Miért nézel ki szarul?

2014-04-15

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Te már mindent megpróbáltál, de nem fogysz. Rengeteget eszel, mégsem "hízol". Persze az univerzum a hibás, nem te!

 

 

Mindent az alapoktól kell kezdeni: az agysebészetet sem onnan kell tárgyalni, hogy megfogjuk a szikét.  Ezért most még nem elemezném a miért vagy dagadt és a miért vagy satnyatestű állat, amikor izmos akarsz lenni  kérdéskört, hanem az alapoktól indítanék.

1. Nem kötelező jól kinézni


Először is tudnod kell: nem kell jól kinézned. Semmiféle nemzetközi egyezmény nem kötelez erre. Senki előtt nem kell megfelelned. Az emberek nem mutogatnak rád ujjal az utcán, ha nem vagy izmos, vagy ha kövérebb vagy az átlagnál. Akinek nem tetszel, vagy aki lenéz, annak komoly mentális problémája van, hogy a te külsőddel van elfoglalva, nem a sajátjával vagy a jó édes anyukájáéval.

Egészséges lelkű, önbizalommal rendelkező ember nem foglalkozik mások külsejével. Maximum a belső értékekkel, vagy mások cselekedeteivel, de a külső irreleváns.  Ha valaki csekély önbizalmának nyomorát azzal próbálja csökkenteni, hogy másokhoz méregeti magát és ha gyengébb ellenfélre akad, azonnal kiéli vélt felsőbbrendűségét - az nem normális dolog cseppet sem.

Testépítőknél gyakori jelenség, hogy ha valaki valamiért nincs formában (aminek számtalan oka lehet, pl. mert már nem érdekli, vagy nincs ideje magával foglalkozni annyit, vagy egyszerűen csak kifogyott a cucc), akkor rögtön jönnek a "jóindulatú" megjegyzések: "de össze vagy esve." Ilyenkor kell visszakérdezni, hogy van-e az illetőnek valami kisebbségi érzéssel összefüggő pszichológiai problémája, hogy mások külsejével foglalkozik.

Nem egészen egészséges dolog ugyanis mások külsejét elemezgetni és arra megjegyzéseket tenni.

A fentieket azért mondtam el, mert először is tisztáznod kell, mit akarsz. Nem kell másoknak megfelelned, főleg nem azoknak akik a te külsőddel vannak elfoglalva és annyira empatikusak irányodban, hogy az egójukból fakadó  közléskényszerükön ne tudjanak úrrá lenni. Seggfejeknek ne akarj megfelelni. Magadnak akarj megfelelni.

A tetszeni akarás persze más tészta, de vannak, akiknek úgy is tetszel, ahogy vagy. Ha többet akarsz, akkor olvass tovább.
2. Semmi sincs ingyen


Ha az akarat megvan, az jó, csak kevés. Még csak azt sem mondanám, hogy az akarat elvérzik, szerintem ugyanis az akarat gyakran csak a képzeletben van meg. Azt képzeled, hogy akarod.

Az akarat és az álmodozás nem ugyanaz. Az, hogy mit szeretnél, és mi az, amit annyira akarsz, hogy tegyél is élte hogy valóra váljon, nagyon messze áll egymástól. Én is szeretnék vezérigazgatómilliárdos lenni, de ábrándozni édeskevés. Tenni kell érte.

Az életben mindenért tenni kell valamit, sőt, általában keményen meg kell dolgozni. Az általad célként kitűzött testért is, legyen az a legcsekélyebb vágyálom. Ha mammutról zsírmalacra akarsz fogyni csupán, vagy mindössze nyüheteg homokmanó modellfiúcskára akarsz izmosodni, az sem megy munka nélkül.Hadd kérdezzek valamit!

A sztárdiéta, a sajtóban olvasott buta maszlag, a káposztaleves kapszula, a fogyasztószer, diétás por, napi 5 perc csodafitnessz-eszköz, ugribugri, "diéta nélkül fogyás", 90 napos elmebaj, a citromdiéta és társai társíthatók számodra a munka fogalmával?

Szedek tablettákat, gyúróport, koxot, nem akarok a kajával foglalkozni, mérnemnövök eszek napi háromszor stb.  számodra azonos a sport fogalmával?

Gondolkozzunk logikusan! Az izmos test a befektetett sportteljesítményt és a sporttal eltöltött éveket helyett a beszedek valami szart szintű hozzáállással szerinted elérhető?

Ha a fentiekre igen a válaszod, akkor elárulom: itt vérzel el. Érdemesebb inkább feladni, legalább a pénzed megmarad.És akkor azt mondom, nem elég a munka sem: a kívánt változás kemény munka eredménye. És hosszú időé. Időt kell rá szánnod. Egy komoly fizikum évek munkája, de még vándámm meg vindízel se leszel nyárig, az tuti. Sőt, nyárig lefogyni se fogsz fogyasztóteával, sőt, a 100 kilós, de már 32 grammot fogyott, rendkívül hozzáértő idióta kolléganő által javasolt illegális gyógyszerrel sem. Főleg, ha már tíz éve dagadt vagy.

Emberek nem azért járnak hosszú évekig (effektíve egész életükben) edzőterembe, mert hülyék, és nem jutottak eszükbe a te okos ötleteid. Hanem azért, mert a jó külsőért sportolni kell és megfelelően táplálkozni. Folyamatosan. A sport eredménye lesz ugyanis."De én nem akarok olyan izmos lenni."

"De én nem akarok diétázni."


Tudom-tudom. Akik jól néznek ki, mind szívatni akarták magukat. Ez volt a legnagyobb vágyuk, hogy eddzenek mint az állat, meg diétázzanak, mert hülyék szegények, nem jutott eszükbe, hogy helyette bevegyék az izmosító/fogyasztó csodakapszulát. Vagy nem olvasták a citromdiétát a Nők Lapjában és a Hülyepicsa magazinban.Nem akarok belemélyedni a helyes gondolkodás módszertanaiba, inkább csak azt vésd a fejedbe: az életben mindenért tenni kell.

A jó külsőért edzeni kell és jól táplálkozni. Nincs más út. Tudom, hogy már nyitod a szád, hogy mondd: "de".

Nincs de!

Meg kell tanulni jól táplálkozni (megjegyzem: nem nagy ügy) és le kell menni az edzőterembe. A testépítő edzés a legjobb módszer a jó külsőhöz, hiszen erre van kitalálva: a jobb test kialakítására. (Mindegy, hogy férfi vagy női.)

Ha ezt nem érted meg, soha nem fogsz jól kinézni. Soha.

Nem, nem leszel 130 kilós profi testépítő állat, vagy nőből férfi, ha megérintesz egy súlyzót. Ha tetszenek neked a testépítők, ha nem, tök mindegy: ők megdolgoztak érte, hogy úgy nézzenek ki. Esznéletlen, évtizedes munkát fektettek bele.

Neked egy sima jó alakhoz ugyanazt kell csinálnod, csak jóval hamarabb jön az eredmény és jóval alacsonyabb szinten kell művelned a sportot. De ettől még rendesen kell csinálnod.

Értsd meg: Michael Schumacher is autót vezet. Attól, hogy te megtanulsz kuplungolni és gyakorlod a vezetést, még nem leszel Michael Schumacher.

Most már tudod, hogy igenis le kell menned az edzőterembe. Lehetőleg nem parkettás wellness fosba tévét nézni, hanem igazi edzőterembe.

 

Kattints! Még két kritikus fejezet hátra van.

 

Az Edző Válaszolba számtalan kérdés érkezik azügyben, hogy segítsek motiválni havert, rokont, stb. Nem kell motiválni azt, aki nem akarja. Olvastasd el velük ezt a cikket, ennl többet nem kell tenned.

 

DB


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!