Mr. Olympia 2010 sajtótájékoztató

2010-09-24

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
A Mr. Olympia sajtótájékoztatóját idén nem igazán a versenyzők harci kedve határozta meg, de a gárda színvonalát ismerve ez csak a vihar előtti csend...

 

Jay Cutler kezdte a beszédek sorát. A bajnokon látszott, hogy nyugodt, különösebb sallang nélkül köszöntötte a rajongókat, és sok szerencsét kívánt a vetélytársainak - a legyőzéséhez.

Branch Warren követte őt, aki a tavalyi "O"-n mögötte végzett. Branch-en sem látszott annyira a harci kedv, mint tavaly, amikor gondolkodás nélkül megmutatta brutális futóműveit, hogy demonstrálja, mennyire komolyan gondolja a győzelmet. Az attitűdje természetesen nem változott meg: amikor feltették neki a kérdést, hogy mi a véleménye arról, hogy a legtöbb szakértő nem csak a győzelemre, de még a top 6-ba kerülésre is esélytelennek tartja, rögtön rávágta, hogy le se sz*rja a szakértőket, az egyetlen ami számít neki, hogy a családja és a rajongói mögötte állnak.

Kai Greene-re nem jellemző a forrófejűsködés, így most sem okozott meglepetést, bár Bob Chicerillo, az MC igyekezett provokálni őt az egyedi stílusára vonatkozó kérdésekke és megjegyzésekkel. A Predátor persze higgadt maradt, és leginkább csak a közönséggel együtt nevetett a neki szegezett kérdéseken. Az elmondásából egyetlen dolggo derült ki, hogy kőkeményen dolgozott, de ezt eddig is tudtuk.

Dexter Jackson is tartózkodott a csípős megjegyzésektől, de már csak az arca alapján is sokaknak feltűnt, hogy a Penge bizony alaposan meg lett élezve, éa ég a vágytól, hogy visszavágjon annak a Kai-Phil-Branch triónak, akik tavasszal legyőzték az Arnold Classic-on.

Phil Heath sem akarta nyíltan kósdoltgatni a vetélytársait, így óvatosan fogalmazott, amikor Jay nevét említette, de elárulta, hogy az Arnoldon elszenvedett vereség rosszul érintette,  viszont erősebben tért vissza, és bízik önmagában, valamint abban, hogy képes lesz megnyerni a versenyt

Victor Martinez szokásához híven most is visszafogott volt, de azért elmondta, hogy - mint mindenki - győzni szeretne, és reméli, hogy Ronnie Coleman évekkel ezelőtt tett kijelentése, mely szerint Victor kerül majd a trónra, idén beteljesedik - bár ezen szavak kimondása közben nem tűnt túl magabiztosnak.

Videoplayer: magazin/docs/video/lesold.flv

Marcus Haley felrázta egy kicsit a hangulatot: saját elmondása szerint teljesen vesztenivaló nélkül állhat színpadra, hiszen nem tartozik a nagyágyúk közé. Azt üzente viszont a kritikusoknak, akik szerint még helyezést sem fog tudni elérni a 22 fős mezőnyben, hogy élete legjobb formájában van, és ezt a kijelentést néhány pózzal is megtámogatta. Rögtön látszott, hogy nem a levegőbe beszélt, hiszen a kondíciója elképesztő, és a combjain is sokat tudott javítani, úgyhogy a legjobb 15-re valóban lehet esélye, de a top 10 így is szinte biztosan túl nagy falat lesz száémára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toney Freeman visszafogott előadásmódban közölte, nem túl szerény elvárásait, vagyis hogy szerinte idén lesz esélye beférni a legjobb három közé, majd elkezdett panaszkodni a kihívásokra. Úgy gondolja, ha benne lesz az első kihívásban, nyert ügye van, de ha nem engedik odaállni a nagy nevek mellé, akkor könnyen elveszhet a mezőnyben, ezért is az a véleménye, hogy több összevetésre lenne szükség, hogy a bírók alaposan szemügyre vehessék a versenyzőket egymás mellett.

Dennis Wolf elmondta a rajongóknak az új jelszavát:: "Semmi guru!" Ebben a szellemben készült most az elmúlt egy évben összegyűjtögetett katasztrofálisan gyenge eredmények után. Azt is elmondta, hogy ugyan a verseny előtt a 4-5. helyre tippelte magát, ezútal teljesen hidegen hagyja a helyezés, csupán azzal foglalkozik, hogy jó formát hozzon - ami remélhetőleg most végre összejön neki, mert egy újabb hibával könnyen elvághatja magát a szponzorainál és a még megmaradt rajongóinál is.

Dennis James megerődítette az elmúlt hetekben szárnyra kapott pletykákat, melyek szerint idén visszavonul. A Mr. Olympia lesz az utolsó versenye, de még utoljára mindenképpen meg akarja mutatni, hogy 44 évesen is össze tudja hozni élete legjobb formáját, éslegyőzheti a "fiatalokat", hogy így vehesen búcsút a sporttól, aminek az elmúlt több, mint egy évtizedben élt.

A Sajtótájékotató végén volt még egy érdekes momentum, amikor is Kai-t rávették arra, hogy adjon egy egyenes választ. Arra a kérdésre, hogy vajon ő jelenti-e a legnagyobb fenyegetést Jay Cutler címére, csupán ennyit válaszolt: Igen.

 

Szólj hozzá a fórumban!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!