Múltról és kamu reklámról

2015-02-04

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ismét a múltba révedünk, ezúttal konkrétumokkal az 1980-as évek magyar valóságából, miközben előveszünk néhány tipikus tápkieg reklámot, csak hogy legyen min röhögni. Eközben szóba kerülnek az oktatás defektjei alternatív megoldásokkal, az írás és a napló értelme, és mindez természetesen a megszokott színvonalon - a BB.Rádióban!

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Elérhetőség: bodybuilderradio kukac gmail pont com

 

Trekklista (Az előző adáshoz, mert rafináltak vagyunk!)

Queen - Princes of the Universe
Queen - Fat Bottomed Girls
Queen - Hammer to Fall
Queen - One Vision

 

Olvasói levél:

"Mint látjátok, több dolog miatt is írok Nektek. Én csak nemrégiben kezdtem hallgatni a BB Rádiót; eddig csak a Bunny audioblogjának voltam (és vagyok is) rendszeres hallgatója. Jó pár évvel ezelőtt külön nekem is csinált egyet, amikor némi magánéleti problémával küszködtem. Bár nyilván nem emlékezhetsz rá, de nekem nagyon jól esett, hogy hozzád tudtam fordulni, még ha csak virtuálisan is. A Rádiót, mint írtam, csak pár hónapja hallgatom, ellenben visszamenőlegesen végighallgattam az összeset, a többségüket nem is egyszer. Ez, amit csináltok, amilyen témákról beszéltek és véleményt nyilvánítotok, egy nagyon fontos dolog, mert rendkívül jól látjátok azt, ami főleg ebben az országban folyik. Mint azt nagyon régen a Bunnynak írt email-ben írtam (amire nyilván nem emlékszik már, és nem is emlékezhet, hiszen rengeteg levelet kap), én politológusként végeztem Szegeden (bár amikor neki írtam, még egyetemista voltam), így számomra különösen jó és érdekes, amikor a társadalmi és politikai témákról beszéltek. Le kell szögeznem, hogy én nem vállalok szimpátiát egyik oldallal sem, mert ahogy ti is mondjátok, ma ebben az országban jó oldal nincsen, a társadalom és a politikai gondolkodásmód teljes mértékben rohadt, sok egyéb dologgal is. Ezért, illetve egyéb okok miatt sem dolgozom ezen a téren, csupán hivatalból követem a folyamatokat, illetve mert érdekel, ellenben nem a TV-ből, és nem is az online hírforrásokból. Én, 5 év egyetem után szeptember közepén kezdtem el dolgozni Budapesten, egy olyan helyen, aminek köze nem volt az általam végzett tanulmányokhoz. Ennek ellenére szerencsés embernek mondhatom magam, hiszen nagyon hamar sikerült találnom munkát, ráadásul tetszik is, mert nagyon jó a környezet, megbecsülnek mindenkit, engem is, pályakezdőként. Nem szeretném leírni a cég nevét, így csak annyit írok, hogy egy nagy pénzügyi multinál dolgozom. Szeretek bejárni oda, szeretem a munkámat, érdekel, nem úgy megyek dolgozni, hogy gyomorgörcsöm van. Érzem, hogy jó helyen vagyok, ahol el tudom érni és aminek segítségével meg tudom valósítani a céljaimat és az álmaimat. Nem egy droidvezérlőben dolgozom, nem is a közigazgatási Mucikák között, hanem egy csapatban, ahol látom a feladatokat, a kihívást, és a "nagy képet" amit az egyes munkák során el kell érni. Ez szerintem nagyon sokat számít, hogy az ember lássa, hogy a munka amit csinál, hogyan valósul meg, és hogyan áll össze kész "termékké". Szeretnék ezen a téren, ahol dolgozom, tovább fejlődni, hogy mind a munkáltatóm, mind az ügyfeleim, mind a munkatársaim meg legyenek elégedve velem, és hogy olyan emberré váljak, akire lehet támaszkodni. Igaz, rengeteget kell dolgozni, nagyon sokat, de ezt megbecsülik és díjazzák is, és nem úgy viselkednek, mintha még ők tennének szívességet.

Ehhez a témához kapcsolódik részben az emberek elhülyülése. Az ex-szaktársaim közül soknak (már amelyik elvégezte az egyetemet) nincsen munkája, vagy csak olyan, amit nem szeret, holott évfolyamelsők meg istenkirályok voltak egyetem alatt. Én nem nagyon szoktam velük beszélgetni, mert nem túlságosan kedveltem őket, és a legnagyobb hiányosságuknak azt tekintem, hogy nincs és nem is volt elképzelésük, mit kezdjenek magukkal, mert nem érdekelte őket semmi, kivéve, hogy minden vizsgán ők kapják a legjobb jegyet, ami ugye lófaszt se ér, mert az csak beseggelés, nem valódi gondolkodás és megértés. A másik gond, hogy a tanárok sem tudnak semmi értelmeset mondani, hiszen soha nem dolgoztak egy percet sem, elmentek tanárnak mert másra nem voltak jók, csak az elméleti teóriákat építgetik. Ezért egyet értek azzal, amit ti is kiemeltetek párszor, hogy a magyar oktatás egy tragédia, fölösleges dolgokat vernek a szerencsétlen kölykökbe, akik ennek, és az élet egyéb területeiről áradó szennynek köszönhetően válnak semmire sem alkalmas droiddá, mert egyszerűen nem látnak semmit, csak a felszínes dolgokat, nyálverést, trógereket, mocskot, meg az önmagukat futtató agyhalott hülyéket. Így nyilván jó részük válik ugyanilyenné. A következő, hogy nem megfelelően használják azokat eszközöket, amik a rendelkezésükre állnak. Tehát nem hasznos dolgokat keresnek és olvasnak az interneten, hanem haszontalan témákat, nem a tudásukat gyarapítják, hanem leépítik. Manapság az emberek jó részének van tabletje meg okostelefonja, de ezeket is teljesen eltorzították, és a jó célra használhatóság helyett baromságra használják: önmaguk fényképezésére, meg faszbúkozásra. Nekem okostelefonom nincsen, de egy iPad-em igen, amit nagyon szeretek, és kizárólag hasznos dolgokra használok, például a munkámhoz, az ismereteim tágítására, érdekességek olvasására, hallgatok rajta fejhallgatóval zenét, de nem nézek rajta filmet, mert szerintem nem arra való, nem fényképezek vele, főleg nem magamat. Egy olyan eszközként használom, ami az internet segítségével egy azonnali és pontos információforrás. De nem faszbúkozok rajta, és nem azért tartom, mert olyan trendi, hogy van.

Azt gondolom, hogy manapság rengeteg dolgot kifacsartak és teljesen az ellenkezőjére használnak idióták, mint kéne. A mostani buzik a TV-ben nem azért csinálnak (egyébként szar) zenét, mert szórakoztatni szeretnének, és mert hajtja őket a vágy, hogy alkossanak és szórakoztassanak meg értéket teremtsenek, hanem hogy magukat futtassák. A 12 éves azért követel okostelefont, meg a nagy többség többnyire azért vesz ilyet, hogy fenn lógjon a közösségi oldalakon és futtassa magát, szelfizzen meg kitárja a világ elé, hogy ő milyen nagy király. Pedig a technikai eszközöket, a médiát, és sok minden mást is lehetne arra használni, hogy értelmes dolgokat alkossunk vele. Egy szóval, amit ti csináltok az egy nagyon jó dolog, értéket közvetítetek, ami azt gondolom, hogy egyedülálló és hasznos.

Másik téma, filmek. Nagyon bírom..."

 

Folytatása következik, remélhetőleg a rádióban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!