Mr. Olympia 1965

 / 5.0

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció

Az első Mr. Olympia: 1965

1965. szeptember 18, New York, Brooklyn Zeneakadémia


Helyezés Versenyző
1. Larry Scott
2. Harold Poole
3. Earl Maynard

1963-ban Joe Weider tanulmányozta a megszerezhető testépítő címeket és úgy találta, hogy azok közül egyik sem méltó a legjobbak közötti megmérettetésre, a legjobbak közül a legjobb kiválasztására. Joe előre látta, hogy a testépítés, mint sport soha nem látott fejlődésen fog átmenni. A gondolat 1965-ben vált gyakorlattá, beteljesül a Mr. Olimpia gondolatában. A testépítés prezentálása egy életre átalakult.

Az egész 1965. szeptember 18-án kezdődött. A tömeg a Brooklyn Zeneakadémián a székeik szélén ülve várt, és előre sikoltozott. Tapsoltak, a lábukkal a padlót verték, és olyan hangosan üvöltöttek a kaliforniai szőke szupersztárnak, akinek a karja hihetetlenül nagy volt, ahogy a tüdejük engedte. A férfi, akire vártak, a legendás Larry Scott volt, az ok pedig az, hogy ez az éjszaka volt Joe Weider kiemelkedő alkotásának éjszakája. Ez volt az első Mr. Olimpia verseny éjjele.

Larry Scott volt a kor testépítő szupersztárja, 1963-tól nem volt olyan ország, amit meg nem hódított volna. Scott már megnyerte a Mr. Amerika, a Mr. World és a Mr. Universe címeket, gyakorlatilag verhetetlen volt. Larry háza már tele volt trófeákkal és jelvényekkel, elérkezett az az idő, hogy pénzt tudjon keresni ezért el kívánta hagyni a sportot.

A "Master Blaster" felismerte, hogy Larry Scottra szükség van és rajta keresztül lehet a testépítést népszerűsíteni és fejleszteni.

Megteremtette a Mr. Olimpia versenyt tehát, annak érdekében, hogy minden nagy Mr. Universe bajnok aktívan ennek a sportnak hódoljon, valamint lehetőséget teremtett a versennyel való pénzkeresetre. Joe látta, hogy a sport jövőbeli sikeressé tétele érdekében a bajnokoknak meg kell teremteni a versennyel való megélhetést, akár csak más professzionális sportolók esetében.

Larry Scott csakugyan megnyerte a Mr. Olimpia címet azon az 1965-ös forró szeptemberi éjszakán, és 1966-ban ismét ő lett Mr. Olimpia. Ekkor bejelentette visszavonulását és 1967-ben a korona megszerezhető lett.

részlet Jokerface "A Mr. Olympia története" c. írásából

 


Kapcsolódó cikkek
Helyezés Versenyző 1. Larry Scott 2. Harold Poole 3. Chuck Sipes Sergio Oliva ...
Helyezés Versenyző 1. Sergio Oliva 2. Chuck Sipes 3. Harold Poole 4. Dave Draper 1967-ben Sergio Oliva ellenáll...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!