Nagy Dorian Yates interjú 1.

2017-01-05

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Dorian Yates hatszoros Mr. Olympia egy legenda, minden idők egyik lebrutálisabb testépítője. Az utóbb időben nagyon sok ember viselkedik úgy, hogy lerombolja a saját mítoszát, de neki szerencsére még nem sikerült. A London Real című műsorban elég komoly interjút hoztak le vele. Ebből szemezgetjük ki nektek - a kérdéseket és a sallangot elhagyva - a lényeget.

 

A kép megtévesztő és nem összehasonlítást szolgál: Dorian Yates még ma is nagyon jó formában van.

 

Dorian Yates a médiaszereplésről:

Ha csinálsz valami nagy dolgot, szakmát, vagy mondjuk egy sportteljesítményt, az nem határoz meg teljes egészében téged. Nem csak az vagy. Természetesen az emberek tudni akarnak erről, mert az egy jelentős része az ember életének. Ez helyezett engem is abba a pozícióba, hogy az emberek odafigyelnek arra, amit mondok. Tehát az ember valami érdekeset és fontosat akar elmondani.

Régen nem nagyon szerepeltem a médiában. Az, hogy magamat nyomjam, nem nekem való. A legtöbb médiaszereplésem attól függ, hogy mire voltak kíváncsiak. Az edzésem érdekelte őket, a táplálkozásom, a mentális oldala a dolgoknak, hogy hogyan értem el az eredményeimet. De nem kaptam olyan kérdéseket, amik kívül estek ezeken a témákon.

Ennek ellenére sok tárgyban van véleményem és elég érdekes életem is van. Jó lehet érinteni ezeket a dolgokat is.  

 

 

Dorian Yates fiatalkori sztorija a kitartásról:

Amikor még iskolába jártam, rendeztek egyszer egy jótékonysági futást.  400 méteres körpályán kellett körbe-körbe futni. A jótékonyság úgy működött, hogy bekopogtunk a szomszédokhoz, hogy tudnának egy szponzorálni körönként valami apró összeggel. Így gyűjtöttünk jótékonysági célra.

Azt gondoltam, jó futó vagyok, de nem volt különösebb okom, hogy beszálljak ebbe a versenybe, csak egy kihívás volt. Volt ott egy haverom is, aki boxoló volt, könnyűsúlyú, rengetegett futott edzéseken, még a szülei is boxolók voltak, ők is mindig futottak.

Elkezdődött a verseny: 15-20 kör után már csak mi ketten bírtuk, de aztán valamiért ő behányt (szó szerint), de én futottam tovább.  Végül  mindenki haza ment már kivéve én  és  a tanár. Már 45 körnél jártam és bírtam még, de a tanár azt mondta, hogy neki haza kell mennie, mivel aznap volt egy fontos focimeccs és meg akarta nézni.

Aztán egy hét múlva elmentem begyűjteni a pénzt a szomszédokhoz, de mindenki arra számíott, hogy csak öt kört futok, ezért csak a felét tudtam begyűjteni, mert nem bírtak kifizetni.


Folyt köv. 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Mind izomtömeg növeléshez, mind szálkásításhoz, mind fogyáshoz szükséges az edzés. Edzés nélkül SEMMI nem működik. Nincsenek csodaszerek, és...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!