az anabolikus szteroidok. A gyulladáscsökkentő kenőcstől egy észlény sem lesz izmos. De vannak más vegyületek is, amik doppingszerek, pedig nem szteroidok. Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár!


A gyengébbek kedvéért: így néz ki

Doppingszer: olyan (eredetileg) gyógyszerészeti készítmény, amelyet illegálisan teljesítményfokozásra, az izomzat növelésére, a zsírtömeg csökkentésére, vagy a fizikum bármilyen módon való megváltoztatására használnak. 

Doppingszer lehet anabolikus szteroid, növekedési vagy egyéb hormon, vízhajtó, antiösztrogén, stimuláns.  De a doppingszer mindig gyógyszerészeti készítmény injekciós vagy tablettás kiszerelésben.

Mit csinálnak ezek a készítmények? Izmot építenek a semmiből? Nagyjából ezt képzelik sokan.

Valóban elinditíják a folyamatokat, fokozzák a fehérjeszintézist, amit hiába is magyaráznánk olyan embereknek, akik nem tudják, mi az a fehérjeszintézis. De nem tesznek senkit jobb testűvé három hét alatt.

 

Miért doppingolnak akkor az élsportolók?

Az élsportolók nagyrészt doppingolnak, ez van - erről felesleges beszélni kívülállóknak, mert nem értik meg, hogy a teljesítménykényszer miatt ez van és ez lesz. De ettől még nem kell őket utánozni.

Ők nem edzés (és táplálkozás) helyett teszik, hanem sok-sok év kőkemény munkájának eredményét fokozzák doppinggal. Még mindig illegálisan és egészségkárosítóan. Náluk ez egy plusz. Meg is fizetik az árát, de az élsport ilyen.

Nem úgy működik, hogy ki akarják gyúrni magukat nyárra és még be sem léptek a terembe, de már szednek valami szart.

Egy élsportoló cucc nélkül is nagyon komoly teljestíményt nyújt.

És ami a legfontosabb: nem a gyökér szelfikért, az önfutattásért meg a strandon feszengésért teszik, hanem ún. sportteljesítményért.

Sportteljesítményért kockáztatják az egészségüket. Ezért mennek akár reggel hatra edzeni a hidegben, ezért futnak tíz kilométereket, ezért edzenek heti tízszer, ezért készülnek tíz évig egy világversenyre. Nem beszélgetni, telefont simogatni meg szaunázni járnak. 

Érted a különbséget a strandra gyúró koxmatyi "testépítő", és egy élsportoló között, aki sok év edzésmúlttal, kőkemény edzéssel, 95% felkészüléssel és 5% doppinggal világversenyen indul?

 

Mi a gond a doppingolással?

1. A doppingszer nem épít helyetted izmot. Nem szedi le a zsírt diéta helyett. Elő tud idézni egy változást, ami addig tart, amíg a doppingszer által felborított hormonházartásod a normálistól eltérően működik.

2. A doppingszer nem pótolja az edzést. És itt nem csak a napi bohóckodásról van szó, amit nagyon lelkesen végez az agyába vert motivációs szarságok - és a legfőbb cél, az önimádat - miatt,  hanem az évekről. Semmilyen doppingszerrel nem lehet behozni tíz év edzést. Semmilyen doppingszer nem javítja meg a szar életmódodat és a genetikádat, akkor sem, ha csak ratyifiú-szint az álmod. 

3.  Buzgó tömegnövelő terveid ellenére a doppingszer rövid távon valójában nem izmot épít rád, hanem az ösztrogenikus mellékhatásoknak örülsz. Vizesedsz és zsírosodsz. Ugyan nagyobb leszel, de ez nem valódi izomszövet, hanem csak több vizet tartasz vissza, ha szerencséd van, akkor jobbára az izomsejteken belül. Aki felránt egy kúrával tíz kilót, az bátran húzza ki a kezét a biliből: pár hét alatt nem lehet tíz kiló izmot felszedni. Biológiai képtelenség. A paca külső nem véletlen. Vannak kivételek, de a többség nem.

4. Ami izmot fel tudsz szedni doppinggal, azt legyegyszerűbben úgy írhatnánk le, hogy szar minőségű izomszövet. Ezért szenvednek olyan sokan izomszakadást. Rövid idő alatt nem tud végbemenni a biológiai folyamat még akkor sem, ha anabolikus szteroid fokozza a fehérje beépítését. Egyszerűen amihez évek kellenek, az nem fog menni hetek alatt. Sehogysem. Akármivel is erőköldsz.

5. Még csak most kezdünk belemelegedni! 

Most figyelj:

amit doppinggal szedsz fel, nem tudod megtartani dopping nélkül.

A bekoxolt állapot, az akkor elért külső eltűnik, amikor abbahagyod. És abba kell hagyni, mert különben gyorsan a kórházban találod magad, ráadásul nem hat a cucc örökké. 

Tehát ha bekoxolsz, amikor vége van a kúrának, szarul fogsz kinézni. Nézd csak meg a hiperszexi bikini lányokat offszezonban! Legtöbbjük úgy néz ki, mint a fos. Nagyon sok testépítő néz ki úgy kúrák között, mintha életében nem edzett volna. Kapisgálod, miért? Nem arról van szó, hogy mindenkinek mindig jól kell kinézni. De olyan embereknél, akik a külsejükre verik magukat, több mint szánalmas, hogy gyógyszer nélkül nullák. Minden sportban szánalmas, ha valaki dopping nélkül meg sem tudja közelíteni a teljestíményét.

Mennyire szánalmas már ez egy átlagembernél - aki nem versenyzői fizikumot is csak doppinggal tud elérni - hogy semmi más motivációja nincs, minthogy a külsejével felvágjon? 
 

 
Néha a profik testépítőket sem kerüli el a sorsuk. A cuccot itt abba kellett hagyni károsodás miatt

6. Ebben a pontban majdnemhogy felülírunk mindent, amit a doppingszernek használt gyógyszerészeti készítményekről mondtunk. Legalábbis annyiban, hogy amit ma mindenki használ, azoknak az égvilágon semmi köze a gyógyszerészethez, főleg a gyógyszertárhoz.

A feketepiacon ugyanis nincs valódi gyógyszerészeti készítmény. Nagyon kevés kivétellel minden hamis.

Gyógyszergyárak soha a büdös életben nem gyártottak ennyi szemetet. Lehet ábrándozni a titkos thaiföldi gyárakról is, de valójában az egyik cuccot Szlovákiában gyártja a Pista, a másikat Hajdú-Bihar megyében a Józsi. (A neveket személyiségi jogok kevéért megváltoztattuk, haha.) Minden hamisítvány. Persze fel lehet fogni utángyártottnak, leszámítva, hogy fogalmad nincs, mit kapsz valójában. 

Persze neked mindig igazit adnak. Neked jut az igazicucc, a többit meg elviszik  a prosztók, akik nem olyan májerek mint te. Azoknak adja  a szart a díler. Meg az ufóknak. Neked személyesen hozza át a tutit Amerikából meg Kínából limuzinnal, ahol szorgos kínai szűzlányok csomagolták neked a gyógyszergyárban ipari robotok felügyelete mellett.


Kurvára megérte

Minden kamu kox gyártó és kereskedő szent kötelességének érzi, hogy te izmos legyél, éjt nappallá téve ezért gürcölnek, és csak a te kedvedért minőségellenőrzési labort tartanak fenn a pottyantós budi mellett a tökéletes gyógyszeripari tisztaság érdekében.

Úgy tűnik, hogy ez a sok hülye házilag pancsolt, kit tudja, mivel szennyezett okosságot injekcióz magába, erre ad ki pénzt, csak azért, hogy a strandon annak a munkának az eredményét mutassa, amit nem végzett el?

Igen, jól értelmezed:

igen sok hülye arra próbál büszke lenni, amit nem csinált meg, attól vár önbizalmat, hogy injekciókat nyomokodott magába. Komoly fizikumnak akarja mutatni magát, de a valódi fizikum nincs meg.

Csak kox és szépségért végzett edzés van.

Ettől vár sikert és boldogságot. 

Biztos annak a pöcse kicsi, aki nem akar megfelelni másoknak, nem kell magát mutogatnia és nem kell ezért gyógyszereket szednie, mert anélkül szart sem tud elérni.

Persze ezt a cikket sem a hülyéknek írtuk. Azokért nem kár. Azoknak írtuk, akik nem értik, miért kellene cikinek lennie, hogy nem koxolnak.

Azoknak írtuk, akik megelégednek azzal, amit a munkájukkal és az akaratukkal el tudnak érni és nem akarnak többet hazudni magukból, mégis úgy érzik ők a helikopter. Nem baj, ha nektek elég, hogy normális emberek vagytok, épeszű célokkal.


 

 BEMELEGÍTENI MUSZÁJ!

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!