Molnár Peti (és Tóth Dani) szeminárium.

2013-01-23

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Saját rendezvényről írni nem annyira béna, mint saját versenyt megnyerni, de azért kerüljük, ha lehet. Résztvevők (minimálisan szerkesztett), szépen megírt, szerintünk motiváló véleményét olvashatjátok.

A program a következő volt:

1. Drugs Bunny edzéstechnikai oktatás

2. Molnár Peti szeminárium, már-már stand up-ba hajlóan.

3. Kares "Az ízületek védelme és a sérülések megelőzése" című előadása, amelynek címét ő is nálunk olvasta.

 

„A szombati szeminárium nagyon szuper volt. Sok hasznos infót osztottatok meg velünk, mindezt fantasztikus hangulatban. Jó volt feleleveníteni az alapokat és elmélyülni egyes technikák részleteiben, amikkel tovább lehet tökéletesíteni az edzésünk minőségén. Egy ideje ezen elvek alapján edzek és nagyon tetszik a szemlélet, mivel úgy érzem közelebb kerültem az általam elérni kívánt célhoz. Most a magas ismétlésszámokra gondolok, a szabályosság elvére, az agy-izom kapcsolatra, az intenzív edzésre. De ha már itt tartunk a helyes táplálkozás útjára is hatásotokra léptem,

Számomra mást jelent a testépítés, mint sokaknak : ez a sport fontos nekem, valahol elöl szerepel az életemben, de nem az első.

Családapaként ugyan motivált vagyok, de ezt az egészségemért teszem és nem pedig ellene, legfőképpen azért, mert élvezem csinálni. A motorozással is így vagyok: attól, hogy van egy motorom nem kell donornak lennem!

Karesz előadása is pont nekem szólt, mivel szeretnék öreg koromra is egyben maradni.

A megelőzésnél nincs jobb és most arra kaptunk pár instrukciót, hasznos tanácsot, gyakorlatot, amit be is mutatott Karesz. Azért közben a gatyás beszólás elég genya volt!

Rég röhögtem már ennyit, mint amikor elkezdtetek sztorizgatni Molnár Petivel!

Összegzésként: annyira jó volt a szeminárium, hogy ha lesz legközelebb hasonló, akkor mindenképpen megpróbálok ismét ott lenni.

Zoli"

 

"Nem is csak a szemináriumról szeretnék írni, hanem az egész teremről a hangulatáról, rólad a hozzáállásodról ehhez az egészhez.

Másodjára voltam a Body Builder GYM-ben. Első alkalommal, a Tóth Danis szeminárium előtt edzettem is egyet. Nem úgy mentem oda, hogy lenyomok egy konkrét edzésnapot, csak inkább kipróbálásos jelleggel. Előtte még sosem edzettem igazi edzőteremben. Mindig is itthon edzettem a saját kis kialakított "termemben".

Van egy fekpadom, hegesztettem egy guggolóállványt, két kétkezes, francia rúd, sima rúd, és egy multifunkciós gép. Gyakorlatilag bármit le tudok edzeni gond nélkül. Van előnye és hátránya is az otthoni edzésnek. Nagy előnye, hogy ki tudom magamnak alakítani úgy az edzést, ahogy én akarom. Meg tudom csinálni, össze tudom válogatni azokat az eszközöket amik tényleg funkcionálisan használhatók. Előnye még (ami az edzőtermek hátránya és ami miatt szándékosan nem is vágytam arra hogy lemenjek az itteni terembe), hogy itt nem zavar senki. Nem szólnak bele az edzésembe, nem zavarnak, nem kell elviselnem a papucsos 50kilóval bicepszező egyéneket.

Na de hogy visszakanyarodjak a témához, mikor mentem először a BB Gym-be, hatalmas izgalomban voltam. Mintha még sosem edzettem volna, nem tudtam mihez fogok én ott kezdeni. Ahogy beléptem az ajtón megfogott az egész környezet: a dizájn, a hangulat állati jó, de még mindig izgultam, sőt jobban. Közöltem a pultossal, hogy kivagyok és mit akarok, kedvesen oda is adta a kulcsot.

Bementem az öltözőbe, átöltöztem, feltöltöttem a kis vizes palackom, ott álltam tettre készen és konkrétan nem mertem kimenni az ajtón. Pár perc után összeszedtem magam, bementem a vasak közé és mintha egy új dimenzióba léptem volna. Magával ragadott az egész, szinte hívott a környezet: „sportolj!” Elmúlt minden félelmem, tudtam egyből, mi a dolgom, mintha otthon lennék. Úgy éreztem hazaérkeztem. Körülöttem pár nálam jóval nagyobb és izmosabb srác emelgette a vasat, de egyáltalán nem éreztem magam kicsinek, nem éreztem, hogy lenéznének. Bár az kicsit ciki volt, hogy a legkisebb kézi súlyzó 2kg-os volt azt hiszem és majd beszartam oldalemelésnél.

Én félkilós és egykilós tárcsával csinálom még. Összességében baromi jó volt és ahhoz képest, hogy csak egy lájtos mocorgást terveztem eléggé megéreztem még másnap is az edzést. Ja és nem semmi érzés úgy scott-pados bicepszezni, hogy ott áll melletted Kathi Béla!

 

Majd következett a szeminárium a táplálkozásról, aztán jött Dani. Nagyon jó volt megismerni téged és Danit is közelebbről. Sok mindenben megerősítést kaptam, hogy jól gondolom és jól csinálom és pár új információt is kaptam. A Harley hangja pedig... nem tudok rá szavakat találni.

A tegnapi szeminárium pedig nekem személy szerint még jobban tetszett. Nagyon vártam az edzéstechnikai oktatás. Itt is rengeted megerősítést kaptam, hogy alapjában jól csinálom és jól állok hozzá a témához. Pedig kicsit tartottam attól, hogy mivel nekem is van egy edzés módszerem amit az edzéssel töltött idők alatt kialakítottam, talán rossz úton járok. De ezekben pont megerősítettél, és persze néhány új fogást, technikát is tanultam.

Hihetetlen jól és nyugodtan tudod elmagyarázni, megmutogatni a dolgokat. Ja és majdnem elfelejtettem, hogy az különösen tetszett, hogy végig mutogattad a gépeket. Nagyon jó volt mert legalább megtudtam azt is, hogy eleve mit merre hol találok. (Ha esetleg máskor is edzenék ott, de ezt garantálom.)

Molnár Petit is most volt szerencsém megismerni, nagyon jó fej és totál emberi. Pedig azért nem egyszerű autóval jelent meg. Jó volt ez a sztorizgatós, dumálgatós jelleg. Kares is ezt hozta. Egyáltalán nem éreztem úgy mintha egy előadáson lennék, teljesen közvetlen és családias volt a légkör. Nagyon tetszett és megtiszteltetés volt részt venni.

Nagyon köszönöm, hogy ezeket megszervezed és idődet, energiádat nem sajnálva teljes lelkiismerettel megcsinálod. Mindezt teljesen ingyen! Teljesen látszik belőle az hogy adni akarsz valami másoknak, össze hozni egy jó közösséget ebben az elbaszott világban, és ez biztosan mondhatom, hogy sikerül és sikerülni is fog. Számomra ez egy biztos pont, egy kapaszkodó és hihetetlenül motivál amit csinálsz.

Amikor csak tudok ott fogok edzeni és ott leszek minden rendezvényen, csak sajnos kb. 50 km-re lakok Pesttől, ami alapjában nem baj, hiszen suliba is és dolgozni is Pestre jártam föl nap mint nap. Már ameddig volt munkám, de így csak azért beutazni, hogy edzek már necces, főleg hogy nem dolgozom jelenleg és nincs is igazán miből.

Köszönöm! 

Roob"

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!