Mr. Olympia 2015 sajtótájékoztató

2015-09-17

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Hiába nem indul a Mr. Olympia-n, Kai Greene ügye a sajtótájékoztató egy részét is betöltötte.

 

 

A Mr. Olympia sajtótájékoztatója kevésbé szól a sajtónak, mint a rajongóknak, de ez 2015 valósága. Sőt, így van ez már rég. Azért egy gyors áttekintés nem árt arról, hogy mi jár a fejében az Olympia top versenyzőinek.

 

A sajtótájékoztató azzal indult, hogy Bob Chicerillo, a főműsorvezető bejelentette, hogy Kai Greene nem indul, mert nem írta alá a szerződését. Valószínűleg azért, hogy mindenki tisztán lásson, és mert a "Predátor" hűséges rajongói továbbra is az IFBB-t hibáztatják.

 


Phil Heath a már-már kötelező politikai korrektséget is félre téve kezdte ekézni régi riválisát. Először látványosan meglepődött, amikor meghallotta, hogy Kai áldozatnak "állítja be" magát. Majd bedobta, hogy ha az elmúlt két évben Mr. Olympia bajnokként írta alá a verseny poszterét, igazán odafirkanthatta volna a nevét a szerződésre is. Később - amikor már nem Kai volt a téma - persze az uralkodó bajnok is sokkal barátibb hangot ütött meg: méltatta minden ellenfelét, bár továbbra is meggyőződése, hogy a döntő után ismét hozzá kerül a Sandow szobor.

Phil azt mondta, ha nem indulna, valószínűleg Dexter Jackson lenne a bajnok, mert az egész mezőnyből neki vannak a legjobb eredményei. És hozzácsapta azt is, hogy idén éppen Dexter és Branch Warren az Arnold Classic-on vívott csatája inspirálta, látva, hogy a két veterán annyi év után még mit képes kihozni magából, miközben bucira verik a feltörekvő fiatalokat, ő is ihletet kapott.

 


Shawn Rhoden a végsőkig tartotta magát ahhoz, amit már eddig is tudtunk róla. Halálos nyugalommal és lazasággal kezelte a nyilvánosságot, mint mindig, de annyit azért mindenképpen megjegyzett, hogy nem megy el Las Vegas-ból a Sandow nélkül. Ez pedig azt jelentheti, hogy ha Shawn esetleg nem győz, akkor a bajnok jól teszi, ha mielőbb távozik, mert a Team Scitec kiválósága robbanásveszélyes elem lehet.

Némi provokációra azért sikerült kicsikarni belőle, hogy gyakorlatilag minden pózban jobbnak látja magát a bajnoknál, különösen a has és comb beállásban. Szerinte Phil ugyanúgy verhető, mint bárki más. Mellesleg sajnálja, hogy Kai nem indul, mert a legjobbakhoz akarja mérni magát, és számára nem kérdés, hogy a Predátor helye a legjobbak mellett van.

 


Dexter Jackson is nyomta a már megszokott laza figurát, de ezúttal lelkesebbnek tűnt, mint a korábbi években. Azt mondta, még soha nem volt olyan izmos, mint idén - bízzunk benne, hogy ez nem jár a kondíció romlásával. Kai-jal kapcsolatban csak egy poént dobott be, szerinte jó hír, hogy nem fog versenyezni: "Viszlát Kai! Jó lesz nekem az a pénz, maradj csak otthon. Nem is kell visszajönni!"

 


Dennis Wolf úgy érzi, már az elmúlt két évben is jobb volt Kai-nál, ezért nem fájlalja különösebben, hogy ezúttal nem kell vele a színpadon találkoznia. A célja egyébként - nem meglepő - az, hogy Phil Heath-tel harcoljon a címért. Ezen kívül csak annyit sikerült kihúzni belőle, hogy jobb lesz, mint valaha, és az első pozitív változás, ami azonnal feltűnt, hogy az angolja mostanra kifejezetten jó lett.

 


Mamdouh "Big Ramy" Elssbiay is megtanult közben angolul, még ha nem is nagyon. Sokkoló tény, hogy szerdán 144 kilóval mérlegelt be, ami félelmetesen hangzik két okból is. Egyrészt ha ilyen tömeggel formában van, mindnekinek fel kell kötni a pózgatyát, másrészt viszont ekkora súlynál esélyesnek tűnik, hogy nincs 100%-os formában. Bárhogy legyen is, a romszáraz volt az a szó, amit legfontosabbnak tartott elmondani magáról, úgyhogy lehet bizakodni. Ő is azt teszi.

 

Branch nem erőltette különösebben az újdonságokat: örül, hogy még mindig a Mr. Olmypián van, és büszke arra, hogy negyven évesen még mindig képes fejlődni. Közben szokás szerint tárt karokkal invitál mindenkit egy jó nagy csalódásra, legalábbis aki még mindig nem tanulta meg, hogy "Texas Titánját" nem szabad lebecsülni.

 


Cedric McMillan is tartja magát a saját figurájához; most is laza és közvetlen volt, mint mindig. Azt gyorsan leszögezte, hogy biztosan nem ő lesz a legnagyobb a színpadon, és közben sűrűn veregette a mellette ülő "Big Ramy" vállát. Aztán elmondta, hogy neki ez soha nem is volt célja, és nagyon hálás a támogatóinak azért, amiért így is mellette állnak. Mindig az volt az álma, hogy egy klasszikus, esztétikus fizikumot építsen, amire az old school testépítés rajongói csodálattal tekinthetnek, nem pedig, hogy legyőzzon valakit vagy megfeleljen valamilyen kritériumnak. Ezeket eddig egész jól tartotta is. Például annak a kritériumnak sem mindig felel meg, hogy a versenyzői találkozón meg kell jelenni.

 


Roelly Winklaar mindeközben valószínűleg remekül szórakozott, mert nagyon úgy néz ki, hogy a holland kiválóságnak sikerült beszívva menni a sajtótájékoztatóra. Erről árulkodik legalábbis az, hogy nem volt hajlandó levenni a napszemüvegét, nem tudott végigmondani egy mondatot egyben, és időnként megállt röhögni. Persze maximálisan pc volt, gyorsan be is ígérte, hogy ezúttal nem lesz nagy bélzet. Talán ehhez kellett a fű is - bár nem tűnik valószínűnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!