Nunn ismét a csúcson, lengyel meglepetéssel

2011-09-11

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Ed Nunn nyerte ugyan meg a hétvégi Tijuana Pro-t, de lengyel barátunk is okozott némi meglepetést!

 

Ed Nunn hibátlan struktúrája, ami miatt Toney Freeman után ő is megkapta az "X-man" becenevet, tökéletes kondícióval párosítva végre idén is hozott neki egy győzelmet. Bár tömegben még bőven lenne hova fejlődnie, ezúttal senki nem talált fogást rajta, így kiejtett egy potenciális új kvalifikálót a Mr. Olympia-ról, viszont behúzott végre egy győzelmet. Marcus Haley ismét lecsúszott egy győzelemről, amit jórészt a gyenge combjainak és a tökéletesnél egy kicsit halványabb kondíciónak köszönhet. Ennek ellenére az ezüst is szépen csillog, és ha a következő egy hétben összekapja magát, az "O"-n revansot vehet Nunn-on.

Robert Piotrkowicz kétségkívül a nap hőse, nagy meglepetést okozva azzal, hogy megelőzött nem egy versenyzőt, akinek a neve jobban cseng a sportban. A tömeg és a kondíció remek párosát prezentálva azonban teljesen megérdemelten kvalifikált az Olympiára - még ha a hátpózokban kissé vizes is maradt -, és bebizonyította, hogy aki nem adja fel, annak bármi sikerülhet. Moe Elmouussawi volt például az egyik jól csengő név, akinek a visszatérése nem egészen úgy sikerült, ahogy eltervezte, hiszen tömegben is messze elmaradt a dobogósoktól, és nem volt elég száraz ahhoz, hogy ezt kompenzálhassa. Így is beteljesült az egyik régi vágy, ugyanis "ősellenségét", Silvio Samuel-t ezúttal legyőzte, de valószínűleg ezt nem egészen ebben a formában képzelte el magának.

 

 

Alfonso Del Rioismét közel járt a kvalifikációhoz, de nem eléggé: az idei "O"-n msot már biztosan nem lesz ott. Hiába az óriási méretek és a kondíció, ha az esztétikumot a szülei a kórházban felejtették, amikor a születése után hazavitték. Daniele Seccarecci futott be a hatodik helyen, jó arányaival és megfelelő definíciójával. Eddigi karrierét elnézve nagyjából most van a csúcson, de még így sem mutatott semmi kiemelkedőt, a combjai pedig igencsak el vannak maradva a felsőtestéhez képest.

Robert Burneika ezúttal guru nélkül készült fel, és ennek meg is látszott az eredménye, mivel csak a hetedik helyre futotta az erejéből. Ezúttal valóban nagyobb volt, mint a legutóbbi versenyén, de ez szemlátomást nemhogy nem juttatta előrébb, inkább visszafelé tett néhány nagy lépést. Will Harris csúnyán el lett verve, ami kissé érthetetlen, hiszen sokkal jobb volt a kondíciója, mint a legutóbbi versenyén, az arányai pedig kifogástalanok. Az tény, hogy nem volt tökéletesen száraz, és a magasságához mérten kissé vékonynak tűnt, de ennél talán előrébb is keveredhetett volna - bár a győzelem sorsába értelemszerűen nem szólhatott volna bele semmiképp sem.

Silvio Samuel volt a verseny nagy kérdőjele, aki egészen biztosan nem fog túlságosan elégedetten távozni Mexikóból. Bár ahhoz képest, hogy a felkészülése kellős közepén ki kellett húznia egy hónapot börtönkoszton, edzés nélkül, és csupán néhány hete engedték el újra, egészen jó formában volt. Viszont minden más mércével mérve katasztrofálisan leszeepelt: tömegben is csak árnyéka volt önmagának, szárazságról pedig egyáltalán nem beszélhetünk, mert akadt rajta bőven elég zsír ahhoz, hogy ne a vizesedés szempontjából kritikus területeket pásztázza az avatott szem, hibák után kutatva. Ha folytatja a felkészülést a brutális sebeségű anyagcseréjével az ősz végi versenyekre talán formába lendülhet, de az Olympián idén sem vesz részt, és így nem is lenne ott keresnivalója.

 

Szólj hozzá a fórumban!

 

Eredménylista

1. Ed Nunn
2. Marcus Haley
3. Robert Piotrkowicz
4. Moe Elmoussawi
5. Alfonso Del Rio
6. Deniele Seccarecci
7. Robert Burneika
8. Will Harris
9. Abbas Khatami
10. Manuel Lomeli
11. Omar Deckard
12. Mark Antonek
13. Silvio Samuel

 

R. Piotrkowicz, E. Nunn, M. Haley, M. Elmoussawi

 

D. Seccarecci, R. Burneika, A. Del Rio, W. Harris

 

Silvio Samuel balról a második

 

Szólj hozzá a fórumban!


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!