Mr. Olympia 2014: Heath negyedszer is megcsinálta!

2014-09-21

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Phil Heath nem játszadozik, és harmadszorra is sikeresen megvédte a címet a jubileumi 50. Mr. Olympia-n!

 

 

Phil Heath tehát beállította mentora és barátja, Jay Cutler négy győzelmét, sőt bizonyos szempontból már most jobban áll, ugyanis nem veszítette el a koronát közben. A bajnok ismét kiváló formát hozott, és bár úgy tűnt, idén nem lehetetlen fogást találni rajta, végül mégis megtartotta az első helyet. Sikerült még több izmot felpakolnia az elmúlt egy évben, a kiemelkedő arányai megtartása mellett, és kondícióban is hozta a kötelezőt. Ezzel pedig, ha lehet hinni a pletykáknak, a bajnok véget is vet a versenyszezonnak; az előző évekkel ellentétben nem utazik el egyetlen show-ra sem a sikeres címvédés után.

Kai Greene élete legjobb formáját hozta, ami még mindig nem volt makulátlan, mégis sikerült vele megszorongatnia a címvédőt. Ezzel a "Predátor" harmadszorra szerezte meg a második helyet, és bár idén sem sikerült megvalósítania a legnagyobb álmát, jövőre újra megpróbálkozhat. Nem lett tehát igaza, amikor a 2014-es Olympia bajnokaként írt alá a hétvége elején, de legalább azt bebizonyította, hogy tényleg komoly kihívója lehet Phil-nek.

Shawn Rhoden visszavágott Dennis Wolf-nak a tavaly Olympia és az idei Arnold Classic miatt is, és sikerült elvennie tőle a harmadik helyet. Mellesleg az élmezőnyben magasan a legtöbbet fejlődött versenyző volt, nemcsak tökéletes kondícióban lépett színpadra, hanem a hátizmai is fejlődtek és összességében véve vastagabb volt. Ha ezt a javuló tendenciát tudja folytatni, nem kizárt, hogy jövőre már a Sandow szobor sorsába is lehet közvetlen beleszólása, de a következő egyéves terveiről egyelőre nem árult el semmit.

Wolf tehát visszacsúszott a negyedik helyre, de az elégedetlensége egyértelművé tette, hogy ezt csupán egy újabb állomásnak tekinti a Rhoden-nel folytatott rivalizálásában. Összességében véve egy lehelettel élesebbnek kellett volna lennie, hogy a dobogóra kerüljön, de nincs miért szégyenkeznie, hiszen megszilárdította a helyét a sport legeslegjobbjai közt.

Dexter Jackson mindeközben folytatja véget nem érő háborúját a kor ellen, és egyelőre nyerésre áll: az ötödik hellyel bizonyította, hogy 44 évesen is van helye a sport csúcsán. Bár a győzelemnek a közelébe sem tudott kerülni, hozta a megszokott "Penge" fizikumot, ami még mindig bőven elég jó ahhoz, hogy sziklaszilárd helye legyen az Olympia döntőjében. Bár az előzetes felvételek alapján úgy tűnt, a 2008-as Mr. Olympia idén nagyobb tömeggel térhet vissza a tavaszi szezon kihagyása után, a színpadon úgy tűnt, nem ez a helyzet. Igaz, a bajnok kissé laposnak tűnt, de minden más szempontból szinte tökéletes volt, és egy hajszálnyival sem lett rosszabb azóta, hogy elérte a Masters korhatárt.

Branch Warren roppantul unja már, hogy állandóan arról kell győzködnie a kritikusokat, hogy még maradt benne szufla, de ezt legalább szavakkal való üres dobálózás helyett a fizikumával is meg tudja tenni. Bár a bajnok szemlátomást leadott némi izmot, brutálisan száraz fizikumot mutatott a hétvégén, amivel nemcsak a legjobb 10-ben sikerült megtartania a helyét, hanem sikerült visszaküzdenie magát a top 6-ba. Branch tehát egyelőre nem megy sehova, legalábbis nagyon úgy néz ki.

Mamdouh "Big Ramy" Elsbbiay visszatért a tavalyi szenzációs nyolcadik helye után, és bár egyet sikerült előlépnie, ezzel aligha lehet elégedett. Egyesek szerint ugyanis a címre is esélyes lehetett volna, és bár ez túlzás lehet, az első helyek valamelyikén könnyedén lehetett volna keresnivalója. A formaidőzítés azonban nem jött össze neki, így pedig hiába az embertelen méretek, az élversenyzők mellett nem rúghatott labdába. Ramy számára tehát az lehet a következő lépés, hogy bizonyítsa, képes tökéletes versenyformába kerülni, akkor ugyanis veszélyes lehet bárkire.

Branch-hez hasonlóan Victor Martinez is visszatért, és miután tavaly nem tudott beférni a legjobb 10-be, idén visszatalált az elsőosztályba. Sikerült visszahoznia a régi önmagát: a tavalyi szereplésével ellentétben most nem volt krónikus tömeghiány, ellenben sziklakemény kondíció sem. Nemcsak az erősségeit, hanem a gyengéit is sikerült visszahoznia tehát, ami szigorúan az eredményt tekintve jó bolt volt, viszont lassan fejlődést sem ártana felmutatnia, ha meg akarja tartani a helyét az egyre komolyabb mezőnyben.

 

Szólj hozzá a fórumban!

Eredménylista

1. Phil Heath
2. Kai Greene
3. Shawn Rhoden
4. Dennis Wolf
5. Dexter Jackson
6. Branch Warren
7. Mamdouh "Big Ramy" Elsbbiay
8. Victor Martinez
9. Steve Kuclo
10. Juan Morel
11. Johnnie Jackson
12. Roelly Winklaar
13. Fred Smalls
14. Jonathan Delarosa
15. William Bonac
16. Ibrahim Fahim
16. Jojo Ntiforo

 

Phil Heath

 

Kai Greene

 

Shawn Rhoden

 

Dennis Wolf

 

Dexter Jackson

 

Branch Warren

 

Big Ramy

 

Victor Martinez

 

Steve Kuclo

 

Juan Morel

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!