New York Pro 2012 - indulólista

2012-05-16

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Elérkezett május közepe, ami egyrészt azt jelenti, hogy mindjárt itt a nyár, másrészt meg azt, hogy még annál is előbb itt lesz a naptár egyik legjobb versenyének tartott New York Pro!

 

Ez egészen konkrétan a mostani hét végét, május 19-ét takarja. Azt már a legelején le kell szögezni, hogy idén sajnos és szerencsére senki nem indul a legnagyobb nevek közül. Sajnos, mert így jóval tovább kell várni, hogy kiderüljön, milyen formát tudnak hozni. Szerencsére, mert így nem lesz olyan lapos a verseny, mint a tavalyi, amikor már a verseny előtt tényként lehetett tudni: Kai Greene a győztes. Ennek megfelelően idén kőkemény izgalmakra lehet számítani, ugyanis több esélyes is van, ráadásul néhány igencsak ígéretes újonc tehetség is mostanra időzítette a debütálását.

Ilyen újoncok például Steve Kuclo és Jon Delarosa, akiktől a szakma a jövőben nagy dolgokat vár, és sanszos, hogy nem is alaptalanul. Steve például a legnagyobbak edzőjének, azaz Hany Rambod keze alatt készült a New York-i versenyre, így a kiváló forma szinte garantált - a kérdés csak az, hogy mire lehet képes a profi színpadon. Hasonlóak a kérdések Jon esetében is, ugyanis a nemrég nyilvánosságra hozott felvételei alapján egészen brutális formában van, még a fent említett kollégájánál is látványosan jobb genetikai adottságokkal, így ha nem ront el valamit az utolsó napokban, nagyon komolyan számolni kell vele.

A relatív újoncok táborát erősíti a kamuvisszavonulása után visszatérő Jeff Long is, aki ha tudott javítani a felsőtestén, és meg tudja ismételni a tavalyi porszáraz kondit, garantáltan jól fog szerepelni - és ezt el is kell várni tőle, ugyanis aki akkora sztárnak érzi magát, hogy kamuvisszavonulásokat kell bedobnia, az nem árt, ha bizonyít a színpadon is. Cedric McMillan is hasonló cipőben evezget, szerencsére azzal a különbséggel, hogy ő nincs rászorulva a fals hírverés által gerjesztett marketingerőre. Genetikailag ugyanis szinte tökéletes, és Chris Aceto segítségével remélhetőleg a formába hozás sem okoz majd neki problémát, míg a tavalyi, katasztrofálisan gyenge tömegét - amivel egyébként valamilyen csoda folytán versenyt nyert - egészen biztosan überelni fogja, így komolyan számolni kell vele az első helyért folyó meccsben.

Johnnie Jackson is ott lesz azonban, aki a veteránokat fogja képviselni - várhatóan elég jól, ugyanis a mostani tavaszi szezonra olyannyira összekapta magát, hogy még a mindig gyenge combjai is jobban mutattak, és a németországi FIBO Power Pro-n nyerni tudott, így most is jó esélye van egy kiugró eredményre. Juan Morel is debütálni készül, aki a Weider legújabb üdvöskéje, és bár első pillantásra nem tűnik olyan elképesztő reménységnek, valaki biztosan lát benne fantáziát, ha leigazolta a Weiderhez - hamarosan kiderül, hogy igaza volt-e. Az indulólista mellesleg sajnos több sebből vérzik: Roelly Winklaar neve például nem szerepel rajta, annak ellenére, hogy korábban tényként emlegette az indulását - persze lehet, hogy úgy ítélte meg, még nincs készen a versenyre, és nem szeretné magát beégetni az újoncok hada mellett.

Az ugyanakkor már egyértelműbb hiba, hogy Sami Al Haddad és Kevin English is az open kategória indulóinak sorában kapott helyet, holott mindketten bejelentették, hogy a 212 fontos kategóriát favorizálják. Persze lehet, hogy végül nem tudnak bemérlegelni, de a lista születésekor a mérlegelés még szóba se került. Végül csak a verseny napján fog kiderülni, hogy valóban elírásról van-e szó, vagy ténylegesen fellépnek az open kategóriába, de az biztos, hogy bárkire veszélyesek lehetnek - különösen 212 font alatt, hiszen ott gyakorlatilag a két legnagyobb favoritról van szó. Van azért egy harmadik favorit is, akinek mellékesen szinte éppen ugyanakkora esélye van a győzelemre: ez pedig Jose Raymond. Hogy hármuk közül végül ki viheti haza az elsőnek járó trófeát, azt előre szinte lehetetlen megmondani, esélyes ugyanis, hogy kizárólag a pillanatnyi forma és a finomhangolás alapján lehet majd rangsorolni hármukat, ami egy adott pillanatban bármelyiküknek kedvezhet.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Open:

Sami Al Haddad
Sean Allen
Tomas Bures
Jon Delarosa
Kevin English
Vaughn Etienne
Wendell Floyd
Johnnie Jackson
Steve Kuclo
Jeff Long
Cedric McMillan
Juan Morel

212 font alatt:

Raul Carrasco
Gaetano Cisternino
Nathan Detracy
Mboya Edwards
Milton Holloway
Panexce Pierre
Jose Raymond
Marco Rivera
Mohammed Touri
Luis Santa
Luis Santiago
Naor Ziv


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!