Mr. Olympia 1965

 / 5.0

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Az első Mr. Olympia: 1965

1965. szeptember 18, New York, Brooklyn Zeneakadémia


Helyezés Versenyző
1. Larry Scott
2. Harold Poole
3. Earl Maynard

1963-ban Joe Weider tanulmányozta a megszerezhető testépítő címeket és úgy találta, hogy azok közül egyik sem méltó a legjobbak közötti megmérettetésre, a legjobbak közül a legjobb kiválasztására. Joe előre látta, hogy a testépítés, mint sport soha nem látott fejlődésen fog átmenni. A gondolat 1965-ben vált gyakorlattá, beteljesül a Mr. Olimpia gondolatában. A testépítés prezentálása egy életre átalakult.

Az egész 1965. szeptember 18-án kezdődött. A tömeg a Brooklyn Zeneakadémián a székeik szélén ülve várt, és előre sikoltozott. Tapsoltak, a lábukkal a padlót verték, és olyan hangosan üvöltöttek a kaliforniai szőke szupersztárnak, akinek a karja hihetetlenül nagy volt, ahogy a tüdejük engedte. A férfi, akire vártak, a legendás Larry Scott volt, az ok pedig az, hogy ez az éjszaka volt Joe Weider kiemelkedő alkotásának éjszakája. Ez volt az első Mr. Olimpia verseny éjjele.

Larry Scott volt a kor testépítő szupersztárja, 1963-tól nem volt olyan ország, amit meg nem hódított volna. Scott már megnyerte a Mr. Amerika, a Mr. World és a Mr. Universe címeket, gyakorlatilag verhetetlen volt. Larry háza már tele volt trófeákkal és jelvényekkel, elérkezett az az idő, hogy pénzt tudjon keresni ezért el kívánta hagyni a sportot.

A "Master Blaster" felismerte, hogy Larry Scottra szükség van és rajta keresztül lehet a testépítést népszerűsíteni és fejleszteni.

Megteremtette a Mr. Olimpia versenyt tehát, annak érdekében, hogy minden nagy Mr. Universe bajnok aktívan ennek a sportnak hódoljon, valamint lehetőséget teremtett a versennyel való pénzkeresetre. Joe látta, hogy a sport jövőbeli sikeressé tétele érdekében a bajnokoknak meg kell teremteni a versennyel való megélhetést, akár csak más professzionális sportolók esetében.

Larry Scott csakugyan megnyerte a Mr. Olimpia címet azon az 1965-ös forró szeptemberi éjszakán, és 1966-ban ismét ő lett Mr. Olimpia. Ekkor bejelentette visszavonulását és 1967-ben a korona megszerezhető lett.

részlet Jokerface "A Mr. Olympia története" c. írásából

 


Kapcsolódó cikkek
Helyezés Versenyző 1. Sergio Oliva 2. Chuck Sipes 3. Harold Poole 4. Dave Draper 1967-ben Sergio Oliva ellenáll...
Helyezés Versenyző 1. Larry Scott 2. Harold Poole 3. Chuck Sipes Sergio Oliva ...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!