Ne legyél rasszista!

2015-02-11

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Korrupció a sajtóban, cicaharc, pornó a 80-as években és ma a Sunnal, a traffipax kicselezése, nehezebb jogosítvány barmoknak és kommunikációs stratégiák megbízható külsejű emberek kezelésére. A jelszavunk: NE LEGYÉL RASSZISTA - a BB.Rádióban!

 

 

Töltsd le! / Hallgasd meg!

 

Elérhetőség: bodybuilderradio kukac gmail pont com

 

Trekklista:

Devin Townsend - Numbered
Steve Vai - In My Dream With You
Maverick - Paint by Numbers
Kyuss - Demon Cleaner

 

Fantomas levele teljes hosszában:

"Nagyon régóta tervezem már, hogy írok a részetekre, de ebben a fránya, időhiányos világban, csak most jutottam el odáig, hogy valóban le is üljek, s nekiálljak legépelni a gondolataimat, megjegyzéseimet.

Eleinte, csak az audió blogokra reagálva szerettem volna írni neked Bunny, hiszen rendszeresen jelentkeztél bennük olyan mondanivalókkal, amelyekkel teljes mértékben egyet tudtam érteni. Nagyon hasonló az életfilozófiánk, s dominánsan azonosképpen gondolkodunk az élet dolgairól. Egyik blogban ez ragadott meg, a másikban az, szívem szerint azonnal írtam volna hozzájuk egy-két dolgot, de ahogyan arról te is tudnál mesélni az egész csak tolódott lés tolódott, aztán persze az egész gondolat el is felejtődött, hiszen jöttek az újabb és újabb témák. Majd aztán az audióblogok elmaradásával a figyelmem a mind gyakrabban megjelenő, és az utóbbi időben már heti rendszerességgel jelentkező BB Rádiók felé fordult.

S innentől többes számban írok hozzátok, mert örömmel vettem, hogy Hurka, te is hasonló elvekkel rendelkezel, fiatal korod ellenére érett gondolkodásmódról teszel adásról-adásra tanúbizonyságot.

 

Nem kertelek, jó hallgatni benneteket! Értelmes dolgokról beszélgettek, nem bulvár, és ratyi hasznavehetetlen értelmetlenségekről, hanem filmekről, zenéről, autókról, motorozásról, szeretett sportunkról. Ki nem hagynék egyetlen adást sem, edzőterembe jövet-menet, gyakran ti szóltok az mp3 lejátszómból, s nem egyszer megtörtént már, hogy egy-egy jópofa beszólás után hangosan röhögtem az utcán, a környező népek legnagyobb megrökönyödésére.

Úgyhogy minden dicséretem a tiétek, s örülök, hogy sok hallgatótól kaptok pozitív visszacsatolást, ami nagyon motiváló tud lenni.

 

Itt jegyzem meg, hogy nem tudom változtattatok -e valamit a felvétellel kapcsolatosan, de az utóbbi 5-6 adás minősége határozottan jobb lett. Ahogy az imént említettem Mp3 lejátszón keresztül szoktam hallgatni az adást, s korábban forgalmas utak mellett, tömegközlekedési eszközökön még teljesen feltekert hangerőnél sem értettem gyakran, hogy mit beszéltek, nem győztem visszatekerni, s újrahallgatni. Most azonban nincs ilyen gondom vele, tisztán érthetőek a szavaitok.

Nagyon örülök annak is, hogy újra előkerültek az audióblogok is. Rendszeresen kerestem rájuk korábban,s talán október volt, amikor az új honlapodon, Bunny megtaláltam néhány régi adást, s a frissen felvetteket is.

 

A mellékelt DVD-n mp3 formátumban írtam fel nektek Hurkával egy nagy halom jobbnál jobb zenét. Ezzel már nagyon régen ludas vagyok neked Bunny. Még a Builder-nél dolgoztam, amikor egyik közös reggeli kardiónk alkalmával jóízűt beszélgettünk többek között a rockzenéről, s meglepődtem, hogy mennyire hasonló az ízlésünk. Ismerősi körömből senki nincs, aki hasonlót szeretne, te meg a legnagyobb meglepetésemre ismerted pl. a Bonfire-t, a Firehouse-t. Említettem neked azonban pár olyan bandát, akikről még nem hallottál, s akkor megígértem, hogy összeállítok neked egy amolyan válogatás félét.

Nem felejtettem el, már akkor megnyitottam neked egy mappát, BB Gym zenék név alatt, s amikor 50GB-nyi terjedelmű zenémet hallgattam, s valami igazán jót hallottam, akkor bemásoltam. Mivel azonban nem túl gyakran van sanszom zenét hallgatni, ezért nagyon lassan kerültek a mappába a belevalók.

Ráadásul mivel mondtad, hogy majd az edzőterembe is menni fognak a muzsikák, ha megfelelőnek találod azokat, ezért inkább a pörgősebb zenéket válogattam be, mivel tudom, hogy egy edzésen milyen zene is tud igazán motiváló lenni (ezért lassú számoknak nem volt helye). Azonban a BB rádió állandó hallgatójaként szembesültem vele, hogy ott meg inkább a dallamosabb vonalra mentetek rá, nem feltétlenül a keménységre. Ezért sok mindent kitöröltem a már félig kész mappából. Az elmúlt időszakban azonban rengeteg új album jutott el hozzám, s rászoktam, hogy még ha mást is csinálok, akkor is hallgatok háttérből rock/metál zenét. Ennek köszönhetően felpörögtek az események,s szép lassan, hónapról-hónapra gyarapodott az album mérete, elérve a 4,5Gb-ot, amit az imént ki is írtam a részetekre. Úgy tervezem, hogy ha végzek a levelemmel, akkor azt egyrészt e-mailben elküldöm a BBrádiós címre, másrészt kinyomtatom, és a DVD-vel együtt ajánlott levélként feladom a BB Gymbe címezve, Kovács Zsoltot adva meg címzettként. Így a levél mindkettőtökhöz eljut, a DVD-t meg Bunny juttasd el Hurka részére is, hogy ő is bele tudjon hallgatni. Vagy tudjátok mit? A legjobb lesz, ha kiírom még egy példányban, s akkor az lesz a Hurkáé. Nyüstöld ám Bunny-t érte Hurka, mert ismerem ám korábbról, s tudom, hogy jellemző rá, hogy a sok tennivalói közepette elfelejt dolgokat. Nem bántásképpen írom, mindhárman tudjuk, hogy így van, s sajnos a mai rohanó világunkban e mindenkivel előfordul. Szeretném azonban, ha mindkettőtökhöz eljutna, mert biztos vagyok benne, hogy találtok majd rajta nem hallott csemegéket. Ha meg az Artisjus (vagy valami efféle neve van) jogvédő, saját pénztárcájukat is teletömő céggel nem foglalkoztok, akkor a BB. Gymben is hadd szóljon a rock!

 

Nyílván 99%-kát már régen elfelejtettem, amit szerettem volna a korábbi adásokhoz hozzászólni, de az felrémlik, hogy az egyik BB.rádióban beszéltetek arról, hogy mennyire kezd elbutulni az ember, melynek egyik kézzelfogható jele, a fogalmazóképesség problematikája, illetve az írásbeliség ledegradálódása.

Azért jutott ez az eszembe, mert nemrégiben olyan dolgot olvastam az egyik hírújságban, ami teljes mértékben megdöbbentett. Az USA-ban széleskörű vita zajlik arról, hogy kell e a mai fiatalok részére kézírást oktatni, vagy sem. Nem akarom-, illetve nagyon nem szeretném elhinni, de mind több és több szakember áll ki ezen vélemény mellett, s az érintett minisztériumban is felmerült már, hogy az írás oktatását egészen rövid időre korlátozzák az iskolába lépő gyermekek részére, ami kimerülne abban, hogy megismerik a betűk leírását, illetve később alá tudják írni a nevüket.

A programot támogatók azzal érvelnek, hogy úgysem használják a mai fiatalok a kézírást, mindenki gépel a billentyűkön, s ezért teljesen felesleges ennek oktatására túl sok időt fordítani. Hihetetlen, hogy idáig fajult a világ!

 

A 2000-es évek elején 8 évig történelmet tanítottam egy általános iskolában, ahol még ezen rövid időperiódus alatt is szembetűnő volt a részemre, hogy milyen mértékben ledegradálódott a gyermekek értelmi színvonala. A szülők nagy része tojik a gyermeknevelésre, ahelyett hogy sok-sok időt velük töltve szépen nevelnék őket, inkább odaültetik a TV elé, s ezen, illetve számítógépes játékon nőnek fel. S ez baromira meglátszik az értelmi képességeiken, s a neveltetésükön is.

 

Bunny, mi egyidősek vagyunk, talán egy évvel vagy csak idősebb nálam, így emlékszel, hogy a 80-as évek általános iskolájában még mekkora rend és fegyelem volt. Persze ott is voltak csínytevések, s rosszaságok, de annyi kell is. Meg volt a tisztelet a tanárok iránt mind a tanulók, mind a szülők részéről. Többé-kevésbé mindenki tanult, mert nem volt sikk egyest kapni, sőt szégyennek számított, ami mellé odahaza a többségnek akár még egy pofon is elcsattant.

Alig 20 évvel később ugyanabba az iskolába tanárként visszatérve már nagyon nem ezt tapasztaltam. A jólneveltség és a tisztelet már kevesek erénye volt, s bizony sokan magasról tettek arról, hogy sorra kapják az elégtelen jegyet. Nem tanultak semmit, s ezt szó szerint értsétek. Nem, mert nem volt rá igényük, nem volt rá motivációjuk, szüleik nem foglalkoztak igazán velük. Én például a magam részéről minden órámat egy rövid, pár mondatos (soha nem volt több, mint 5-10 mondat) óravázlattal zártam, melyben egymásra építve a gondolatokat, a legfontosabb dolgokkal, évszámokkal lediktáltam a füzetbe. Tudták, hogy aki ezt visszamondja, az már közepes osztályzatot meg is kapja, a jó és jelesért persze több kell. Szerintetek megtanulták?

Nagyon sokan egy szót nem tudtak visszaadni feleleteik során!

Ha év végén ezek után megbuktattam valakit (ekkor úgy eresztettem őket nyári szünetre, hogy összeállítottam nekik egy kb. fél oldalas anyagot, hogy az augusztus végi pótvizsgára miből kell felkészülni, vagyis volt rá bő két hónapjuk), s a pótvizsgán sem teljesített semmit, még akkor is át kellett engednem igazgatói utasításra, hogy ne szúrjunk már ki az alattunk lévő osztályokkal, hogy odabuktatjuk őket, amikor már ott is vannak "hátrányos helyzetű" gyermekek, akikkel sok gond van.

Milyen konzekvenciát vonhattak le ezek után mind a szülők, mind a tanulók? Azt, hogy minek tanulni, úgyis átengednek, úgyis megkapom a kettest.

 

A tisztelet a szülők irányából is elmúlt, gyakori volt, hogy bejöttek, s számon kérték a tanárokat, hogy milyen jogon adott ilyen és ilyen osztályzatot a gyermekének, s hogy lehet az, hogy ilyen rosszul áll. A kérdésre, hogy szokott e a gyermekével tanulni, meglepődve válaszolták, hogy miért kellene, hiszen az napközis, s ott kellene megtanulnia mindent, neki erre nincs ideje munka után. Árva fogalmuk nem volt, hogy az utódjaik mit tanulnak, hol járnak az egyes tantárgyakból.

A helyzet meg csak rosszabbodott évről-évre, jócskán hozzájárulva ahhoz, hogy elhagyjam a pályát.

 

Nagyon elkanyarodtam az eredeti témától, de ez a kis intermezzó mutatja, hogy mennyire is butulunk. Ha most világszerte lekorlátozzák az írás oktatását (márpedig ha az USA egyes államaiban elkezdik, akkor a liberalizmus szárnyain utazva nem kételkedem benne, hogy egy-másfél évtizeden belül a fejlett világ is követni fogja), akkor az nemcsak a fogalmazóképességet, de magát a gondolkodást is degradálni fogja, hiszen a rendszeres írás nagyon fontos szerepet, lépcsőfokot tölt be az 5-10 évesek agyi fejlődésében.

Az olvasás szerepe már évek óta rohamosan csökken, mind kevesebb és kevesebb könyv fogy. Olvastam felmérést, hogy a mai érettségizők átlagosan 4 könyvet olvasnak el addigi életük során. Mi anno majdhogynem évente olvastunk ennyit kötelező jelleggel! Már akkor is megjelentek a kötelező olvasmányok dióhéjban jelleggel könyvek, melyekben 4-5 oldalban vannak összefoglalva a kötelező olvasmányok. Akkor még csak amolyan underground jelleggel, nagy titokban "vetemedtek" egyesek hogy így tegyenek eleget kötelezettségüknek, ma már ez az általános. Nem mondom, hogy pl. a Bűn és bűnhődés életem meghatározó élménye volt, de az Egri csillagok, vagy a Shakespeare darabok már annak idején is elbűvöltek, s kialakult bennem az olvasás szeretete és igénye.

 

Említettétek a rádióban, hogy nem hiszel az összeesküvés elméletben, de valami mégiscsak van a levegőben e témában. Hát szerintem is. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy szép lassan tudatosan fejlesztik vissza az értelmi képességeinket, s fogyasztó társadalom tagjaként csak az a lényeg, hogy ellenvetés nélkül elfogadjuk, amit közvetítenek felénk.

Vegyük meg ezt, mert ez jó. Megvesszük. Csináljuk azt, mert az a menő, megcsináljuk. Persze még nem általános ez a fajta viselkedés, de nézzetek meg egy tipikus átlagembert. Nem ezt csinálja lényegében már most? Ott gubózik a tv előtt napi 4-5 órahosszat, kapcsolgat össze-vissza, megnéz mindenféle trágya műsort, összeeszik minden sz.r gyorskaját (mert neki ugyan nincs ideje főzni), testmozgás nincs az életében (mert neki arra nincs ideje), gyerekét nem neveli (mert persze erre sincs ideje). Leél így 2 évtizedet, hozzájön még a munkahelyi stressz, a boldogság hiánya, s egyenes út a gyógyszerek felé, tömegfogyasztója lesz mindenféle piruláknak, a mammut gyógyszer cégek legnagyobb örömére.

 

Legfrissebb adásotokban beszéltetek a drogosokról, illetve azok szűrésének kötelezővé tételéről a fiatalkorúak-, illetve bizonyos szakmák körében. Teljes mértékben egyetértek a gondolataitokkal. Nyilvánvalóan az fűtől, s keményebb drogoktól elborult agyú újságírók nem akarják a törvény elfogadását, ezért ott fúrják azt, ahol csak lehet. Az átlagos emberek véleményét pedig úgy formálják, ahogyan azt csak akarják. Sajnos az átlag tömegember megy a többi után, mint a birka, s meg sem próbál a dolgok mögé látni. Leírják neki, hogy a szűrés milliárdokba fog majd kerülni, amit más területekről vesz el majd az állam, s ez pont elég neki, hogy ellenezze. Arról persze nem esik szó, hogy hosszútávon a preventív hatása miatt hatalmas összeg kerül megtakarításra, hiszen egyrészt egészségesebb munkaerő lesz a piacon, másrészt a sok drogos eltartására, gyógyítására fordítandó összeg nem fog meredeken növekedni.

 

A Prága Pro-n sajnos nem sikerült összefutnunk, épphogy beestünk az esti döntőre, s közben- utána hiába figyeltelek, nem láttalak. Úgy hallom azonban, hogy felkértek benneteket Püspökladányból, a Naturál edzőterem részéről egy szeminárium megtartására, s hajlasz is annak megtartására. Ha így lesz, akkor ott biztosan találkozunk, hiszen nincs az az isten, hogy ne utazzak haza erre az eseményre. Alapító tag voltam az egyesületben, amely létrehozta úgy másfél évtizeddel ezelőtt a Naturál Testépítő Egyesületet, s egy underground jellegű, télen alig fűtött, nyáron csak ventilátorokkal hűtött, vasszagú, zsúfolt, kis területű termünk volt. De a miénk volt, kétkezi munkánk volt benne, s nagyon szerettük. Az alapító tagok szépen lemorzsolódtak, a végére már csak négy-öten maradtunk. Egyik társunk befutott vállalkozó lett Budapesten, s tőkéjéből, illetve pályázatok útján létrehozott egy kisvárosi szinten egészen kiváló színvonalú edzőtermet, amely méretével és szolgáltatásaival egészen elképesztő az átlag kisvárosi-vidéki vasgyúró számára. Persze nem mérhető egy Cuttler Gold teremhez, de ahhoz képest, ami volt hihetetlen mi jött létre.

Sajnos persze hamar megtaláltak minket a nem naturálok, s a Facebook-on keményen elkezdték fikázni a termet, a látogatókat. Szánalom, hogy ennyire telik tőlük. Persze féltik a saját vendégkörüket, mivel sokan átjöttek hozzánk az ő termükből...

No mindegy, a lényeg, hogy remélem kivitelezhető lesz egy ladányi látogatás, ahová igyekeznénk telt házat teremteni. Ugyan én Budapesten élek, de minden követ megmozgatnék jómagam is innen, hogy minél többen legyenek, s tudom a teremvezetés is ugyanígy fog tenni.

 

Kérdezném, hogy láttátok e a Dumb és Dumber folytatását, s amennyiben igen, mi a véleményetek róla?

Gyermekkoromban rengeteget nevettünk a bemutató részen, alapmű volt.

 

Végezetül pedig néhány szót a zenei melléklethez:

 

Ahogyan azt már írtam, elég sok kiváló muzsika szerepel a lemezen, néhányat azonban kiemelnék a tömegből.

Melegen javaslom pl. a Dynazty zenekar muzsikáját. Ez egy svéd zenekar, melynek első két lemeze nem igazán volt jeles, akkortájt a sleeze rockzene jegyében tevékenykedtek, majd a 2012-es Sultans of steel című lemezükön igazi dallamos hard rock zenével rukkoltak elő, nem mondom, hogy a 90-es évek elejének hangulatát tükrözi, de mindenképpen azon időkből adnak vissza nem keveset. Aztán idén megjelent Renatus lemezükkel rendesen odavertek. Megmaradt a dallamosság (olyan refréneket kreálnak, hogy az ember már az első hallgatáskor velük együtt dúdolja azt, s néha azon kapom magam, hogy az összes szőr feláll a bőrömön, annyira át tudok szellemülni azt halgatva), azonban még egy kis kakaót tettek hozzá, mélyebbre tekerték a gitárok torzítóit, erősebb riffeket komponáltak, s összességében egy igen zúzós albumot tettek le az asztalra. Nem kétlem, hogy el fogja nyerni a tetszéseteket. Ha csak egy dalra futja az időtökből, akkor a The northern end-et javaslom.

 

Ha pedig igazi 80-as évek, 90-es évek elejének dallamos rockzenéjét szeretnétek hallani, akkor a Brother Firetribe-t tegyétek be. Ez egy 3 lemezzel rendelkező finn csapat (hiába, ezek a skandinávok akkor is most is ott vannak a legjobbak között), melyek az első lemezen még inkább amolyan AOR hangzást hoznak, a legutóbbi kettő azonban igazi slágergyűjtemény. A második lemezen (2008-as) szereplő Chasing the angels című szám példának okáért olyan mintha a Rocky 3. vagy 4. részéből "mászott volna elő". Ráadásul erre erősít rá még, hogy Pekka Ansio Heino (letagadná sem tudná finn származását, igaz e?) hangja nagyon hajaz a Survivor-os Jimi Jamison-éra.

 

Az általam is csak 2 napja megismert Hairdryer zenéje pedig a 80-as éveket hajbandáit figurázza ki már a számcímeivel is (pl. növeszd meg a hajad stb.), illetve az együttes neve is elárul valamit, no meg a lemez címe: Off to Hairadise. Komoly, nem? A zenéjük viszont tipikus 80-as évekbeli kliséket tartalmazza.

Úgy vettem észre, hogy komáljátok az AC/DC zenéjét. Megmondom őszintén, én nem vagyok érte odáig, de ha ti igen, akkor valószínű tetszeni fog a Dynamite zenéje, ami egy az egyben az ausztrál bandára hajaz. Egyébként ők már megint svédek.

Abban is biztos vagyok, hogy a Valerie is szólni fog a műsorban, mert nagyon a ti zenétek. Az ember szinte mosolyog, amikor hallgatja annyira jó érzése van.

 

A kanadai Harem Scarem zenekart elképzelhetőnek tartom, hogy ismeritek, mivel két évtizeddel ezelőtt az amerakai dallamos zene tipikus példája voltak, s elég sikeres nemzetközi karriert futottak be. Sőt ők azon kevés bandák közé tartoznak, akik nem álltak földbe a Nirvana által fémjelzett Grunge hullám elterjedésekor (Hú, de utáltam azt az időszakot, amikor a Metal Hammer magazinban sorra azt lehetett olvasni, hogy az aktuális hónapban éppen mely általam imádott zenekarok jelentették be a feloszlásukat az érdeklődés hiányára való tekintettel. Ők túlélték, habár a zenéjük a 90-es vége felé elkanyarodott az eredeti iránytól egy kicsit populárisabb irányba, ezért az ezen intervallum alatt kiadott lemezeik nem képviselik azt a fajta minőséget, melyet korábban megszoktunk tőlük, éppen azért abból az érából csak érintőlegesen írtam fel zenéket a részetekre.

 

Egyébként nagyon jók a zenék a BB.rádióban. Felrémlik az anno Jeszenszky Zsolt által fémjelzett "Amerika hangjai" nevű rádióműsor a Danubius rádióban. Mindössze hetente egyszer volt a késő esti órákban, de alig vártam, hogy felcsendüljön az Asia együttes "Voice of America" dala, ami a műsor címdala volt. Mindig ott álltam a kazettás deckem felvételre kész pozícióban, s vettem szalagra a jobbnál-jobb dalokat, egészen addig, amíg Zsolti "jó" szokásához híven bele nem dumált az utolsó 10 másodpercbe! He-he-he, hogy én milyen jókat káromkodtam akkor. A felcsendülő daloknak domináns többségét nem ismertem, s internet sem volt még akkoriban, hogy utánanézzek, nemhogy le is tudjam tölteni. Így maradtak az ismerősök, újsághirdetések, csere-berék. Illetve a legnagyobbakra azért áldoztam is, de az akkori 2.000 Ft-os cd lemezek nem éppen pénztárcabarátok voltak. A mai fiataloknak fogalmuk sincs, hogy mennyivel más volt akkoriban a helyzet, pedig "csak" alig 20-25 évről van szó.

Szóval a stílus nagyon hasonló, a különbség annyi, hogy most nagy többségét ismerem a daloknak, illetve jó részük meg is van. Persze, azért én is ismertem meg nem egy bandát általatok, pl. a Marcello-Vestry duó lemezét, amiről nekem nemcsak a Fireworks tetszett, hanem még további 3-4 nóta.

 

Tudom Bunny, hogy nagy Joe Satriani rajongó vagy, annak idején az aerobok közt az általunk szeretett gitárvirtuózokról is beszélgettünk. A nyár végén jelent meg Paul Gilbert-nek, a a legfrissebb lemeze. Biztosan ismered, ha másért nem, hát onnan, hogy ő a Mr. Big zenekar gitárosa. Bemásoltam neked a lemezt, bár nem igazán illik bele a többi zene körébe, lévén egyáltalán nem az a muzsika, amelyre nagyot lehetne edzeni, de szerintem tetszeni fog a részedre, s remélem szerez néhány kellemes pillanatot.

 

Ha jól rémlik már kétszer is volt a rádióban Jorn Lande, s beszéltetek ról,a hogy megkedveltétek a norvég énekest. Nos, ha nem tudjátok, akkor létezik egy Allen-Lande név alatt létező formáció, amelyben Jorn Lande mellett a svéd Russell Allen énekel, s duettjükből igazi sláger gyűjtemények szoktak születni. Idén jelent meg negyedik nagylemezük, The Great divide cím alatt, amiből mindenképpen ajánlott csemegézni. A Jorn Lande saját albumaival szemben, ami már inkább a Heavy Metal stílust érinti, ez még inkább hard rock. Három lemezüket is felraktam a dvd-re.

 

Végezetül pedig ismételten szeretnék részetekre köszönetet mondani sok-sok hallgatótársam nevében a 2014-es évben nyújtott munkátokért, a rengeteg jó adásért!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és sok petárdázásban gazdag Szilvesztert! Tudjátok, miért írom.

Az Új Évre meg jó egészséget, sok erőt az edzőteremben és a munkátokhoz is!

 

Ja, és egy jó poén a végére. Hallottátok, hogy Amerikában egy cég "Bullshit" elnevezésű cuccot árult díszdobozban 6 dollárért a Black Friday elnevezésű kereskedelmi napon. Ahogy a BBC-n hallottam, 30 ezer dobozzal adtak el belőle csupán néhány óra leforgása alatt. Az emberek meg kíváncsian várták, hogy mit is fog rejteni a díszdoboz, amit néhány napon belül megkapnak a postával.

Nos, alaposan meglepődtek, mikor az pontosan azt tartalmazta, amit hirdettek. Találtam egy Youtube videót, amikor az egyik lángész éppen kinyitja a kis ajándékát:

https://www.youtube.com/watch?v=H22flndW_es

 

Minden jót nektek!

 

Fantomas"


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!