Mi ez az új szövetség?

2015-10-14

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A Muscular Development egyik régi motorosnak számító régi írója, Peter McGough megosztotta személyes véleményét az új szövetségről, ami NPC Global néven fut.

 

 

Amikor elérsz egy bizonyos kort a testépítés jövés-menésétől az ember hajlamos kissé elcsigázottá válni. Évekkel ezelőtt, még pletykamester üzemmódban azonnal rávetettem volna magam bármi ilyen kaliberű dologra, de az idő múlásával, a hajszálak fehéredésével, a kopó térdekkel és recsegő háttal, visszafogottabb megközelítést alkalmazok, és nem érzem szükségét, hogy azonnal rávetődjek bármilyen sztorira, ami éppen szembe jön. Szóval röviddel az Olympia hétvége előtt, amikor megjelentek a hírek, hogy az NPC Texas korábbi elnöke, Lee Thompson kilépett az NPC-ből és új szövetséget indított, az első reakcióm az volt, "Hadd játsszanak a gyerekek." De az ügy néhány aspektusa miatt úgy érzem, meg kell szólalnom, úgyhogy jelentsen ez bármit is, itt van néhány véletlenszerű gondolat.

 

1. Azt állítja, hogy az új szövetség úgy prezentálja majd a testépítést, ahog azt kell, és jobb és igazságosabb rendszert hoz majd, mint az NPC/IFBB. Ha visszatekintünk az NPC/ IFBB közelmúltbeli ügyeire (mint amikor Cedric McMillan lekéste a 2013-as Brazil Arnold Classic eligazítását, és nem versenyezhetett, vagy a 2014-es Brazil Arnold Classic ügy, amikor Lionel Beyeke óriási meglepetésre negyedik lett, nem pedig bajnok), rögtön ott van ezen döntések középpontjában Thompson úr, ráadásul más anomáliákról is elkezdtek történetek terjedni, amiért felelős lehet. Hogy is mondjam? Amikor ez az úriember azt állítja, hogy az ígéret földjére viszi majd a testépítés fáklyáját, az olyan, mint amikor Miley Cirus szerénységet és szűziességet fogad.

2. Egy feltűnően sikamlós húzással az új szövetségét NPCGlobal-nak nevezte, amiben az NPC nem a "National Physique Committee"-t jelenti. Akkor vajon mit jelent? "Nincs Phennem Cégyen"? Alig két nappal a bejelentés előtt még azt mondta Jim Manion-nak, az NPC elnökének, hogy nem áll szándékában ilyesmit tenni.

3. A "Nincs Phennem Cégyen" elnöke Las Vegas-ban volt a Mr. Olympia hétvégéjén, és egy pár ügyvéddel és egy-két nehézfiúval elment a közönségtalálkozóra, amit Kai Greene tartott. Azzal próbálkozott, hogy Kai-t maga mellé állítsa, miután a Mr. Olympia szervezőivel összetűzésbe került, és mintaként tegye mindenki elé, az IFBB/NPC ellenes hadviselés első lépéseként. Ez egybevág azzal, hogy a promóciós videója egy bevágott Kai idézettel kezdődik. Ugyan már, a vita Kai és az AMI között van (akik egyebek közt az Olympia hétvége társszervezői), és az IFBB-nek semmi köze hozzá. Thompson szóváltásba keveredett Kai gurujával, George Farah-val is, aki arról panaszkodott, hogy Thompson megpróbálta Kai-t az új szervezetéhez kötni. Ezen Thompson láthatóan megsértődött, és - hihetetlen módon - kihívta a rendőrséget. Vádemelés végül nem lett. Azóta Kai nyilvánosan kijelentette, hogy az NPC/IFBB az otthona.

4. Néhány apróság egy ügyről, amiben én kerültem össze Lee Thompson-nal. A legtöbb néző szerint, Lionel Beyeke negyedik helye a Brazil Arnold Classic-on, amin különben győznie kellett volna, az egyik legrosszabb pontozás eredménye az közelmúltban. Én nem voltam ott a versenyen, de online követtem az eseményeket, és nem sokkal utána beszéltem Dennis James-szel, aki Beyeke gurujának szerepében volt ott. Azt mondta, a vezetőbíró Lee Thompson szerint Beyeke azért lett lepontozva, mert szintolt használt és nem tartotta rendesen a pózokat. Végigtanulmányoztam a felvételeket (mozgó- és állóképeket), és nem találtam szintolnak és gyenge prezentációnak semmi jelét. Nyíltan és erősen kritizáltam az eredményt, egyesek még azt is mondogatták, hogy ki leszek rúgva a kirohanásaim miatt. Pár nappal később beszéltem Lee Tompson-nal, és nekem is ugyanazt az indokot mondta az eredményről. Azzal az érvvel jött, hogy ahhoz, hogy igazán lásd, mi a helyzet, ott kell lenned a versenyen, méghozzá az első 15 sorban. Ezt már rengetegszer hallottam, és baromira nem értek vele egyet. A modern digitális kameráknak hála első osztályú rálátásod van a fizikumokra akkor is, ha nem vagy ott. És ha az első 15 sorban kell lenned, és a képek nem megbízhatóak, akkor miért a 16. sortól hátrafelé adunk el jegyeket nézőknek, és rakjuk ki képek százait, miközben ez megtévesztő?

5. A lényeg, hogy oda-vissza vitáztunk, és azt javasoltam Thompson-nak, hogy beszéljük meg az ügyet Dan Solomon Pro Bodybuilding Worldwide rádióműsorában. Viszont ő éppen utazott, így a vitára soha nem került sor. Nagyjából egy héttel később kaptam egy hívást Dennis James-től, aki elmondta, hogy beszélt Thompson-nal, és tőle tudja, hogy én is beszéltem vele. Azt mondta Dennis-nek, hogy miután meghallgattam, egyetértettem vele abban, hogy a szintol és a gyenge pózolás miatt Beyeke igazságosan végzett a negyedik helyen. Sőt, Dennis azt hallotta, hogy nyilvánosan bocsánatot fogok kérni, és Thompson mögé állok a kérdésben. Mielőtt még válaszolhattam volna, Dennis azt mondta: "Peter, barátok vagyunk már 17 éve, és tudom, hogy te soha nem mondtad volna ezt. Tudom, hogy nem variálod a véleményedet, csak azt mondod, amit látsz."

6. Azt mondod, új szövetség? Menj, nézd meg a versenynaptárát Vince McMahon World Bodybuilding Federation (WBF) szövetségének, ami 1990-ben alakult, majd 1992-ben megszűnt. És nézd meg Wayne Demilia Pro Division Inc. (PDI) szervezetét is, ami 2006 és 2007 között három versenyt ért meg. Nem találsz semmit? Pontosan!

 

Hát ez a véleményem a témáról.

 

(Peter McGough, forrás: www.musculardevelopment.com)


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!