Mindig van lejjebb - implantátumok

2015-11-19

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A testépítés értelmezése a kezdetektől máig egészen megváltozott. Nem éppen előnyére.

 

A testépítő sport valamikor egy mellékág volt csak: a tizenkilencedik század végén a fizikum nem vagyon számított még, sokkal inkább az erő. Az embereket az erejük alapján értékelték elsősorban, hiszen már az olimpiai sportágak is az erőről és/vagy a gyorsaságról szóltak.

Természetesen a régi erőemberek is tiszteletet parancsoló méretekkel rendelkeztek, de nem ez volt a prezentálandó szempont egészen a a XIX. század végéig - XX. század elejéig.

A legenda szerint a trendet Eugen Sandow fordította meg, akit a testépítés ősatyjának is tartunk: ő volt az, aki erő-bemutatói mellett hangsúlyt fektetett izomzatának bemutatására is.

Nagyon lényeges dolog, hogy a külső és a fizikai teljesítőképesség együtt járt, és az utóbbi volt prioritásban. Konkrétan az első versenyeken erőgyakorlatokat is be kellett mutatni - tehát nagyon messze voltunk még a mai szépségverseny jellegtől.

Ezután körülbelül 100 évig egyértelmű volt, hogy a testépítő sport nagyon komoly edzőteremben végzett fizikai munka eredményének színpadi megjelenítése.

A 2000-es években aztán, mint minden, ez is kezdett elkurvulni. (És most egyáltalán nem a mai ratyi és picsa szépségverseny kategóriákról beszélünk.) 
 

Komoly, felnőtt "sportolók" viselkedése manapság  
 
 
A sportág átesett a ló túloldalára: csak a látvány számít, sőt, már nagynak se kell lenni, csak szépnek. Emiatt jelentek meg az olyan izomba fecskendezhető olajok, mint a synthol, emiatt vált hétköznapi szinten is normálissá az izmok versenyre való beinjektálása akár helyi gyulladást okozó cuccokkal is, mert semmi sem számít, csak a színpadi külső - az se gond, ha az izomzat nem igazi.
 

Syntholos fogyatékos

Nyilvánvaló, hogy megjelent a képben a plasztikai sebészet is. És józan ésszel azt gondolnád, hogyha egy elmebeteg mű izmokat operáltat magának, csak nem fog versenyezni vele. 

Mint a képen láthatod, a két tök igazi hasizmon, dehogynem fog. 

 

Ezek a fogyatékosok elképesztő módon nem értik a lényeget, fordítva ülünk a lovon:
a testépítés lényege nem az, hogy szép legyél, és mindenki megbámulja, hogy milyen izmos vagy. A lényeg valódi fizikum építése: komoly edzések végrehajtása, amelyektől aztán az embernek kialakul egy fizikuma.

Testépítő versenyző szinten a látványért edzünk.
Hétköznapi szinten az edzésteljesítmény a feladatunk, ami mellékesen jó fizikumot eredményez anélkül, hogy öt percenkétn nézegetnünk kellene magunkat a tükörben.
 

Egy plasztikai sebészet ajánlatából

De műizomzatot venni pénzért, és azt még meg is mutatni versenyen, nyilván a győzelem reményében, az mindennek az alja. Még a szintolbohócoknál is lejjebb van, mert azok legalább nem mennek a színpadra, csak a kocsmában menőznek a hülyéknek.

Az, aki azt hiszi, hogy a bírók nem veszik észre például a beültetett hasizmot, nem csak pszichológiai szempontból beteg, hanem egyébként is elképesztően buta ember.

Elgondolkodtató, hogy milyen mentális állapotban van valaki, milyen önbizalommal rendelkezik, ha kényszert érez, hogy a testébe ültetett szilikon szarokkal feleljen meg másoknak. 
 

Bicepsz implant versenyen - biztos nem szúrták ki a bírók!

Sajnos az átlagember is a másoknak való megfelelési kényszer miatt edz, ami persze magunknak való megfelelésnek van álcázva.
Edzeni pedig nem a külsőért kell, mert a komoly fizikai munka a külsőt automatikusan meghozza egy idő után, magamutogatási kényszer nélkül is.  
 
 
Egy plasztikai sebészet ajánlatából

 
 

Azonban ne lepődjünk meg azon, ha a mai degenerált világban - ahol csak a magamutogatás számít - ezt egyre többen nem értik.
 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
“A zab és a fingás” lehetne akár egy romantikus családregény címe is, mert két olyan dolgoról van szó, amelyek szorosan együtt járnak, pedig...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!