Palatinus Fitness és némi edzéstechnika!

2009-11-05

Értékeléshez kérlek jelentkezz be! Belépés/Regisztráció
Palatinus Tünde a hazai fitnessz élet egyik királynője - a róla elnevezett edzőterem nem csak a nevet kapta, hanem a fanatizmusát és szakértelmét is!

 

Palatinus Tünde több világszövetségnél is fitnessz világ- vagy európabajnok - nem véletlenül, hiszen elképszető kitartással végzi mind súlyzós edzéseit, mind diétáját, mind akrobatika edzéseit. Mindehhez a legundorítóbb télben is hajnalban kel a reggeli kardióhoz és kakaós csigákról álmodozva tömi a brokkolit ha kell.

Ugyanezt az elszántságot figyelhettük meg, amikor a Palatinus Fitness edzőterem építése elkezdődött.

Ez egy hatalmas, sokmilliós beruházás - igyekeztek kihozni a legjobbat hogy az edzőterem jövőbeni látogatói minél elégedettebbek legyenek. Mind esztétikai, mind praktikus szempontokat figyelembe véve maximális igényességgel - de egy igazi edzőterem elvárásait megtartva - tervezték és alakították ki. Hogy honnan tudjuk? Ott voltunk, végigkövettük az építkezés fázisait - iszonyat munkával lett az autószerelő műhelyből kétszintes fitness és testépítő komplexum. A tökéletességre való törekvés látszik a már-már túlzó beléptetési rendszeren (nyugi, izombiopszia nincs, nem kell mintát adni), a tiszta és igényes  öltözőkön, az elektonikusan működő szekrényeken, a wc-ülőke papírról is gondoskodó figyelmességen!

Az alsó szint a súlyzós edzőteremé - ide a jól bevált masszív Atlas gépek kerültek, ráadásul bodybuilder sárgában. Sok-sok egykezes és sok gép - természetesen a szabványos rudak és a jól bevált Atlas gumírozott tárcsák foglalják el az első két helyiséget.

Van itt minden, mint  a búcsuban: még ritkaságok is, mint szamárvádligép, de a melltámaszos evezőtől a fejfölötti tricepsz csigán át mindenféle gép megtalálható. Az állványokban precízen elhelyezve EZ (magyarul francia-) és szabványos 10 kilós egyenes rúd, felpadon és guggolóban olimpiai 20 kilós. Scott-gép, Hack guggoló állvány mellett a női kedvenc pinatátogató és pinacsukó gépek is jelen vannak.

Apropó: hogyna használjuk ezeket a gépeket?

-Szamárvádli gép: a szamárvádli gép azt utánozza, mintha 90 fokban előredőlnél és valaki a hátad alsó részére ülve "lovagolna" rajtad. Ennél a vádligyakorlatnál jobban kikapcsolódik a comb - koncetráltabban lehet a vádlit edzeni elméletileg. Persze ehhez is rutin szükséges! Az álló vádligép nagy hátránya hogy a gerinc alsó részét terheli; azon át viiszi le-és fel az erőt, ami hoszútávon nem éppen jó. A behajlított derék ezt kiküszöböli egyrészt - másrészt a comb erejét nehezebb a munkába belevinni. A felő holtponton kocetrálva érezni kell a vádli csúcsösszehúzódását - majd lassú leengedésével a kinyúlását, de nem kell addig leengedni, hogy már az achilles-ínt nyújtsuk!

-Melltámaszos evező: szintén a derékfájdalmak kiküszöbölésére szolgál. Nem kellemes azonban ez sem, mert cserébe mellben nyom. Külnösen a szilikonipar áldozatainak nem nyerő, de trmészetes csöcsel sem kellemes mellben támaszkodni. Kompromisszum, de a derék biztonsága elsődeleges! Ennél a gyakorlatnál a lapockákat és velük együtt a könyököt kell minél jobban hátrahúzni - majd lassan visszaengedve a végén "ejtsük előre" a vállat hogy a hátizom teljesen kinyúljon.

-Fejfölötti tricepsz csiga: nagyon jó kis gép, mert lehet ugyan sima csigán is fej fölött húzni trinyóra, de ott semmi sem támasztja meg a hátat, így egész testünket visszarántja a súly. Itt ez kiküszöbölve a háttámla által - toljuk előre totál fezsülésig a karunkar a felkarunk mozdulása nélkül, ott feszítsünk rá maj engejük vissza anyira, hogy érezzük a tricepsz nyúlását - szintén a felkarunk mozgása nélkül!

A felső emelet feljárója előtti kis sarokban láthatjuk a tápkieg shopot - ez a Peak egyik bázisa, itt mindig minden Peak kiegésztőt megkaphatsz!

A felső emeleten Life Fitness kardió géppark, egy kisebb hasedző szekció haspadokkal, aztán aerobic terem - sőt még aromaszoba is van relaxálni vágyóknak. Természetesen a szolárium alap és az igényes öltöző-tusoló-wc komplexum is ezen a szinten van - nem sok helyen láttuk még automatikusan kirakva a wc deszka fertőtlenítő cuccot, de a falakon még pillepalack-préselő eszköz is van, hogy beférjen a szemetesbe!

Ha kőbánya vége felé, az Őrsön vagy a XVII kerületben laksz vagy jársz - ez a Te pályád!

galéria

 

 

 

 

 


Bodybuilder Testépítő Webmagazin havi legolvasottabb cikkei
A BB.Tv egy alternatív, sőt, mondhatni underground műsor, a testépítésről - a testépítőkről. Ahogy az angol mondaná, _"no hype"_ - azaz nem ...
Benedek Niki a debreceni Cutler Gymben. Fotó: Derencsényi István, Naplo.Hu Az edzésgyakoriság kérdése bonyolult, mert egy csomó tényező be...

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban? Tedd fel!

Ebben a rovatban kérdéseket csak regisztrált felhasználóink tehetnek fel!
Kérlek, jelentkezz be!